sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Synttärikirja-arvonta

Lupailin blogisynttäreinäni kuukausi sitten pitäväni synttäriarvonnan helmikuussa. Vaikutti hetken jo siltä, että blogini ensimmäinen arvonta siirtyy maaliskuun puolelle, mutta näin ei käynytkään.

Viktor Martinovitš: Paranoia
Virginie Despentes: Baise-Moi (Rape Me) (englanninkielinen pokkari)
Tiina Raevaara: Laukaisu 
Theo Lawrence: Salatun voiman kaupunki 
Liza Marklund: Du gamla, du fria (ruotsinkielinen)
Grégoire Delacourt: Katseenvangitsijat (bloggaus tulossa)
Bernard Beckett: Genesis (suomenkielinen) 
José Rodrigues dos Santos: Einstein-koodi
Pekka Matilainen: Kupoli
Holly Smale: Geek Girl - Matalalentoa mallitaivaalla (French flap)
Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have To Kill You (englanninkielinen pokkari) 
Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous
Andrei Pajanne: Autuaiden saari
David Foenkinos: Nainen, jonka nimi on Nathalie (alkusivuilla vedetty yli omistajan nimi)
Candace Bushnell: Sex and the City (englanninkielinen pokkari)

Arvontaan on mahdollista osallistua 1-3 arvalla. 1. arvan saa kommentoimalla ja kertomalla jokin kirjasuositus, 2. arvan saa, jos olet lukijani tai liityt sellaiseksi ja 3. arvan saa mainostamalla arvontaa blogissaan tai Facebookissa (tai muussa vastaavanlaisessa paikassa). Mainitse kommentissasi, kuinka monella arvalla olet arvonnassa mukana. Arvontaan voi osallistua keskiviikkoon 12. maaliskuuta klo 23.59 asti. Arvon kaksi voittajaa torstaina 13. maaliskuuta. Ensimmäisenä arvottu voittaja saa valita ensin yhden kirjan ja toinen voittaja saa valita sitten jäljelle jääneistä kirjoista. Jos sinulla ei ole omaa blogia, laita kommenttiin sähköpostiosoitteesi.

Vielä kerran kiitos tästä kuluneesta vuodesta ja lukuisista kommenteista! Ilman teitä kirjabloggaaminen olisi paljon tylsempää. 

Arvonnan osallistumisaika on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille! Julistan torstaiaamuna voittajat ja koostan listan antamistanne kirjasuosituksista. 

77 kommenttia:

 1. Onnea synttärisankarille!! Onpas kiva arvonta, pakkohan tähän on osallistua. :) Osallistun 3 arvalla: suosittelen Giorgio Todden Donna Milenan kuolemaa, jonka hiljattain luin italia-haasteeseen, olen liittynyt lukijaksi ja linkki tähän postaukseen löytyypi myös blogistani (ihan kohta). :) Bloggausintoa jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olet kolmella mukana. Donna Milenan kuolema herättikin jo kiinnostukseni bloggauksesi perusteella, kiitos suosituksesta. :)

   Poista
 2. Onnea merkkipäivän johdosta! :)
  Ehdottomasti haluan arvontaan osallistua. Luettavaksi suosittelen Suomen toista Grantaa, jonka teemana on outo. Mielestäni tämä uutukainen on ensimmäistä Grantaa parempi.
  Arvontaan osallistun kolmella arvalla. Lukija olen jo jonkun aikaa ollut ja blogiini lisään linkin tuota pikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En ole ensimmäistä Grantaa lukenut, mutta tätä toista odottelen kirjastosta. Outous aihepiirinä kiehtoo minua huomattavasti ruokaa enemmän. Kiitos suosituksesta. Olet kolmella mukana.

   Poista
 3. Paljon onnea! Osallistun kahdella arvalla: suosittelen Carlos Ruiz Zafónin Tuulen varjoa, upea kirja ihmiskohtaloista, kirjoista ja Barcelonasta. Blogisi lukija olen jo. :) Mutta onnea vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minut on jopa haastettu lukemaan Tuulen varjo, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi, vaikka kirja kiinnostavalta kuulostaakin. :) Olet kahdella mukana.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea! ♥ Toivottavasti blogisi saa monta kirjallista vuotta. Täältä on aina kivaa bongailla tuttuja kirjoja ja napata vinkkejä lukulistalle.

   Osallistun arvontaan kolmella arvalla. Jaan mainoksen kirjablogini fb-sivulla.

   Kirjasuositteluni ovat molemmat dystopiaa: Hugh Howeyn Siilo ja Dmitri Gluhovski: Metro 2033.

