sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Maaliskuussa luettua

Maaliskuu lähti lukemisen suhteen hieman hitaasti käyntiin, sillä Stephen Kingin kirjoittama Hohdon jatko-osa Doctor Sleep ei onnistunut aivan vakuuttamaan. Tosin jatko-osa sai aikaan halun lukea King-suosikkini Hohto mahdollisimman pian uudelleen, mutta maaliskuussa en sitä kuitenkaan ehtinyt tehdä.

Kuu jatkui dystopian parissa. Veronica Rothin Insurgent oli mielestäni edeltäjäänsä huonompi, mutta lopun juonikoukku sai minut janoamaan kolmatta osaa luettavakseni. Hugh Howeyn Wool oli sen sijaan todella hyvä lukuelämys.

Maaliskuun ollessa puolessa luin kolme jännityskirjaa. Kati Hiekkapellon Suojattomat oli varsin kelpo dekkari, vaikka dekkarien lukufiilikseni onkin koko alkuvuoden ollut hieman hakusessa, Johan Harstadin Darlah - 172 tuntia kuussa -nuortenkirja aiheutti puistatuksia, ja Mia Vänskän Saattaja olisi voinut olla pelottavampikin, mutta sai kiinnostumaan muistakin Vänskän kauhuromaaneista.

Saatuani tarpeeksi itseni pelottelusta tempauduin toisen maailmansodan aikaiseen Saksaan. Markus Zusakin Kirjavaras oli todella koskettava ja viehättävä kirja. Pidin myös kirjan elokuvaversiosta, kun kävin sen katsomassa muutama päivä sitten.

Osallistuin maaliskuun lopussa Bleuen emännöimään Blogien lastenkirjaviikkoon ja luin viikon aikana kolme lastenkirjaa: David Walliamsin Herra Lemun, Tove Janssonin Taikurin hatun ja C. S. Lewisin The Magician's Nephew -kirjan. Kaksi ensimmäistä olivat varsin miellyttiviä uusia tuttavuuksia ja Muumi-kirjoja on todennäköisesti luvassa myös tässä kuussa, sillä sen verran innoissani olen tällä hetkellä Janssonin luomista olennoista. Lewisin kirja vei minut takaisin lapsuuden muistoihini ja totesin, että Narnia-sarja ansaitsee ehdottomasti uusintaluvun.

Luin maaliskuussa myös Miss S.:n Extra Confessions of a Working Girlin, joka oli yllättävän laimea. Leena Walleniuksen Lotta, lentoemäntäoppilas oli varsin mukava sukellus lentoemäntäkokelaiden elämään. Milja Kauniston Kalmantanssista pidin paljon ja jään odottamaan mielenkiinnolla varmaankin ensi vuonna ilmestyvää sarjan viimeistä osaa. Victoria Schwabin The Archived erosi hyvällä tavalla lukemistani nuorten aikuisten kirjoista ja toivon, että toisessakin osassa on yhtä mystinen tunnelma ja kiinnostava juoni.

Kuun vaikuttavin lukuelämys oli Zusakin Kirjavaras, mutta myös Howeyn Wool ja Schwabin The Archived jäivät mieleeni loistavina kirjoina. Maaliskuu oli täynnä mukavan erilaisia kirjoja, ja suurin osa lukemistani teoksista oli vieläpä hyviä, joten lukukuu oli varsin nautinnollinen.

Luin 14 kirjaa ja 4910 sivua. Sivuja oli keskimäärin 351 per kirja. Luin hitusen enemmän nais- kuin mieskirjailijoita (8-6). Kuusi kirjoista luin englanniksi ja loput suomeksi. Kotimaisia kirjoista oli viisi.

Päätin myös laajentaa blogini some-elämää ja loin blogilleni Twitter-tilin. Sielläkin blogiani voi siis nykyään seurata. Tosin Facebookissa olen edelleen aktiivisempi. Hetken mielijohteesta uudistin blogini ulkoasua vaihtamalla taustakuvan. Hetken mietin jopa, että laittaisin sivupalkit molemmin puolin, mutta en saanut palkkeja riittävän leveiksi ilman taustakuvan peittymistä, joten luovutin. Mielestäni sivupalkissa on aika paljon juttuja, mutta en haluaisi poistaakaan mitään, joten toivottavasti se on riittävän selkeä kuitenkin. Uusi taustakuvani on Elegia's Background Gardenista.

P.S. Bloggausta koristaa muutama kuva omista kirjoistani ja kuvat vihjaavat siitä, mitä suunnittelen kesällä tekeväni. Arvaakohan kukaan?

10 kommenttia:

  1. Kirjavaras on ollut hyllyssäni jo tosi pitkään, mutta aina vain on aloittamatta. Leffakin kiinnostaa, joten nyt kyllä pitäisi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Hyviä luku- ja katseluhetkiä sitten, kun saat innostuksen.

      Poista
  2. Olet lukenut hurjan määrän sivuja! Kirjavaras taisi olla ainut, jonka olen lukenut kauan sitten, mutta C. S. Lewisin Taikurin sisarenpojan luimme yhtä aikaa. Se ihastutti kovin. Sarjan lukeminen jatkuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli taas vaihteeksi tällainen kirjojenahmimiskuukausi. Taikurin sisarenpoika ihastutti minuakin edelleen. Ainakin minä pidän enemmän tulevista osista, joten uskon, että teilläkin on sarjan parissa vielä monia ihania lukuhetkiä edessä.

      Poista
  3. Olet ehtinyt lukemaan paljon kuukauden aikana! Kirjavarkaaseen en ole koskaan kokenut yhteenkuuluvuutta, mutta leffa tulee ehkä jossain välissä katsottua. Rothin kirjasarja ei myöskään sytyttänyt, edes leffaa ei tee mieli nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moni kurssi loppui eikä minulla ollut kuin kaksi tenttiä, joten vapaa-aikaa oli tavallista enemmän. Täytyihän sitä käyttää hyväkseen lukemiseen.

      Suosittelen ainakin katsomaan leffan. Ehkäpä leffa houkuttelee sinut kirjankin pariin. Divergent ei ole parasta dystopiaa, mutta sen verran olen sitä kohtaan kiinnostunut, että menen ensi viikolla katsomaan elokuvankin. Saa nähdä, miten tarina kestää toisen kerran. En tiedä, oletko lukenut Nälkäpelejä, mutta jos et ole ja uskallat vielä tarttua dystopiaan Outolinnun jälkeenkin, suosittelen niitä.

      Poista
  4. Hui millaisen määrän olet ehtinyt lukea!

    Minäkin pidin Kirjavarkaasta ja haluan nähdä elokuvankin. Kunhan ehdin. Ja minä yritin täällä pähkäillä mitä sinä kuvilla vihjaat, mutten keksi. Oman kirjahyllyn kirjojen lukemista ehkä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pidät elokuvastakin. :)

      Juu en vihjaillut mitään salaperäisempää. Vakaa aikomukseni olisi viettää kesä lähinnä omien kirjojen parissa. Saa nähdä, mitä siitä tulee, koska kiinnostavia kirjaston kirjojakin on vaikka kuinka. Yritän epätoivoisesti lukea ja palauttaa niitä, mutta saa nähdä, miten monta on vielä jäljellä, kun kesä alkaa.

      Poista
  5. Blogissani on sinulle haaste. ッ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, yritän vastailla siihen jossakin vaiheessa. (Ihan heti en ehdi, koska pitäisi keskittyä hieman enemmän ensi viikon tenttiin lukemiseen.)

      Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!