tiistai 20. tammikuuta 2015

Olipa kerran kaksivuotias kirjablogi

Tänään on tullut kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun kirjoitin ensimmäisen kirjabloggaukseni. On vaikea uskoa, että Anna minun lukea enemmän on jo kaksivuotias vakaita askeleita ottava blogi. Bloggaamisesta on tullut sen verran suuri osa elämääni, että uskon blogilleni karttuvan vielä monta ikävuotta. Blogini alkuaikoina en olisi osannut aavistaa, miten paljon uusia kokemuksia ja ihmisiä bloggaaminen tuo mukanaan.

Kaksivuotissyntymäpäivä on mielestäni sopiva hetki listata blogiajan parhaita kirjoja. Annika haastoi minut tekemään niin jo ensimmäisenä blogivuonna, mutta lupasin silloin palata haasteeseen myöhemmin. En ole tosiaankaan unohtanut haastetta, vaikka haastamisesta on kulunut aikaa. Nyt kun olen blogiaikana lukenut noin 250 kirjaa, blogiajan huiput ovat varsinaisia helmiä. Näitä listatessani huomasin, että ensimmäinen blogivuoteni oli vielä loistavampi kuin toinen. Vuoden 2013 aikana luin peräti kahdeksan listalle päätyneistä yhdestätoista teoksesta. Viime vuonna luin kaksi blogiaikani huippua ja tänä vuonna olen ehtinyt lukea jo yhden, vaikka vuosi on vasta alussa. Tämä vuosi onkin alkanut varsin lupaavasti. Ei viime vuosikaan ollut huono kirjallisesti, mutta tämä vuosi saattaa ylittää sen ja ehkä yltää jopa vuoden 2013 tasolle. Siltä minusta ainakin tällä hetkellä tuntuu.

Ernest Cline:
Ready Player One 
Haruki Murakami: 1Q84 (osat 1 ja 2 & osa 3)
Marisha Pessl: Yönäytös 
Neal Shusterman: Unwind
George Orwell: 1984 
Leena Krohn: Hotel Sapiens ja muita irrationaalisia kertomuksia 
Kazuo Ishiguro: Never Let Me Go 
Joyce Carol Oates: My Sister, My Love - The Intimate Story 
Bernard Beckett: Genesis (ja 2. lukukerta)
Johan Egerkrans: Pohjoismaiset taruolennot
Markus Zusak: Kirjavaras

Suosittelen näitä kaikkia yhtätoista kirjaa todella lämpimästi!

Ensimmäisten blogisynttäreideni kunniaksi järjestin kirja-arvonnan ja jatkan perinnettä tänä vuonna.

Arvontaan osallistuvat tiistaihin 27.1. klo 23.59 mennessä tätä bloggausta kommentoivat blogini rekisteröityneet lukijat. Jos kommentoit, mutta et halua osallistua arvontaan, mainitse asiasta kommentissasi. HUOM! Tällä kertaa arvontaan eivät voi osallistua ihmiset, jotka eivät ole liittyneet lukijaraatiin. Kommentoimalla saa yhden arvan, ja lisäarpoja mahdollisesta linkittämisestä ym. ei ole tällä kertaa lainkaan jaossa. Kommentissa voisit kertoa, mikä oli viime vuonna lukemistasi kirjoista paras. 

Julkistan voittajat blogissani torstaina 29.1. illalla. Voittajia on kolme, joista kukin saa valita palkinnokseen alla olevasta kirjalistasta yhden kirjan. Ensimmäinen voittaja saa valita ensin, toinen voittaja toisena ja kolmas voittaja kolmantena. Jos sinulla ei ole omaa blogia tai blogissasi näkyvillä yhteystietoja, laita kommenttiisi sähköpostiosoite, josta voin sinut tavoittaa, jos voitto osuu kohdalle. OSALLISTUMISAIKA ON PÄÄTTYNYT. KIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE JA MUILLEKIN ONNITTELIJOILLE! JULKISTAN VOITTAJAT TORSTAI-ILTANA.