   Poista
  2. Kiitos. Kyllä bloggaaminen on alkanut tuntua niin omalta jutulta, että luulisin blogini olevan melko pitkäikäinen.

   Siilo minulla onkin jo lainassa ja pitäisi lukea se piakkoin, koska seuraava varaaja odottelee sitä varmasti jo innokkaana. Metro 2033 kuulosti myös kiinnostavalta bloggauksesi perusteella.

   Poista
  3. Olet mukana kolmella. Se piti vielä sanoa.

   Poista
 5. Ohhoh, kommenttini ei tainnut ensimmäisellä kerralla tänne ilmestyä, joten kokeillaan uusiksi. Eli siis onneksi olkoon! Blogiasi on ollut mukava lukea :) Osallistun arvontaan kahdella arvalla. Olen aika hanakka antamaan viittä tähteä kirjoille, mutta Markus Zusakin Kirjavaras on kaikkien niiden tähtien arvoinen ja suosittelen sitä lämmöllä kaikille. :)

  catsbooksandme@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanavahvistus on saattanut vaikeuttaa kommentointia. Se on hieman ärsyttävä, mutta lisäsin sen ainakin hetkeksi, koska olen saanut viime aikoina ihan hirveästi roskapostia. Onneksi huomasit, ettei ensimmäinen kommenttisi tullut ja kommentoit uudelleen. :)

   Kiitos. Olet kahdella mukana. Kirjavarkaasta olen kuullut paljon ja ihan vähän aika sitten kuulin sen erikoisesta kertojaratkaisusta, joka sai kiinnostumaan kirjasta vielä vähän enemmän. Kiitos suosituksesta, täytyy muistaa poimia kirja mukaan jollakin kirjastoreissulla.

   Poista
 6. Olen mukana kahdella arvalla! :) Musta tuntuu, että mun suositukset on niin peruskauraa, ettei niissä olisi kenellekään mitään uutta, mut sanotaan silti Hessen Narkissos ja Kultasuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei suosituksesi minusta ollut peruskauraa. Olen kirjasta kuullut, mutta en aiemmin tiennyt kunnolla, mikä on kirjan aiheena. Nyt kävin vilkuilemassa Goodreadsin kuvausta kirjasta. Kuulostaa ihan kiintoisalta, en ole mitään Hesseltä lukenut. :)

   Olet mukana kahdella.

   Poista
 7. Paljon onnea, näin jälkikäteen synttäreistä! Olen mukana kolmella arvalla. :) Mitähän keksisin sinulle suositella. Voisin vinkata tuon vasta lukemani Will Wilesin Puulattian kunnossapidon, se oli hulvaton. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjan nimi on herättänyt minussa ennakkoluuloja, mutta ehkäpä pitää silti kokeilla. Nimi kuulostaa minusta aika tylsältä, mutta jos se onkin hulvaton, niin ehkäpä ehkäpä. :)

   Kiitos. Olet mukana kolmella.

   Poista
 8. Osallistun kahdella arvalla. Suosittelen Stephen Kingin uutuutta Tohtori Uni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet mukana kahdella. Kirja onkin minulla lainassa, joten piakkoin pitäisi se lukea.

   Poista
 9. Onnittelut. Osallistun kahdella arvalla ja suosittelen Walter Tevis: Musta kuningatar. Yksi lempikirjoistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olet mukana kahdella. Ensimmäinen suositus, josta en ollut aiemmin kuullut. Luin viime vuonna yhden shakkiaiheisen kirjan Katherine Neville The Eightin, joka on myös suomennettu nimellä Musta kuningatar. Tevisin Musta kuningatar vaikuttaa kuitenkin aika erilaiselta. Mielenkiintoinen suositus. :)

   Poista
 10. Sylillinen onnea blogisynttäreiden johdosta - tulkoon vuosia paljon lisää! Ja kiitos blogistasi, josta olen saanut lukuisia lukuvinkkejä itsellenikin. Viimeisin taisikin olla se Genesis, joka teki minuun suuren vaikutuksen. Tuskin olisin sitä kirjaa keksinyt saati lukenut ilman sinun suositustasi toisaalla. :))

  Jos et jo ole lukenut Daniel Keyesin Kukkia Algernonille, niin suosittelen sitä. Luulen, että saattaisit tykätä siitä.

  http://mainoskatko.blogspot.co.uk/2014/02/kukkia-algernonille.html

  Niin ja mukana arvonnassa kahdella arvalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen iloinen, että löysit Genesiksen.

