perjantai 1. helmikuuta 2013

Tammikuussa luettua

Koska aloitin kirjabloggaamisen kunnolla vasta 20. päivä tammikuuta, en kirjoittanut arvioita kaikista tammikuussa lukemista kirjoista. World War Z: An Oral History of the Zombie War -kirjasta ehkä vielä yritän sellaisen saada aikaan luultavasti tämän viikonlopun aikana, mutta muut kirjat jätän nyt vain suosiolla arvioimatta. Mieluummin kirjoitan arviot heti lukemisen jälkeen tai en ollenkaan.

Tammikuussa luin seuraavat kirjat:

Max Brooks: World War Z: An Oral History of the Zombie War
Seth Grahame-Smith: Abraham Lincoln: Vampire Hunter
John Lloyd, John Mitchinson & Stephen Fry: The Book of General Ignorance
Alan F. Chalmers: What is this thing called science?
Patricia Cornwell: Portrait of a Killer: Jack The Ripper -- Case Closed
Liza Marklund: Du gamla, du fria
Candace Bushnell: Sex and the City
Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You
Kathy Reichs: Déjà Dead
Sophie Kinsella: The Secret Dreamworld of a Shopaholic
Anne Rice: Interview with the Vampire
Anna Godbersen: The Luxe
Bernard Beckett: Genesis

Tammikuun aikana sain luetuksi 13 kirjaa, joista 12 oli kirjoitettu englanniksi ja yksi ruotsiksi. Kuukauden aikana luin 4667 sivua, joista kylläkin varmaan parisataa sivua luin jo viime vuoden puolella. Keskiarvoksi tulee 359 sivua per kirja.

Kuukauden lukukokemus oli ehdottomasti Bernard Beckettin Genesis. Ihastuin ja rakastuin. Palaan varmasti vielä monesti Genesiksen pariin. Max Brooksin World War Z ja Seth Grahame-Smithin Abraham Lincoln: Vampire Hunter tekivät myös minuun vaikutuksen. Candace Bushnellin Sex and the City oli kuukauden pahin pettymys, eikä myös Liza Marklundin Du gamla, du fria herättänyt minussa ihastusta. Jälkimmäinen oli varsinkin harmi, sillä yleensä olen nauttinut Annika Bengtzon -dekkareista.Yksi tenttikirja mahtui myös listalle eli siis tuo tieteenfilosofian kirja nimeltään What is this thing called science? Luultavasti tenttikirjoista tänne en erityisemmin tule kirjoittamaan, jollen satu lukemaan jotakin varsinaista helmeä.

Tällä hetkellä luen Kathy Reichsin dekkarisarjan toista osaa ja ahmaisen välillä Sherlock Holmesin seikkailuista kertovan novellin, joten niistä on tänne tulossa arviota seuraavaksi, ehkäpä jo tämän viikonlopun aikana.

2 kommenttia:

  1. World War Z oli yllättävän hyvä! En liiemmin välitä zombeista, vampyyreista, ihmissusista sun muista olennoista kirjoissa tai elokuvissa, mutta tämä Brooksin kirja oli erilainen ja olin positiivisesti yllättynyt.

    Lainasin muuten eilen Kathy Reichsin dekkarisarjan ekan osan poikaystävälle, mutta pitäisiköhän se lukea itsekin jos ennätän...

    VastaaPoista
  2. Minä en erityisesti välitä zombeista. Siksi ehkä tuo kirja jäikin lukematta, kun se oli kesällä lainassa kirjastosta. Nyt sitten vihdoin sain sen luettua, ja kyllä kannatti. Siitähän on tulossa leffakin tänä vuonna, mutta en oikein tiedä, miten tuollaisesta kirjasta saa leffan, kun eihän siinä ollut mitään tiettyä päähenkilöä. En usko, että elokuvasta pidän niin paljon kuin kirjasta, mutta kiinnostuksesta varmaankin katson sen.

    Sain juuri luettua Reichsin dekkarisarjan toisen osan. Siitä pidin vieläkin enemmän kuin ensimmäisestä, mutta kyllä minä ensimmäistäkin voin suositella. Jossakin vaiheessa luin paljon dekkareita, mutta nykyään ne ovat jääneet vähemmälle. Silti nyt olen niin kiinnostunut Brennanista, että haluaisin lukea sarjan kaikki osat, jolleivät ne muutu jossakin vaiheessa tylsiksi.

    VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!