tiistai 2. huhtikuuta 2013

Liebster Award - tunnustus

Liebster Award-tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä ihmistä, jolta sait tunnustuksen.
Kiitos Pihille naiselle!
2. Vastaa sinulle esitettyihin 11 kysymykseen.
3. Keksi 11 kysymystä.
4. Jaa tunnustus 11 blogille, joilla on alle 200 lukijaa.

Pihin naisen esittämiin kysymyksiin vastaukset:


1. Onko sinulla kirjallisuusgenreä, jota et lue (esim. novellit, sarjakuva, runous, dekkarit, romantiikka, historialliset romaanit, scifi jne.)?
En nyt voi sanoa, että olisi jotakin genreä, jota en mistään hinnasta ikinä lukisi. Noista esimerkkinä mainituista kirjallisuusgenreistä scifiä ja sarjakuvia luen kuitenkin todella vähän. 

2. Huonoin lukemasi kirja?
Ei tämä ehkä kaikkien aikojen huonoin lukemani kirja ollut, mutta tänä vuonna luetuista tulee mieleen Candace Bushnellin Sex and the City.

3. Oletko lukenut kirjaa, jota sinun tekee mieli hehkuttaa? Jos, niin mikä?
Bernard Beckettin Genesis ehdottomasti! Genesis on ollut ehdottomasti tämän vuoden suurin hehkutuksen aiheeni. Minut Genesis valloitti ainakin täysin.

4. Luetko ennemmin ohuen kirjan vai ns. järkäleen?
Riippuu aika lailla mielialasta, tähtien asennosta ja vapaa-ajan määrästä. Olen hieman ennakkoluuloinen todella lyhyitä kirjoja kohtaan, sillä minusta tuntuu, että niissä ei ole tarpeeksi, jotta ne tulisivat lähelle ja koskettaisivat. Toisaalta myös todella paksu kirja aiheuttaa minussa epäluuloa. Pysyykö mielenkiintoni koko 700 sivun ajan? Enimmäkseen luen noin 300-sivuisia kirjoja, vaikka en tätä valintaa nyt mitenkään tietoisesti ole tehnyt.

5. Harrastatko jotakin muuta lukemisen ja bloggaamisen lisäksi?
En harrasta mitään varsinaista, mitä tehdään joka viikko johonkin tiettyyn aikaan. Opiskelua ei kai voi sanoa harrastukseksi, vaikka siitä nautinkin. Jos minulta kysytään harrastuksia, minulle tulee lukemisen lisäksi mieleen lautapelien pelaaminen. Niitä pelaan säännöllisen epäsäännöllisesti poikaystäväni kanssa ja välillä menemme kavereiden luokse pelaamaan, jotta saa kokoon isomman peliporukan.

6. Tykkäätkö lukea tietokirjoja vai pysytteletkö kaunokirjallisuudessa?
Luen paljon enemmän kaunokirjallisuutta kuin tietokirjoja. Ehkä tämä ainakin tällä hetkellä johtuu siitä, että opiskelun takia joutuu tietoa omaksumaan melko paljon, joten vapaa-aikana sitten mieluummin luen jotakin kevyempää.

7. Onko laukussasi aina mukana kirja vai luetko yleensä vain kotona?
Minulla on melko usein repussa mukana kirja. Luen yliopistolla, junassa, bussissa... Varsinkin jos minulla on kesken jokin hyvä kirja, en malta jättää sitä matkasta lähtiessäni kotoa.

8. Oletko lukenut koko ikäsi vai aloittanut aktiivisen lukuharrastuksen vasta aikuisiällä?
Opin lukemaan "vasta" ensimmäisellä luokalla, mutta ensimmäisen luokan joululomalla jo luin äidin hyllyssä ollutta Viisikkoa. Ekan luokan keväällä hankin kirjastokortin, ja sen jälkeen minusta tuli kirjaston vakiasiakas. Minulla on ollut kausia, jolloin en ole lukenut paljon, mutta suurimmaksi osaksi olen siitä lähtien lukenut innokkaasti.

9. Paras kuuntelemasi äänikirja?
Tämäpä on vaikea kysymys, sillä en ole kuunnellut äänikirjoja lapsuuden jälkeen. Maija Poppasia taisin ainakin kuunnella ahkerasti silloin, joten sanotaan nyt vaikka, että jokin niistä.

