keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen horjuvat kirjapinot

Pääsiäislomani alkoi käytännössä jo nyt, koska torstaisin minulla ei ole enää luentoja. Kirjakirppu-blogista sainkin idean, että voisin kertoa, mitä mahdollisesti luen pääsiäisen aikana. Kaikkia kuvassa olevia kirjoja en luonnollisesti ehdi lukea varsinkaan, koska en aio viettää koko pääsiäislomaa nenä kirjassa, mutta tykkään valinnanvarasta.

Koushun Takamin Battle Royalen uskon saavani luettua loppuun huomisen aikana, koska olen sen verran hyvässä vauhdissa kirjan kanssa. Lukusuunnitelmani eivät aina pidä ja minun piti lukea Battle Royale jo viime kesänä, mutta teenkin lukusuunnitelmia enemmänkin siksi, että voisin haaveilla, mitä kaikkea voisin lukea. Suunnitelmani on tehty rikottaviksi.

Susan Een Angelfall olisi pakko saada luetuksi pääsiäisloman aikana tai muuten joudun palauttamaan kirjan lukemattomana kirjastoon. Sitä en halua tehdä, koska Nina Mari on hehkuttanut sarjaa niin paljon, että kirja ehdottomasti kiinnostaa, vaikka tällä hetkellä kärsinkin pienoisesta kyllästymisestä YA:han.

Parinoush Sanieen Kohtalon kirja on saanut osakseen paljon hehkutusta ja aihekin vaikuttaa kiinnostavalta, joten olihan minunkin pakko kantaa tiiliskivi kotiin luettavaksi. Tarkoituksenani olisi aloitella kirjaa sitten, kun olen saanut Battle Royalen ja Angelfallin luettua.

Battle Royale on varsin väkivaltainen ja Kohtalon kirjan aihe on raskas, joten olen varannut kevyehköksi sivulukemiseksi pari kirjaa. K. M. Peytonin Christina - Kartanon varjoissa herätti kiinnostukseni Saran bloggauksen ansiosta, ja Anu Holopaisen Ilmestyskirjan täti on juuri ilmestynyttä chick litiä maagisella realismilla maustettuna.

Tietokirjoja luen yleensä hiljalleen kaunokirjojen ohella, joten niitäkin pääsiäisen lukupinoissani on muutama. Aloittelen mahdollisesti joko Lirio Abbaten Mafian naisia tai Eveliina Lundqvistin Salaista päiväkirjaa eläintiloilta.

Aiotteko tekin hyödyntää pääsiäisen mukanaan tuomaa lomaa lukemiseen? Jos kyllä, mitä teidän lukupinoistanne löytyy?

Aurinkoista pääsiäistä kaikille!

26 kommenttia:

 1. Kiinnostava valikoima sinulla! Tuohon Ilmestyskirjan tätiin kiinnitin netissä pörrätessäni huomiota ja se alkoi kiinnostaa.
  Minulla on luettavana Laura Lähteenmäen Ikkunat yöhön ja Donna Tarttin Tikli. Kirjavarasta lopettelen parhaillaan.
  Aurinkoista pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään, yllätys yllätys, itsekin. Lukupinossa on kivan monipuolista luettavaa. :) Olen lukenut Holopaisen fantasiakirjoja, mutta siitä on jo aikaa. Ilmestyskirjan täti kuulostaa piristävän omaperäiseltä ja viihdyttävältä.

   Nuo kirjat kiinnostavat minuakin. Tiklihän voitti juuri Pulitzerinkin. Jään odottelemaan bloggaustasi Kirjavarkaasta, sillä olen varsin kiinnostuneesti seurannut, mitä muut ovat siitä mieltä. Minä rakastuin. Toivottavasti sinäkin olet pitänyt. :)
   Kiitos samoin.

   Poista
  2. Vaikka paljon olen Holopaselta lukenut (kaiken paisti Ilmeettömän miehen, joka sekin tosin löytyy hyllystäni), en olikein tiedä miten suhtautua Ilmestyskirjan tätiin. Toisaalta hauskan kuuloinen teos, mutta jokin saa epäilemään, ettei ole minun kirjani. Odotan mielenkiinnolla ihmisten kommentteja teoksesta.