Holly Smale: Geek Girl - Matalalentoa mallitaivaalla
John Green: Tähtiin kirjoitettu virhe
Michelle Gagnon: Kukaan ei kaipaa sinua
Kiera Cass: The Selection
Grégoire Delacourt: Katseenvangitsijat
Siina Tiuraniemi: Kukkia Birgitalle
Laura Paloheimo: Klaukkala
Kaarlela Tanja: Menneen talven lumi
Pekka Matilainen: Kupoli
Theo Lawrence: Salatun voiman kaupunki
Lotta-Liisa Joelsson: Vivika 
Liane Moriarty: Hyvä aviomies
Liza Marklund: Du gamla, du fria
José Rodriguez dos Santos: Einstein-koodi
Merja Mäki: Venesataman Tillinka & Vaaralliset vuoret

67 kommenttia:

 1. Onnea 2 -vuotiaalle! Luettelemasi 11 kirjaa vaikuttavat kiinnostavilta ja onpa siellä joukossa muutama tuttukin, kuten Sisareni, rakkaani, Genesis, Kirjavaras...

  Itse löysin viime vuonna Alice Munron, joten hänen tuotantonsa nousee aika korkealle. Toisaalta luin paljon Tove Janssonilta ja Janssonista, joten nekin ovat kyllä jääneet hyvin mieleen tärkeinä lukukokemuksina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Blogiajan parhaat 11 kirjaa oli yllättävän helppo valita. Olen lukenut blogiaikana paljon todella hyviä kirjoja, mutta niistäkin erottuivat selvästi ne kaikkein parhaimpina mieleen jääneet.

   Minullekin on jäänyt hyvin mieleen Munro- ja Jansson-innostuksesi. Itse luin ensimmäistä kertaa Muumeja viime vuonna ja ihastuin. Ehkä muuhunkin Janssonin tuotantoon pitäisi jossakin vaiheessa tutustua. Etenkin kehuttu Kesäkirja houkuttaa.

   Poista
 2. Hyvää syntymäpäivää ahkeralle blogin pitäjälle :) Toivon sinulle lukuiloa jatkossakin, sillä tämä on kiva harrastus.
  13. kirjastasi olen lukenut vain Oatesin Sisareni, rakkaani. Voin maaliskuussa listata oman listani, kun blogivuosia tulee täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tämä on todellakin kiva harrastus. Olen myös mielissäni siitä, miten hyvin bloggaamisharrastus on mukautunut erilaisiin elämäntilanteisiin. Välillä tulee blogattua ja luettua enemmän ja välillä vähemmän, mutta blogia voi pitää itselle parhaiten sopivan tahdin mukaan.

   Toivottavasti innostut tekemään oman listan, sillä muidenkin tällaisia listoja olisi todella kiinnostavaa nähdä. Niistä saa samalla hyviä lukuvinkkejä. :)

   Poista
 3. Hyvää syntymäpäivää blogille ja paljon bloggaamisen iloa tälle vuodelle! :)

  Viime vuoden kirjoista on pakko mainita kaksi: Ensimmäinen siirtokunta ja Valtaistuinpeli. Käsittämättömän upeita ja ainutlaatuisia lukukokemuksia molemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Kiva kuulla, että nuo kirjat olivat mielestäsi loistavia, sillä kummankin lukemista harkitsen myös itse. Molemmat ovat jääneet tähän mielessä vielä lukematta ja ihan samasta syystä vieläpä. Kirjojen järkälemäinen koko on hieman pelottanut. :)

   Poista
  2. Mahtavaa! Minua kiinnostaa kovasti, mitä mieltä muut ovat niistä. Ne ovat kyllä hurjan pitkiä molemmat, mutta sitten kun alkaa lukea niin millään muulla tässä maailmassa ei ole enää väliä :D tai no on, mutta ei haluaisi välittää. Toivoin vain, ettei kumpikaan kirja ikinä loppuisi. Minulla on kummankin jatko-osa hyllyssä odottamassa. Linnakkeeseen en ole uskaltanut vielä vilkaistakaan, koska en varmasti kykene juuri muuhun keskittymään sen jälkeen kun avaan sen.