   Kiinnostuin tuosta kirjasta silloin, kun siitä kirjoitit. Se olisi saatavilla kirjastostakin, joten täytyy yrittää muistaa jossakin vaiheessa lainata. Kuulostaa kirjalta, josta voisin pitää.

   Olet mukana kahdella.

   Poista
 11. Mä olen myös mukana kahdella arvalla! =) Suosittelen sulle Erlend Loen Supernaiivi-kirjaa. Yksi lempikirjoistani kautta aikojen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet mukana kahdella. Mielessäni on ollut aina välillä, että Supernaiivi voisi olla mielenkiintoista lukea, mutta en ole vielä saanut luetuksi. Kiitos suosituksesta. :)

   Poista
 12. Paljon paljon onnea! :) Osallistun arvontaan kahdella arvalla ja suosittelen fantasiaa/scifiä, seikkailua, historiaa ja romantiikkaa sisältäviä kirjoja Diana Gabaldonilta (Muukalainen) sekä Deborah Harknessilta (Lumottu). Fantastisia kirjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Muukalainen onkin oleskellut jo jonkin aikaa lukulistallani, mutta kirjan pituus on saanut minut siirtämään lukemista eteenpäin. Aikamatkustus (ja romantiikkakin ajoittain) kyllä kiinnostaa. Olet kahdella mukana.

   Poista
 13. Paljon onnea! Osallistun kahdella arvalla ja suositteluun heittäisin mukaan Douglas Prestonin ja Lincold Childin Pendergast-kirjat. Ne ovat dekkareita pääasiassa ja itse olin hyvinkin yllättynyt, kuinka kovasti niistä pidin, koska yleisesti ottaen en ole kova dekkarifani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minulle on suositeltu tuota sarjaa aiemminkin. Minusta hieman tuntuu, että suosittelija saattaisi olla joku muu kuin sinä, mutta en ole varma. Tykkään kyllä ihan tavallisistakin dekkareista ja olen käsittänyt, että Pendergasteissa olisi jotakin spefiin kuuluvia elementtejäkin, joten sarja kuulostaa kyllä hyvältä. Olet mukana kahdella.

   Poista
 14. Oikein ihanaa syntymäpäivää. Kolmella arvalla mukana.
  Suosittelen Sari Pöyliön esikoiskirjaa Pölynimurikauppias ja muita äitien erehdyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja suosituksesta. Olet kolmella mukana. :)

   Poista
 15. Onnea♥

  Olen kahdella mukana. Kirjasuositukseni on Muinosen Mustat paperit tai de Waalin Jänis jolla on meripihkanväriset silmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♥ Mustat paperit kiinnostaa, mutta ei ole vielä tarttunut kirjastosta matkaani. Missäköhän välissä senkin ehtisi? Olet kahdella mukana.

   Poista
 16. Onnea blogillesi! Luulin jo olevani lukijasi, sillä niin usein olen täällä poikennut. Enpäs ollutkaan, mutta korjasin tilanteen. :)

  Suosittelen sinulle Agota Kristofin Isoa vihkoa, joka on yksi vaikuttavimmista lukukokemuksistani ikinä. Nyt kun olen myös virallisesti lukijasi, niin olen kahdella arvalla mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minullekin on käynyt joskus noin, mutta kiva kuulla, että jo aiemmin vierailit täällä usein. :)

   En ollut kuullutkaan, vaikka kirja ilmeisesti luetaan klassikoksi. Kävin lukemassa yhden bloggauksen ja se sopisi ainakin tähän vuoteen, koska yritän haastaa itseäni lukemalla sotakirjallisuutta (tähän mennessä olen tosin epäonnistunut surkeasti). Olet kahdella mukana.

   Poista
 17. ''Tapa minut äiti!'' on kirja, jota suosittelen ihan jokaiselle. Koskettava, opettava ja herättelevä tositarina.

  2 arpaa. :-) jelluna8@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälleen kirja, joka on roikkunut lukulistallani pari vuotta. Kiitos suosituksesta. :)

   Olet mukana kahdella.

   Poista
 18. Ihana arvonta :)

  Voisin suositella kahta lempikirjaani, Mitch Albom: The Five People You Meet in Heaven ja Audrey Niffenegger: The Time Traveler's Wife (luin se ennen kuin edes tiesin, että siitä ollaan filmaamassa elokuvaa, ja vaikka leffakin on ihan hyvä, on kirja parempi).