   Poista
  3. En ole lukenut mitään Holopaiselta varmaan kymmeneen vuoteen, mutta Ilmestyskirjan tädin lisäksi minua houkuttaisi Welman tyttöjen uudelleenluku (kaikkia osia en ole tainnut lukea edes ensimmäistä kertaa). Ilmestyskirjan täti kuulostaa aika erilaiselta kuin Holopaisen aiemmat kirjat, mutta ehkäpä sinäkin vielä innostut, jos muiden lukijoiden kommentit ovat positiivisia. :)

   Poista
 2. Battle Royale kiinnostaa hieman minuakin, onko se ollut hyvä?

  Minä en ole vielä oikein suunnitellut mitä lukisin pääsiäisen aikana. Nyt kesken on Sarah Watersin Yövartio, jonka jälkeen onkin enää vain yksi hänen kirjansa, Tipping the Velvet, lukematta. Onneksi syksyllä tulee taas uutta Watersia! Mutta jos saan Yövartion luettua tässä ihan lähipäivinä, niin luultavasti luen jonkin pian erääntyvän kirjastolainan. Ehkäpä menen mukavuusalueeni ulkopuolelle ja testaan deWittin Sistersin veljeksiä. :)

  Lämpöistä pääsiäistä ja otahan rennosti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tykännyt. Ensin oli vähän totuttelemista melko yksityiskohtaisen väkivallan määrään, mutta kirjassa on onneksi paljonkin. Idea on hyvä ja toteutus uskottava (niin hyvä kuin tuollaisesta ideasta kirjoitettaessa voi olla). Tykkäsin Nälkäpeleistäkin, mutta tuo on kyllä minusta vielä parempi.

   En tiennytkään, että syksyllä ilmestyy uutta Watersia. Tosin en ole ehtinyt lukea vielä kuin The Little Strangerin, joten minulla on vielä aika monta jäljellä. Mitä olet pitänyt Yövartiosta?

   Kiitos samoin! :)

   Poista
  2. Kiva kuulla, täytyy lukea BR jossain välissä!

   Yövartio ei ole vielä vienyt mennessään samoin kuin aiemmat lukemani Watersit, mutta on kuitenkin ollut aivan ok tähän asti. Nopealukuinen ja tykkään, kun tarina etenee takaperin! Jään vielä odottelemaan sitä Watersille ominaista suun auki loksauttavaa yllätystä :)

   Poista
  3. Laura, itse tykkään Watersin kirjoista ehkä eniten juuri tuosta Tipping the Velvetistä.

   Itse aion viettää ranskalaisen pääsiäisen. Valikoimissa on:

   Delacourt: Katseenvangitsijat
   Carrère: Valhe
   Castillon: Kuplissa
   Polet: Väreilevä kaupunki

   Rakkaita ystäviä on tulossa pariksi päivää kylään, joten ehkä pari noista ehdin lukea.

   Poista
  4. Omppu, onpa kiva! Olen tykännyt kovasti kaikista kolmesta lukemastani Watersista (ja toivon, ettei tämä Yövartiokaan lopulta petä), joten ihanaa jos Tipping the Velvet ei ole ainakaan yhtään niitä huonompi :)

   Poista
  5. Laura: Tuo tarinan takaperin eteneminen kuulostaa vallan kiinnostavalta. Toivottavasti tulee vielä kaipaamasi yllätyskin. :)

   Omppu: Ranskalainen pääsiäinen kuulostaa varsin mielenkiintoiselta. Katseenvangitsijat ei ollut ihan minun kirjani, mutta toivottavasti pidät siitä enemmän, jos kirjan luet.

   Poista
 3. Minullakin alkoi tänään "pääsiäisloma", graduseminaarin jälkeen. Voi antautua kirjoille. Ensimmäisenä on eilen illlalla korkkaamani J.D. Robbin futuristinen dekkari, Kuoleman salaliitto.

  Myös muutamia keskeneräisiä teoksia voisi lukea eteenpäin: (ainakin Tiina Raevaaran Eräänä päivänä tyhjä taivas, Jyrki Kiiskisen Kaamos ja Laura Lähteenmäen North End - Kaiken peittävä tulva). Uutena voisin myös aloittaa Angie Sagen Septimus Heap-sarjan päättävän teoksen Tuli.

  Pitäisi lukea myös arvostelukappaleena saamani Cornelia Funken Veljeni peloton (Reckless 2).

  Lukupiirissäni käsitellään todennäköisesti seuraavana teoksena Kurt Vonnegutin Teurastamo 5, joten sekin olisi hyvä lukea jossain vaiheessa, tapaamme tosin tämän kuun teoksen kanssa vasta 29.4. eli ei vielä kiirettä sen suhteen.