   No niin, pruut, jospa tämä ylistäminen jo riittäisi :D

   Poista
  3. A Game of Thrones on ollut ihan käden ulottuvilla jo reilun vuoden ajan, koska hankin toissavuonna Martinin sarjan kaksi ekaa osaa poikaystävälleni lahjaksi. Hän ei ole kumpaakaan vielä lukenut, mutta hän on jo antanut minulle luvan lukea ne ennen häntä. Ensin ajattelin, että luen ne vasta sitten, kun hän on saanut luettua ainakin ensimmäisen osan. Uskon kyllä, että molemmat ylistämäsi kirjat ovat hyviä. :)

   Poista
 4. Onneksi olkoon kahdesta täydestä vuodesta! :) Lista näyttää hyvältä, monta tuttua hyvää kirjaa (Genesis <3) ja muutama lukulistalla pitkään keikkuneet, kuten 1984..

  Itselläni oli kyllä mahtava kirjavuosi, ja paras oli Kafka rannalla, Genesis heti toisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Muistankin, että luit viime vuonna monta minunkin mielestäni mahtavaa kirjaa. Murakami ja Genesis molemmat ovat niin hienoja.

   Poista
 5. Oikein paljon onnea mahtavalle blogillesi! :) Täältä bongasin sekä Unwindin että Genesiksen, kaksi kaikkien aikojen mahtavimpien kirjojen joukkoon kuuluvaa teosta, kiitos niistä <3 Useat noista listaamistasi kirjoista ovat minulla lukulistalla (Kirjavaras, Ready Player One, 1Q84, 1984, Yönäytös, Never Let Me Go...) ja yritän tänä vuonna niihin ehtiä tarttumaan.

  Paras viime vuonna lukemani kirja oli Code Name Verity (olen tainnut kirjasta muutaman kerran mainita :D), seuraavana siitä Laini Taylorin trilogian viimeinen osa Dreams of Gods & Monsters sekä hieno Unwind.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) On aina hienoa kuulla, että blogistani on saatu lukuvinkkejä ja kirjat ovat osoittautuneet mieleisiksi. Minäkin olen saanut sinulta monia hyviä vinkkejä kuten esim. tuon Code Name Verityn. Enköhän sen toivottavasti saa pian kirjastosta käsiini. :) Toivottavasti tykkäät noista mainitsemistasi kirjoista, jotka aiot lukea. Minuun ne ainakin tekivät lähtemättömän vaikutuksen.

   Poista
 6. Onnea ihanalle blogillesi! :)

  Lämmittipä mieltä huomata Kirjavaras top-listallasi ;) Se vain on niin♥ Never let me go oli myös ihana!

  Minun viime vuoden suosikkejani oli mm. Kinnusen hehkutettu esikoinen ja Tolkienin Hobitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) En ole lukenut viime vuosina kovin paljoa historiallista fiktiota, mutta Kirjavaras oli todella positiivinen yllätys. Pidin elokuvastakin, mutta kirja oli mielestäni vielä parempi. :)

   Hobitti onkin ihana. Haluaisin lukea sen jossakin vaiheessa uudelleen, koska tällä hetkellä muistissa on paremmin elokuvaversio kuin alkuperäinen tarina.

   Poista
 7. Onnea kahden vuoden blogitaipaleesta!

  Blogiaikasi suosikeista olen lukenut vain Yönäytöksen, mutta niistä moni on lukulistallani.