  Mukana kolmella arvalla (arvonta jaettu Facebookissa).
  laukkanoora(at)gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Five People You Meet in Heavenissa on näköjään mielenkiintoinen idea. Kävin lukemassa synopsiksen Goodreadsista, koska en ollut kirjasta aiemmin kuullut. The Time Traveler's Wife on taas kirja, joka on ollut lukulistallani varmaan ainakin kahdeksan vuotta. Viime vuonna lupasin itselleni lukea sen, mutta silti en saanut sitä edes lainatuksi kirjastosta. Kirja todellakin siis kiinnostaa.

   Olet mukana kolmella. :)

   Poista
 19. 2 arvalla mukana!♡
  Suosittelen kirjaa Obscura burning. Olen vasta puoli välissä mutta kiinnostava se on.
  Luen blogilistalla.
  T. SilkkiKiehkura
  luumunkukka(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Obscura burning kuulostaakin kiinnostavalta. En ollut kirjasta aiemmin kuullut.

   Olet kahdella mukana.

   Poista
 20. Juoppohullun päiväkirjaa suosittelen. Se tuli ekana mieleen kun viimeks luin sen. :D irmeli.nieminen@hotmail.com
  Ja yhdellä arvalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän huono lukemaan huumoripitoisia kirjoja, mutta Juoppohullun päiväkirjasta olen kyllä kuullut kehuja. Ehkäpä joskus yritän voittaa ennakkoluuloni. Kiitos suosituksesta!

   Olet yhdellä mukana.

   Poista
 21. Agatha Christien: Eikä yksikään pelastunut. Tämä kyseinen kirja on ollut minun lempparini jo kauan! :-)
  Kahdella arpasella mukana. :-) jelena.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä yksikään pelastunut on yksi Christie-lemppareistani. :)
   Olet kahdella mukana.

   Poista
 22. Paljon onnea yksivuotiaalle!! <3 Suosittelen sinulle kahta hienoa kotimaista: Leena Krohnin Tainaronia sekä Anja Snellmanin Pääomaa. Vau, mitä kirjoja!

  Kahdella arvalla osallistuisin arvontaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♥ Tainaron odottaakin jo sopivaa lukuhetkeä omassa hyllyssä. Anja Snellmanin Pääomakin kuulostaa kiehtovalta. Kiitos suosituksista. :)

   Olet kahdella mukana.

   Poista
 23. Paljon onnea! Kahdella arvalla mukana ja kuten joku muukin oli jo tehnyt, niin suosittelisin Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarjaa, myös Ransom Riggs; Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille oli mielestäni hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkantekijä-sarja on painettu mieleen historiallisen romantiikan nälän varalle. :) Riggsin kirja on herättänyt aiemminkin varovaisen kiinnostukseni. Kiitos suosituksista!

   Kiitos. Olet kahdella mukana.

   Poista
 24. Onnea! Suosittelisin Katherine Pancolin kirjoja, ei mitään semmoisia ilotulituskirjoja, mutta pidin ja miten sitä hämmästelikin Ranskan vapaamielisyyttä! Eikö siellä oikeasti kummastella 15 vuotiaan suhdetta 35 vuotiaaseen? Tunsin itseni niin tiukkapipoksi! =)
  oojula@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja suosituksesta! Pancolin kirjat sopisivatkin Ranska-haasteeseeni, joten tämä vuosi olisi otollinen aika Pancoliin tutustumiseen.

   Olet yhdellä mukana.

   Poista
 25. Oikein paljon onnea! Oma suosikkini viimeaikaisista lukemisista on ollut Gayle Formanin Just one day. Yhdellä arvalla mukaan arvontaan!
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja suosituksesta. Olet yhdellä mukana.

   Poista
 26. Onnea, onnea! Osallistun arvontaan kahdella arvalla. :) Suosittelen sinulle Hannah Kentin upeaa Burial Ritesia, viime vuoden suosikkiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olet kahdella mukana. Olenkin Burial ritesin jo innostamanasi merkannut Goodreadsin lukulistalle, mutta hyvä, että muistutit. Lukulistallani on hieman liikaa kirjoja ja kiinnostavatkin meinaavat välillä unohtua. :/

   Poista
 27. Onnittelut. Olen mukana arvonnassa kahdella arvalla.

  Suosittelen jotain Tove Janssonin kirjaa. Esim. kuvakirjaa Kuka lohduttaisi Nyytiä? tai pidempää Taikatalvi tai Näkymätön lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olet kahdella mukana.

   Luinkin juuri ensimmäisen Tove Janssonini. Taikatalvi tarttuu varmaankin seuraavalla kirjastoreissulla mukaani.