  Olen lähdössä lukupiirin jälkeen viikoksi Helsinkiin, niin sinne voi varata luettavaksi ainakin kaksi vähän paksumpaakin teosta (paksu tässä yhteydessä n. 500 sivua).

  Kauhea lista luettavaa, iip! :D Gradun taustalukemistoksi pitäisi myös tutustua lisää suomalaiseen dystopia- ja ekokatastrofikirjallisuuden kenttään. Sitä kyllä lukeekin mielellään, ei ole vielä alkanut tulla korvista ulos.

  Ps. Johanna Sinisalo tulee luennoimaan 28.4. ja ajattelin pyytää häneltä nimmarin minun kappaleeseeni Auringon ydin-teosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukuaika on täälläkin tervetullutta, koska eilen kävin kirjatentissä, joten en viime aikoina ole kovin paljon ehtinyt keskittyä vapaa-ajan lukemiseen. Tuo kirja kuulostaakin mielenkiintoiselta. Jään odottamaan, mitä mieltä kirjasta olet. :)

   Mielenkiintoisia kirjoja sinunkin lukupinossasi. Tuosta Cornelia Funken sarjasta en ole ennen kuullutkaan. Mustesydän on lukulistalla, mutta en tiedä, milloin sitäkään ehdin lukea.

   Suosittelisin Helsinkiin mukaan Battle Roaylea, mutta et taida erikoisesti lukea englanniksi. Harmi, että kirjaa ei ole suomennettu. Uskoisin, että se voisi olla sinun mieleesi.

   No hyvähän se on, ettei luettava ainakaan lopu kesken. :) Tuollainen taustakartoitus gradua varten on varmasti mielenkiintoista. Toivottavasti et kyllästykään genreen, vaikka "joudutkin" sitä nyt ahkerasti lukemaan.

   Oi Sinisaloa on varmasti kiva kuunnella. Kirjamessuilla hänen esiintymisensä oli yksi messujen kohokohtia minulle.

   Poista
  2. Englanniksi olen yrittänyt lukea useampiakin teoksia. Lukiossa ei Heart of Darkness onnistunut, eikä tuo nelisen vuotta sitten kaveriltani lainaama I am Legend ole yhtään edistynyt. Yhdelle kurssille piti lukea meljä romaania, joista kaksi oli englanniksi. Toinen oli vaikea (The Lonely Londoners, vanhaa englantia), toista Anita and Me en muista miksi en saanut luettua, ihan kiinnostava romaani maahanmuutajanäkökulmasta. Pitäisi kokeilla jotakin genreromaania lukea englanniksi, ehkä sellainen onnistuisi paremmin.

   Poista
  3. Lukemani YA-dystopiat ovat olleet yleensä helpohkoa englantia. Se, että oppii lukemaan sujuvasti englanninkielisiä kirjoja, tietenkin vie aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta toisaalta jos pystyy lukemaan englanniksi, tarjolla on yhtäkkiä aivan huikeasti enemmän kirjoja. Minä en aikoinaan jaksanut odottaa Pottereiden suomennoksia vaan kahlasin niitä englanniksi sanakirja toisessa kädessä. Lukeminen ei todellakaan ollut nopeaa, mutta sain kirjat luettavakseni puolta vuotta aiemmin kuin jos olisin odottanut suomennoksia. Vanhan englannin lukeminen tuottaa minullekin edelleen vaikeuksia.

   Poista
 4. Angelfallin näkeminen pinossa lämmittää mieltä :D

  Minulla on tuo Battle Royale lainassa, mutta tuntuu, etten millään ehdi sitä lukemaan, vaikka mieli tekisi. Pitänee palauttaa sitten lukemattomana. Tällä hetkellä on niin paljon kaikkea meneillään, että hädin tuskin ehdin lukemaan edes niitä kirjoja, jotka ovat kuukauden ollut jo työn alla. Aion ottaa kaiken ilon irti lukemisesta kuitenkin sitten kesällä, kun kaikki häslinki on mennyt ohi ja voin ottaa hengähdystauon.

  Mukavaa pääsiäistä ja jännittäviä hetkiä kirjojen parissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kirjasta muutaman luvun lukenut ja pitäisi jatkaa lukemista nyt, kun sain yhden toisen kirjan luettua loppuun.

   Kyllä ne kirjat odottavat sitten pääsykokeiden jälkeenkin. Muistan myös, miten ihanalta tuntui lukea vapaasti jotakin ihan muuta kuin pääsykoekirjallisuutta sitten, kun viimeinenkin pääsykoe oli tehtynä. Kyllä sinä vielä sen puolisentoista kuukautta jaksat ahertaa. Toivottavasti pääset opiskelemaan! Suosittelen Battle Royalen lukemista sitten, kun sinulla on taas aikaa.