  Minun viime vuoden lempparini oli ehdottomasti Joyce Carol Oatesin Blondi, ihan mahtava! Kinnusen Neljäntienristeys ja Leinen Ikuisuusvuonon profeetat olivat myös kovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Uskon, että Blondi voisi olla minullekin mieleinen, sillä löytyyhän tuolta blogiaikana parhaistakin yksi Oates. En lukenut Oatesia viime vuonna lainkaan, mutta Blondi ja Haudankaivajan tytär ovat pitkään olleet lukusuunnitelmissani. Jos vain saisin ne vihdoinkin kannettua kirjastosta kotiin, niin ehkä saisin ne joskus luettuakin.

   Poista
 8. Hyvää 2-vuotissynttäriä blogillesi! :D

  Noissa 11 kirjassa näyttäisi olevan useampikin mielenkiintoinen kirja ja vain yksi, jonka olen jo lukenut (Ishiguron Never Let Me Go). Genesis ja Unwind odottelevat lukuvuoroaan, toinen kirjastolainana ja toinen Kindle löytönä. Molemmista olen kuullut pelkkää hyvää, joten en malta odottaa, että pääsen niiden kimppuun! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Genesis ja Unwind ovat molemmat upeita. Toivottavasti sinäkin pidät niistä. :)

   Poista
 9. Onnittelut 2-vuotiaalle blogille!
  Minäkin laittaisin varmaan 1Q84:n ja Never Let Me Gon blogiaikani parhaimmistoon. Tai jopa kaikkien aikojen parhaiden kirjojen listalle! :)
  Viime vuoteen mahtui monia hyviä kirjoja, mutta ehkä NoViolet Bulawayon Me tarvitaan uudet nimet nousi ylitse muiden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   1Q84 ja Never Let Me Go löytyvät minulla myös kaikkien aikojen parhaista kirjoista, joten aivan oikeutetusti ne ovat myös blogiajan parhaissa, koska ne olen blogiaikana löytänyt.
   Me tarvitaan uudet nimet taisi olla minulla jossakin vaiheessa lainassakin, mutta en vain ehtinyt lukea sitä. Se vaikuttaa todella kiinnostavalta teokselta.

   Poista
 10. Hurjasti onnea! Blogisi on ensimmäisiä, johon tutustuin ja joka jäi mieleeni, kun itse tupsahdin blogimaailmaan.

  Listaamistasi kirjoista "allekirjoitan" erityisesti Hotel Sapiensin. Se on huima teos. Myös tuo Murakami olisi minullakin korkealla, mutta jotenkin vaan minulle rakkain Murakami on edelleen The Wind-Up Bird Chronicle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva kuulla, että olet seurannut blogiani jo oman blogisi alkuajoista lähtien. :)

   Hotel Sapiens oli loistava. Sen vuoksi kevään odotetuimpiin kuuluu Leena Krohnin parin kuukauden päästä ilmestyvä uusi teos. En ole lukenut The Wind-Up Bird Chroniclea, mutta siihenkin täytyisi jossakin vaiheessa tutustua. Luin uusimman Murakamin ihan vähän aikaa sitten. Vaikka se ei noussut aivan suosikikseni, muistin jälleen, miksi rakastan Murakamia.

   Poista
 11. Onnea 2-vuotiaalle blogille! Osallistun arvontaan, ja paras viime vuonna lukemani kirja on Outolintu: Veronica Roth :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Outolintu-trilogia oli kokonaisuudessaankin todella vetävää luettavaa.

   Poista
 12. Onnea synttäreistä! Ishiguron Ole luonani aina on kyllä mun pitkäaikaisia suosikkeja (kirjoitan sen usein lempikirjaksi oppilaiden minulle kantamiin ystäväkirjoihin). 1Q84:stä sain juuri eilen kaksi ekaa osaa luettua, noussee kyllä sekin aika korkealle listallani! Tällä hetkellä luennassa tuo Sisareni, rakkaani, eli nyt odotukset sen suhteen nousivat entisestään!