   Poista
 28. Onnea! Minulta meinasi mennä ihan koko postaus ohi kun taas kertynyt näitä lukemattomia blogipostauksia...

  Mukana kahdella, koska Genesis kiinnostaa! :) Ja suosittelen Knausgårdin Taisteluni -kirjasarjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle käy usein myös noin. Bloggauksia pitäisi ahkerasti käydä lukemassa joka päivä tai niitä on odottamassa aikamoinen määrä, joiden lukemiseen täytyy varata aikaa. Hyvä, että kuitenkin huomasit. :)

   Genesis todellakin kannattaa lukea. Kiitos suosituksesta, ja olet kahdella mukana. :)

   Poista
 29. Onnittelut! Leena Lehtolaisen kirjat.
  1 arpa.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minun pitäisikin lukea viimeisimmät Maria Kalliot. Luin kaikki Rivoon satakieleen asti ja sitten jotenkin lukeminen jäi. Olet yhdellä mukana.

   Poista
 30. Onnea. Suosittelen Lesbren Punaista sohvaa. Kahdella mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onpa hauska sattuma, sillä kävin juuri aamupäivällä hakemassa kyseisen kirjan kirjastosta luettavaksi. Olet kahdella mukana.

   Poista
 31. Paljon onnea! :) Pakko suositella Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville-romaania, sillä se hurmasi minut niin täysin, että suosittelen sitä ihan kaikille. Kahdella arvalla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaa on suositeltu minulle aiemminkin, mutta en ole vielä tullut lukeneeksi. Kiitos. Olet kahdella mukana. :)

   Poista
 32. Onnittelut hienolle blogille! :) On kyllä aivan pakko suositella kirjaa, joka on tällä hetkellä minulla luettavana... eli Sankta Psykon kasvatit! Vaikuttaa arvoituksellista ja jännittävältä kirjalta, jäin heti aloitettuani koukkuun.. kannattaa lukea! :) Ja olen myös blogin lukija, joten liityn arvontaan 2 arvalla!
  000kadd000@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sankta Psykon kasvatit oli parhaita viime syksynä lukemiani jännityskirjoja. Koostan näistä suosituksista vielä listan, jolta halukkaat voivat poimia lukuvinkkejä. :) Kiitos. Olet kahdella mukana.

   Poista
 33. Onnittelut yksivuotiaalle. Kahdella arvalla mukana. Suosittelen Parisoula Lampsos- Lena Katarina Swanberg:n kirjaa Bagdadin Prinsessa. Järkyttävää, millainen voima maailman mahtimiehillä on.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olet kahdella mukana. Kirja kuulostaa silmiä avaavalta mutta järkyttävältä. Pistän muistiin.

   Poista
 34. Onnea ensimmäisestä vuodesta. Kirjasuosituksena annan hitaan lukemisen kirjan eli Zusakin Kirjavarkaan.
  Arvonnassa yhdellä mukana. Pinossa on monen monta kiinnostavaa kirjaa.
  teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjavaras odottaakin jo melkein lukupinon päällimmäisenä. Ensi kuun alussahan siitä tulee leffakin, joten haluan lukea kirjan ja sitten käydä katsomassa elokuvan. Kiitos. Olet yhdellä mukana.

   Poista
 35. Olen arvalla mukana kirjapinosta luettavaa tavoittelemassa. Kirjasuositukseksi käyköön Richard C. Moraisin Herkullinen elämä; kirja jota lukiessa varmasti tulee nälkä, erityisesti jos on ns. finedining-tyyppiä...
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  VastaaPoista
 36. Onnea yksivuotiaalle. Lukukirjana suosittelen Stedmanin Valo valtameren yllä. Australiaan sijoittuva historiallinen romaani vei mennessään.
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiinnostuin tuostakin kirjasta jo varmaan vuosi sitten, mutta en ole vieläkään saanut luettua. Oikeastaan olin jo hieman unohtanutkin sen, joten kiitos muistutuksesta. Olet yhdellä mukana.

   Poista
 37. Kahdella arvalla mukana. Suositukseni on Audrey Niffenegger: the time traveler's wife (Jos et vielä ole lukenut)


  halthenrika@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kahdella mukana. En ole Niffeneggerin kirjaa vielä lukenut, vaikka se on ollutkin jo monen vuoden ajan lukulistalla.

   Poista
 38. Arvonta on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille. Julkaisen aamulla voittajien nimet ja listan antamistanne kirjasuosituksista.

  VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!