   Kiitos samoin. Muistahan myös lomailla. :)

   Poista
 5. Lue Angelfall, suosittelen ehdottomasti! Loistava kirja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion lukea sen seuraavaksi. Ehkäpä se poistaa YA:ta kohtaan tuntemani kyllästyksen. :)

   Poista
 6. Jee, teit sinäkin tämän :)

  Vaikka itsellänikin melkoinen pino on varattuna, en minäkään kuvittele pääsiäisen aikana saavani kaikkea luettua. Mutta koska lukusuunnitelmia on kiva tehdä... Pitivät ne sitten tai eivät ;)

  Mafian naiset on muuten todella sukkela luettava, sen lukee oikeastaan päivässä. Itselläni meni kaksi iltaa (koska päivätyö), ja vielä kun aihe oli todella kiinnostava niin kirja meni nopsaan.

  Aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en voinut vastustaa kiusausta, sillä lukusuunnitelmien tekeminen ja esitteleminen on vain niin hauskaa puuhaa. :)

   Aloitinkin Mafian naisia hieman eilen. Ajattelin tosin lukea sitä hiljalleen, muutama luku päivässä -tahtia, koska aihe on sen verran raskas vaikkakin kiinnostava.

   Kiitos sitä samaa sinne.

   Poista
 7. Minulla on Valtaistuinpeli ja Diverdent kesken, joten ne ainakin toivon saavani luettua loman aikana. Haluaisin myös aloittaa jonkin uuden, ehkä Uinu uinu lemmikkini tai Narrin Matka.

  Opiskelun tiimoilta pitäisi aloittaa Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä Ja F.Scott Fitzgeraldin Kultahattu. Samalle kurssille pitäisi lukea myös yksi runo ja yksi novelli, eli ei kyllä tule luettavasta puutetta. Ihan niin kuin tällaisilla kirjallisuusintoilijoilla olisi joskus vaikeaa löytää luettavaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa sinulla luettavaa. Kultahattu kiinnostaa minua, vaikka en kirjallisuutta opiskelekaan, joten mielenkiintoista kuulla, mitä kirjasta ajattelet, jos siitä aiot blogata.

   Uinu uinu lemmikkini oli muistaakseni aika pelottava ja hyväkin. Hyviä lukuhetkiä!

   Poista
 8. Minusta näitä lukusuunnitelma postauksia on kiva lukea! Ja hyvältä näyttävät sinun suunnitelmasi. Etenkin tuo Kohtalon kirja kiinnostaa. Minä luen parhaillani Adichien Kotiinpalaajat, jota aion jatkaa lomallakin. Sen lisäksi nappaan omasta hyllystä pari muuta teosta, kun lähden matkaan, mutta en vielä tiedä mitä! Ihan jännää, kun edessä on tällainen valinta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on mukava lukea ja myös tehdä itse. Luen vielä Kohtalon kirjaa ennen Angelfallin, koska siinä on eräpäivä ensi viikolla, mutta sitten ainakin suunnitelmissa olisi tarttua Kohtalon kirjaan. Uskon, että se on hyvä. Adichien Kotiinpalaajat odottaa minuakin, sillä minäkään en voinut vastustaa Hulluja päiviä (tosin onnistuin olemaan aika maltillinen, mutta Kotiinpalaajat oli vain pakko ostaa, koska tykkäsin sen verran Purppuranpunaisesta hibiskuksesta). Hyviä lukuhetkiä! :)

   Poista
 9. Sinulla onkin kirjapinossa paljon sellaisia kirjoja, joista en ole kuullutkaan! Battle Royalin haluaisin itsekin lukea joku päivä: onko se ihan suomennettu vai luetko enkuksi?

  Minulla on kirjapinossa uusinta Keltaista kirjastoa eli Dickerin Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Tykkään ja on aikamoinen tiiliskivi, 800 sivua... Samalla luen silloin tällöin Mad Manners -kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Battle Royalea ei ole valitettavasti suomennettu. Kirja oli kyllä hyvä. Sain sen luetuksi loppuun eilen.

   Olen tuosta kirjasta kuullut, mutta minulla ei ole aavistustakaan, mikä siinä on aiheena. Täytyykin ottaa selvää, josko se voisi olla jotakin itseäkin kiinnostavaa. Ainakin kirjassa riittää hetkeksi luettavaa. Hyviä lukuhetkiä!

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!