  Viime vuoden parhaista kirjoista yllättävää oli se, että ne olivat kaikki kotimaisia! Jossain vaiheessa ei tullut nimittäin luettua kotimaisia yhtään, joten olen ilahtunut tästä uudesta suunnasta. Anache, Maresi, Nokkosvallankumous ja Avioliittosimulaattori jäivät voimakkaimmin mieleen viime vuodelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Toivottavasti Sisareni, rakkaani ei tuota pettymystä. Jotkut lukijat eivät ole pitäneet vaikka siitä, että kirjassa on niin paljon alaviitteitä ja aihehan on tietenkin raskas, mutta minuun kirja kolahti parisen vuotta sitten ihan täysillä.

   Minä en ennen blogiaikaa lukenut muutamaan vuoteen melkein lainkaan kotimaista kirjallisuutta, mutta nyt olen jälleen huomannut, että Suomessakin osataan kirjoittaa helmiä. En ole lukenut suosikeistasi kuin Maresin ja Nokkosvallankumouksen, mutta ne jäivät mieleeni varsin vahvana lanu-spefinä. Anachekin kiinnostaa. :)

   Poista
 13. Onnea kaksivuotiaalle! ♥ Parhaiden lukukokemustesi lisatalla on useita tuttuja, esim. Genesis ja Hotel Sapiens. Hienoja teoksia. Mukana arvonnassa! :)

  Oletko muuten luknut Colin Thompsonin Uutta Eedeniä? Luin itse sen joskus samoihin aikoihin Genesiksen kanssa, siis lukiossa ja teki suure4n vaikutuksen, sillä luin sen kahdesti. Tyyliltään muistuttaa hieman Pratchettia ja on mielestäni myös dystopiaa, joskin muutoin varsin humoristinen ja erikoinen. Pitäisi lukea se taas uudelleen...

  Minulla parhaiden viime vuoden lukukokemusten joukkoon menevät varmaankin Howeyn Siilo, Sinisalon Auringon ydin, Hain Susikuningatar, Rothin Outolintu, Gluhovskin Metro 2033, Salmisen Äidinmaa, Enorannan Nokkosvallankumous ja Ruuskan Kuovin huuto. Kovin dystopiapainotteisesti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♥ Niinpä. Sinä taisit tehdä opinnäytteenkin Hotel Sapiensista, jos oikein muistan? Sitä oli varmasti mielenkiintoista tutkia.

   En ole lukenut. Meinasin ensin sanoa, että en ole kirjasta kuullutkaan, mutta sitten nimi alkoi soittaa mielessäni hiljaisia kelloja ja googlattuani tajusin, että olen sitä sen ilmestymisen aikoina katsellut kirjakaupasta. En muista, miksi en kirjaa lukenut. Ehkä sitä ei hankittu kirjastoomme. Olen ollut kirjan ilmestymisen aikaan 12-vuotias, joten en tiedä, olisinko ollut sille liian nuori, vaikka se onkin nuortenkirjallisuutta. Noihin aikoihin taisin lukea Linnunradan käsikirjan liftareille. En varmaan kirjaa ihan täysin tajunnut ja ajattelin sen jälkeen, että scifi ei ole ihan minun juttuni. Suosituksesi perusteella lainasin kirjan nyt kirjastosta, jossa sitä piti pyytää jo varaston puolelta.

   Mainitsemiesi joukossa on omiakin suosikkejani. Metro 2033, Gigi ja Henry -trilogia ja Äidinmaa ovat vielä lukematta mutta kiinnostavat kovasti.

   Poista
 14. Lämpimät onnittelut vakaasti askeltavalle kaksivuotiaalle :) Arvontaan en tällä kertaa osallistu, lukupino keikkuu liikaa...

