maanantai 1. huhtikuuta 2013

Maaliskuussa luettua

Kuu vaihtuu huhtikuuhun muutamien minuuttien päästä, joten voin suosiolla luovuttaa ja myöntää, että Haruki Murakamin Norwegian Woodin saan luettua loppuun vasta huomisen puolella. Olen pitänyt kirjasta kyllä kovasti, mutta siitä lisää sitten myöhemmin.

Maaliskuu oli lukukuukautena hyvin vaihteleva. Luin useamman todella loistavan kirjan, mutta luettuihin mahtui myös monta melko keskinkertaista kirjaa. Kirjoja tuli kyllä luettua maaliskuussa monta: peräti 22 kappaletta. En nyt varsinaisesti kadu minkään kirjoista lukemista, sillä kuukauden huonoinkin, E.L. Jamesin Fifty Shades of Grey, oli pitkään ollut lukulistallani sen synnyttämän suuren suosion takia.

Maaliskuussa luin seuraavat kirjat:

Joanne Harris: Chocolat 
Richelle Mead: Vampire Academy 
Anna Godbersen: Rumors 
Vera Vala: Kuolema sypressin varjossa 
Hannu Rajaniemi: The Quantum Thief 
Julian Barnes: The Sense of an Ending 
Chuck Palahniuk: Fight Club 
Neal Shusterman: Unwind 
Gail Carriger: Soulless 
Maarit Verronen: Varjonainen 
Lauren Oliver: Delirium 
Lauren DeStefano: Wither 
Helen Fielding: Bridget Jones's Diary 
Jane Austen: Sense and Sensibility 
E.L. James: Fifty Shades of Grey
Sarah Waters: The Little Stranger
Salla Simukka: Punainen kuin veri
Aki Ollikainen: Nälkävuosi

Jos joku sattuu ihmettelemään, miksi listassa on vain 18 kirjaa, loput neljä kirjaa luin opiskelujen vuoksi enkä kokenut tarpeelliseksi listata niitä tähän. Luin neljä kaunokirjaa suomeksi, mikä on pienoista edistystä helmikuun kahteen suomeksi luettuun kaunokirjalliseen teokseen. Maaliskuussa luin 6960 sivua. Keskiarvoksi tulee 316 sivua per kirja.

Kuukauden paras lukukokemus oli Neal Shustermanin Unwind. Sarah Watersin The Little Stranger ja Aki Ollikaisen Nälkävuosi olivat molemmat myös todella loistavia kirjoja. Kuukauden suurimmaksi pettymykseksi en voi nimetä Fifty Shades of Greytä, sillä ennakko-odotukseni olivat niin alhaiset, että ne ehkä jopa hieman ylittyivät. Maaliskuun suurimpana pettymyksenä pidän Jane Austenin Sense and Sensibilityä, sillä odotin tältä klassikolta melko paljon. Lopulta päädyin lukemaan kirjaa hiljalleen kahden viikon ajan. Muut kirjat kiilasivat koko ajan kiinnostavuudessa edelle.

Kuun suurimpana "teemana" voisi pitää dystopiakirjallisuutta. Luin Neal Shustermanin, Lauren Oliverin ja Lauren DeStefanon dystopiasarjojen aloitusosat. Enemmänkin dystopiakirjoja olisi ollut odottamassa lukemista, mutta DeStefanon kirjan luettuani kärsin jo jonkinmoisesta dystopiaähkystä, joten loppukuun luin muihin genreihin kuuluvia kirjoja.

Vain kolme lukemistani kirjoista on omassa kirjahyllyssäni. Omien kirjojen lukemisen suhteen minun pitäisi parantaa tapani, sillä hyllyssäni odottaa monta todella lupaavan oloista kirjaa. En minä niitä sinne vain pölyttymään ole hankkinut. Lisäksi kotimaisia kirjoja voisin lukea vielä enemmän, sillä vaikka tässä kuussa lukemani suomalaiset teokset olivat kaikki hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!