perjantai 5. huhtikuuta 2013

Syksyn kirjakatalogien selailua

Katsastin ensin kirjakatalogeja ihan vain salassa ja kirjoittelin kiinnostavien kirjojen nimiä muistikirjaani. Mutta sitten kun Rakkaudesta kirjoihin -blogin Annika K listasi syksyn kirjakatalogien sivuilta löytyneet kiinnostavimmat kirjat, minäkin päätin kertoa selailujeni tuloksen lukijoilleni. Listani on tehty katalogien silmäilyn pohjalta. Hyvin todennäköisesti luen muitakin kesän ja syksyn uutuuksia, varsinkin, jos jokin uutuuksista saa paljon kehuja blogeissa ja minunkin kiinnostukseni herää. Lisäksi luen mieluummin alunperin englanniksi ilmestyneet kirjat alkuperäiskielellä, joten niiden suomennoksia en tässä listaa. Odotan erityisen palavasti Vera Valan kesäkuussa ilmestyvää toista dekkaria ja Salla Simukan Valkea kuin lumi -trilleriä, jonka pitäisi saapua kirjakaupan hyllyille elokuussa. Haruki Murakamin 1Q84:n kaksi ensimmäistä osaa sisältävä suomennos on minulla varauksessa kirjastosta. Jos siihen tykästyn (toivottavasti!), 1Q84:n kolmannen osan lokakuussa ilmestyvä suomennos on myös kovasti odotettu.

Otava
Antti Tuuri: Alkemistit (syyskuu)
"Salatieteitä, seikkailuja, naishuolia ja ainaista vararikon uhkaa --." Näillä sanoilla Otavan syyskatalogi sai minut kiinnostumaan Antti Tuurin syyskuussa ilmestyvästä uutuuskirjasta, vaikka en ole yhtään kirjaa vielä Tuurilta lukenut. Syksyllä varmaan sitten olen.

Pia Heikkilä: Operaatio Lipstick (kesäkuu)
"Kabulissa räiskyy muukin kuin kranaatit - jos on sinkkutyttö ja sotakirjeenvaihtaja, ei parempaa asemapaikkaa ole" Kuulostaa sopivalta viihdekirjallisuuden edustajalta kesällä luettavaksi.

Laura Paloheimo: OMG (elokuu)
Kotimaista chick litiä, pitäähän sitä ainakin kokeilla. Kirjan nimi ei kyllä ole kovin houkutteleva, mutta jos olen joskus hääsuunnitteluohjelmiakin jaksanut katsoa, luulisin viihtyväni hääsuunnitelufirman puuhista lukemalla.

Mo Yan: Seitsemän elämääni (syyskuu)
Olen huomannut ihastuneeni maagiseen realismiin. Kirjan päähenkilö syntyy rangaistuksena uudelleen muun muassa aasina ja apinana ja kokee eri olomuodoissaan Kiinan historiaa. Ainakin minun mielenkiintoni heräsi. 

WSOY

Marissa Mehr: Veristen varjojen ooppera (elokuu)

Miina Supinen: Säde (syyskuu)
"Säde särmikkään humoristinen kasvukertomus, traagisia sävyjä saava rakkaustarina ja romaani ateistista, joka haaveilee pääsystä kulttiin."

Karo Hämäläinen: Ilta on julma (syyskuu)

Harri Närhi: Viimeinen vuoro (elokuu)
Tunnustan, että minulla on pienoinen heikkous psykologisiin trillereihin.

Delphine de Vigan: Yötä ei voi vastustaa (lokakuu)

Hannes Råstam: Kuinka tehtiin sarjamurhaaja - Thomas Quickin tapaus (kesäkuu)

Tammi

Haruki Murakami: 1Q84 osa 3 (lokakuu)

Anilda Ibrahimi: Ajan riekaleita (syyskuu)
Miten käy kahdelle rakastavaiselle, joita Kosovon sota repii erilleen?

Johan Theorin: Sankta Psykon kasvatit (elokuu)

Salla Simukka: Valkea kuin lumi (elokuu)
Ihastuin palavasti tämän sarjan ensimmäiseen osaan Punainen kuin veri. Pakkohan minun on toinenkin osa lukea.

Gummerus

Miikko Oikkonen ja Sari Luhtanen: Nymfit (syyskuu)

Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa (kesäkuu)
Tykästyin ensimmäiseen Arianna de Bellisin tutkimuksista ja elämästä kertovaan dekkariin. Odotan innolla parin kuukauden päästä ilmestyvää toista osaa.

6 kommenttia:

 1. Kiitos linkityksestä! Näitä listoja on makoista lukea. Minullakin on 1Q84 1&2 varauksessa ja 3. kuuluu tietysti luettaviin, mikäli tykästyn sarjaan. Tod.näk. näin käy :)

  Mahtavaa, että Theorin on sinunkin listalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin katalogit vielä uudestaan, kun tein tätä listaa, ja jostakin syystä Theorinin kiinnostavuus oli jäänyt ensimmäisellä kerralla huomaamatta. En ole ikinä lukenut Theorinia, mutta kirjan aihe vaikutti niin kiinnostavalta, että oli pakko lisätä se lukulistaan.

   Poista
 2. Antti Tuurin aihevalinta vaikuttaa kiinnostavalta, on ollut aiheissaan ja miljöössään Pohjanmaan suunnalla tai Hakaloissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ennen törmännyt Tuurin kirjaan, joka olisi herättänyt mielenkiintoni aiheensa takia. Jos pidän Alkemisteista, varmaan tutustun myös muuhun Antti Tuurin tuotantoon, mutta sen saa nähdä sitten syksyllä.

   Poista
 3. Minäkin olen selaillut innoissani syksyn katalogeja. Hirveästi ei ainakaan vielä ole tullut vastaan mitään superisti kiinnostavaa, mutta ehkä uusintakierros myöhemmin keväällä, kun pienempienkin kustantamoiden katalogit ovat ilmestyneet ja teen listauksen syksyn kiinnostavimmista kirjoista, tuottaa enemmän tulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua alkoi yllättävän moni kirja kiinnostamaan. Jotkut tietenkin kiehtovat enemmän kuin toiset, mutta täytyi listalle pari chick litiä laittaa kesälomalukemiseksi. En ole aiemmin lukenut kotimaista chick litiä, joten täytyy siihenkin nyt tutustua.

   Odotan innolla sinunkin listaustasi. Toivottavasti pienempien kustantamoiden syyskatalogit ilmestyisivät piakkoin.

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!