  Minä olen surkean huono valitsemaan parhaita kirjaelämyksiä, koska melkeinpä kaikki lukemani kirjat ovat eri tavalla hienoja. Mutta jos on aivan pakko valita, valitsen viime vuoden (ja ehkäpä kaikkien aikojen) suosikikseni iki-ihanan opuksen Tuulen viemää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Ymmärrän tuon vaikeuden. Tosin blogiajan parhaiden valitseminen sujui minulta melko kivuttomasti, mikä oli hieman yllättävää. Jollakin tavalla nuo yksitoista kirjaa vain ovat kohonneet muiden hyvien lukuelämysten yläpuolelle. Tuulen viemää pitäisi lukea. Olen joskus nähnyt osan elokuvasta, mutta muistikuvani siitäkin ovat melko hämäriä.

   Poista
 15. Onnittelut blogillesi!:) Luin eilen tuota Ready Player One kirjaa noin puoleen väliin asti ja on pakko myöntää, että tähän asti kirja on ollut aivan loistava! Jos kirja pitää tasonsa loppuun saakka niin se nousee ehdottomasti minunkin suosikkeihini.

  Viime vuoden paras kirja (olenkin tainnut tästä mainita jokusen kerran :D) oli ehdottomasti Dorian Grayn Muotokuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen iloinen, että pidit Ready Player Onesta. :)

   Juu olen asiasta muutaman kerran kuullut. :) Minustakin kirja on todella hyvä. Olen lukenut sen kai kahdesti ja on se minulla omanakin.

   Poista
 16. Todella paljon onnea kaksivuotiaalle!♥

  En oikein osaa sanoa viime vuoden parasta kirjaa, olen sellaisessa tosi huono, mutta Turtschaninoffin Maresi jäi vahvasti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♥

   Ymmärrän, että parhaan lukuelämyksen valitseminen on todella vaikeaa. Maresi oli tosiaan hieno.

   Poista
 17. Hyvää blogisynttäriä! En osallistu arvontaan, mutta viime vuoden uutuuskirjoista koskettavimmaksi lukukokemukseksi osoittautui Robin Hobbin Fool's Assassin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Robin Hobbia en ole lukenut lainkaan, vaikka olen joskus hänen tuotantoonsa tutustumista harkinnut.

   Poista
 18. Onnittelut 2-vuotiaasta tasokkaasta blogista Minna! Perässä tullaan.
  En osallistu arvontaan, kiitos, kun on nyt kirjoja yllin kyllin.
  Hyvää jatkoa. <3

  VastaaPoista
 19. Onnittelut.

  En osallistu arvontaan. Viime vuonna lukemistani kirjoista yksi parhaimpia oli sinunkin mainitsema 1984. Bloggaamistani kirjoista pidin Hessen Siddhartasta sekä Christien Ikiyöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Tänä vuonna ajattelin kokeilla Eläinten vallankumousta, koska se on kiinnostanut varsinkin 1984:n lukemisen jälkeen.

   Poista
 20. Onnittelu kahdesta ensimmäisestä blogivuodesta. :) Yönäytös jo käväisi minulla lainassa, mutten sitten ehtinyt lukemaan. Kesällä viimeistään ajattelin ottaa uuden yrityksen sen kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vaikka kirja on pitkä, se oli varsin nopealukuinen. Sen juoni on vetävä ja siinä on myös aika paljon kaikenlaista muuta materiaalia kuin varsinaista leipätekstiä, joten sen lukeminen ei kestä niin kauan kuin yleensä yhtä paksun. Toivottavasti ehtisit kesällä koettaa uudestaan. :)

   Poista
 21. Onnea tomeralle kaksivuotiaalle! Oikeastaan yllätyin siitä, että blogisi on vielä noin nuori. Olen kuvitellut, että olet blogannut paljon kauemmin.
  Minulle viime vuosi oli upea kirjavuosi, ja luin monta hienoa teosta. Mainittakoon esimerkiksi Hugon Kurjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä minusta tuntuu, miten olen voinut blogata jo kaksi vuotta, kun taas välillä ajattelen, miten olen blogannut vasta kaksi vuotta, koska elämä ilman blogia tuntuu jo aika kummalliselta ajatukselta.