10. Kirja, joka on saanut sinut nauramaan?
En keksi nyt mitään kirjaa, joka sopisi tähän kysymykseen vastaukseksi. Sanon siksi sen sijaan kirjan, joka saa minut hyvälle tuulelle: J.K. Rowlingin Harry Potter and the Philosopher's Stone.

11. Minkä kirjan aiot lukea seuraavaksi?
Sitten kun olen saanut luettua aloittamani Herman Kochin The Dinner -kirjan, aion lukea Grégoire Delacourtin Onnen koukkuja.

Omat kysymykseni:
1. Jos saisit opiskella tai olla ammatiltasi ihan mitä tahansa muuta kuin mitä nyt olet, mitä valitsisit?
2. Mikä kirja on saanut sinut itkemään?
3. Mikä on parasta keväässä?
4. Mikä kirja on jostakin käsittämättömästä syystä pölyttynyt pitkään kirjahyllyssäsi?
5. Mikä on suosikkisi nuortenkirjallisuuteen luokiteltavista kirjoista?
6. Kuka on suosikkirunoilijasi?
7. Mikä kirja on sinulla kesken tällä hetkellä?
8. Minkä kirjan jonkun sivuhenkilön kenkiin haluaisit astua yhden päivän ajaksi?
9. Mikä oli lapsuuden suosikkikirjasi?
10. Mikä on huonoin puoli kirjablogin pitämisessä?
11. Minkä kirjan ilmestymistä odotat tällä hetkellä eniten?

Jaan Liebster Award -tunnustuksen seuraaville blogeille:

Kyseiset blogit saavat vapaasti tarttua tai olla tarttumatta haasteeseen.

10 kommenttia:

 1. Tuo äänikirjakysymys olisi itse asiassa ollut minullekin kinkkinen. En ole kuunnellut yhtäkään aikuisten äänikirjaa. Ehkäpä tässä joskus tulee innostuttua. :)

  Genesis menee ehdottomasti lukulistalleni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kuuntelisin äänikirjoja, jos ajaisin autolla. Automatkoihin äänikirjojen kuuntelu voisi sopia, mutta minulla ei ole ajokorttia, joten yleensä matkustaessani voin lukea.

   Hyvä juttu! Nuortenkirjallisuudeksihan Genesis luokitellaan, mutta minusta sitä(kään) ei tee nuortenkirjaksi mikään muu kuin nuori päähenkilö. Luin sen melkein yhdeltä istumalta, ja loppuratkaisun luettuani minulla oli silmissä kyyneleitä ja olin aivan sanaton ihastuksesta.

   Poista
 2. Voi iso kiitos <3
  Viisasten kivi saa minutkin aina hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. <3
   Olen tässä jo jonkin aikaa miettinyt, että pitäisi ottaa Potterit (taas) uusintalukuun. Onhan niissä surullisiakin juttuja. Viidettä kirjaa lukiessa minun on aina pidettävä pieni tauko ja valmistauduttava henkisesti ennen kuin luen Siriuksen kuolemasta. Silti niiden lukeminen on aivan ihanaa, ja Viisasten kivessä pidän varsinkin Harryn ensimmäisestä vierailusta Viistokujalla ja muutenkin kaikista Harrylle uusista velhomaailman jutuista.

   Poista
 3. Oi, kiitos kovasti haastamisesta! Otan haasteen ilolla vastaan. :)

  Minäkään en muuten "osaa" oikein kuunnella kirjoja. Olen yrittänyt, mutten pystynyt keskittymään vain kuuntelemiseen. Lukemisen suhteen minulla taasen harvemmin on keskittymisvaikeuksia.

  Mielenkiinnolla odottelen, mitä mieltä olet Illallisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. :) Kiva kuulla, että haaste on mieleinen.

   En ole edes yrittänyt kuunnella kirjoja lapsuuden jälkeen. Jotenkin aina mieluummin luen kuin kuuntelen, kun joku muu lukee.

   Varmaan tänään tai viimeistään huomenna saan Illallisen nautittua loppuun, joten täällä silloin siitä sitten lisää.

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Vastailen kysymyksiin heti, kun ehdin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta, vastailen tässä piakoin. :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!