   Kiva kuulla, että viime vuotesi oli hyvä kirjallisesti. Toivottavasti tämäkin vuosi tuo mukanaan monta hienoa lukuelämystä. :)

   Poista
 22. Onnea hienolle blogillesi! Täällä on aina ilo vierailla. Genesis on listoillani sinun ansiostasi ja tuttuja olivat 1984, Kirjavaras ja Hotel Sapiens, joka on listaltasi ehdoton suosikkini. Ompun ja sinun kanssasi muistan kirjaa hehkuttaneeni.

  Viime vuoden ykköseni olivat Kytömäen Kultarinta ja Janssonin Kesäkirja. Niitä on vaikea panna paremmuusjärjestykseen. Toivotaan tästäkin kirjavuodesta upeaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla. :) En malttaisi odottaa keväällä ilmestyvää uutta Krohnia. Uskon, että kohta ilmestyvä Krohnkin on hieno.

   Kultarinta ja Kesäkirja vaikuttavat molemmat olevan hyvin rakastettuja. Minä en ole lukenut kumpaakaan, mutta Kesäkirjaa voisi kokeilla vaikka nimeen sopivasti kesällä. :) Toivottavasti tästäkin kirjavuodesta tulee mahtava!

   Poista
 23. Onnittlut kaksivuotiaalle! <3

  Minun viime vuoden parhaat lukuhetkeni liittyvät Murakamin tuotantoon, Muistamisen arvoinen hetki oli myös tutustuminen upeaan Woolfiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Minä en lukenut lainkaan Murakamia viime vuonna. Olin aika järkyttynyt, kun tajusin. Tänä vuonna olen lukenut jo Murakamin uusimman, ja tuskin se jää ainoaksi vuoden Murakamiksi.

   Poista
 24. Onnea! :) Viime vuoden ikimuistoisin lukukokemukseni taisi olla Katja Ketun Kätilö. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kätilö onkin tainnut jättää moneen lukijaan lähtemättömän jäljen. Ehkä minäkin vielä joskus tutustun tuohon kehuttuun kirjaan.

   Poista
 25. Onnea 2v!!♡
  Hurjan kivat palkinnot! Paras kirja oli Brownin Inferno♡

  luumunkukka(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kiva kuulla, että palkintovaihtoehdot miellyttävät.

   Poista
 26. Onnea kaksivuotiaalle! :)

  Listaltasi olen lukenut Murakamin, Oatesin ja Pesslin kirjat ja peukutan niille. Niin ja itseasiassa Kirjavarkaankin olen lukenut, mutta jo ennen blogiaikaa.

  Arvontaan en osallistu tällä kertaa, on jo sen verran kirjoja jonossa muutenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Järjestin arvonnan jo ihan siksikin, että saisin hieman lisää tilaa kirjahyllyihini. En tosin mitenkään osaa hankkiutua kirjoista eroon samaa vauhtia kuin niitä tulee lisää, joten kirjojen määrästä voi jossakin vaiheessa tulla aika suuri ongelma.

   Poista
 27. Onnea upealle blogillesi!! ;) Viime vuoden kirjoista ykkössijalle nousevat Fangirl, Clockwork princess ja Käärmeenlumooja! <3

  sannilippo@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kaikki mainitsemasi kirjat kiinnostavat, mutta mitään niistä en ole vielä ennättänyt lukea. Fangirl etenkin on lukulistallani aika korkealla tällä hetkellä.

   Poista
 28. Onnea Annami <3 Ehdottomasti mukana! Yksi viime vuoden parhaista lukukokemuksista oli Varistyttö-trilogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ♥ Minusta tuntuu, että luen Erik Axl Sund -parivaljakolta ensin uuden sarjan aloituksen, sillä tällä hetkellä se jotenkin kiinnostaa enemmän. Varistyttöönkin on jossakin vaiheessa pakko tutustua kuitenkin.

   Poista
 29. Paljon onnea 2-vuotiaalle blogille! Täältä löytää aina mainioita kirjavinkkejä :) Paras kirja jonka viime vuonna luin oli ehdottomasti Dorian Grayn muotokuva (niin kuin olet ehkä jo "muutaman" kerran kuullutkin :D)

  viljalinnea@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihana kuulla, että olet saanut blogistani hyviä kirjavinkkejä. :) Muistan kyllä Dorian Grayn muotokuva -hehkutuksesi. Minuunkin se kolahti silloin, kun sen luin. Olen tainnut lukea sen itse asiassa ainakin kahdesti.

   Poista
 30. Paljon onnea ja pitkää ikää kaksivuotiaalle! En tällä kertaa osallistu arvontaan. Viime vuoden parhas lukuelämys oli varmaankin Anni Kytömäen Kultarinta, se tuntui sydämessä asti.

  VastaaPoista
 31. Paljon onnea kaksivuotisen taipaleen johdosta! <3

  Paras lukukokemukseni viime vuodelta oli Kani nimeltä jumala (kuten kirjabloggareiden tapaamisessa vähän hehkutinkin jo, heh), mutta heti toisena tulee sinunkin listaltasi löytyvä mahtava 1Q84. :) Muutenkin listasi näyttää hyvältä, esimerkiksi Yönäytöksestä ja 1984:sta pidin itsekin paljon, ja Never Let Me Go löytyy lukulistalta.

  Mukavaa, että kirjallinen vuotesi on alkanut hyvin! Voin myöntää, että kirjoituksesi Valtosen kirjasta sai minut heti innostumaan, vaikka aiemmin olinkin silmäillyt teosta vähän nihkeästi. Itsellä lukuvuosi ei ole ainakaan näin alkujaan kovin kummoinen (tenttikirjat, plääh), mutta onneksi nyt on sentään tiedossa muutama erittäin kiinnostava teos, jotka toivottavasti myös lunastavat odotukset. :)

  VastaaPoista
 32. Onnea kaksivuotiaalle <3

  Paras lukemani kirja viime vuonna oli Edmund de Waalin kirja Jänis jolla on meripihkanväriset silmät.

  Sinun parhaat listaltasi pidin eniten Oatesin kirjasta.

  Mukana, sllä Kukkia Birgitalle ja Hyvä aviomies on viety käsistä;)

  <3

  VastaaPoista
 33. Suurensuuret onnittelut! En osallistu arvontaan. :) Vaikea miettiä omaa parasta lukukokemusta viime vuodelta (vaikka se olisi nyt ajankohtaista blogistanian palkintoja ajatellen...). Hmm, Elämä elämältä ja Ikuisuusvuonon profeetat tekivät kyllä vaikutuksen.

  VastaaPoista
 34. Onnittelut 2-vuotiaalle blogillesi. Viime vuonna luin tosi vähän ja mieleeni jäi Katja Ketun Kätilö, joka piti lukea nyt ennen kuin elokuva valmistuu. Nyt työn alla on Kinnusen neljäntienristeys ja Enni Mustosen Paimentyttö.
  Listaltasi valitsisin Salatun voiman kaupungin.

  VastaaPoista
 35. Suuret onnittelut mahtavalle blogillesi :) Ja upea lista (1Q84, 1984, Never let me go, Kirjavaras<3). Tuo Oates odottaa hyllyssä ja sormet syyhyävät kovasti sen lukemiseen. Ja Genesis pitää lukea pian! Olen tähän mennessä oppinut, että sinun kirjasuosituksillasi ei vain voi mennä vikaan :)

  Vielä taidan ehtiä mukaan arvontaankin! Oma viime vuoden paras lukukokemukseni taisi lopulta olla Tuulen viemää.

  VastaaPoista
 36. Höh, huomasin blogisynttärisi vasta nyt! Paljon onnea kaksivuotiaalle! <3

  Minulle parhaita kirjoja viime vuonna olivat mm. Atkinsonin Elämä elämältä ja Björkmanin Välähdyksiä peilissä. <3

  VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!