lauantai 9. helmikuuta 2013

Ensimmäinen haasteeni

Sain Matkalla Mikä-Mikä-Maahan -blogista haasteen. Haaste oli lyhyen blogihistoriani ensimmäinen, joten vastaan siihen todella mielelläni. Kiitos Annalle haasteesta!

Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.  
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.  
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa. 
5. Sinun pitää kertoa, kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista!

11. asiaa minusta

1. Vaikka en pidä blogia varsinaisella kutsumanimelläni, Annami on yksi kolmesta etunimestäni. Suurin osa ei ole kuullut koko nimen olemassaolosta ikinä, ja joudunkin usein toistamaan, jos kerron kaikki etunimeni. Ensimmäinen nimeni on ihan yleinen, mutta toista ja kolmatta nimeäni ei kohtaa kovinkaan usein.

2. Minulla on tässä kuussa syntymäpäivä. Täytän 23 vuotta, enkä ajatellut tehdä mitään erikoista. En tehnyt mitään erikoista viime vuonnakaan syntymäpäiväni kunniaksi. 

3. Kirjoitin nuoruudessani jossakin vaiheessa innokkaasti runoja. Voitin yhden runokilpailunkin runollani. Uskalsin kyllä osallistua siihen kilpailuun vasta 20-vuotiaana, ja olin kirjoittanut voittorunoni jo ollessani 16-vuotias.

4. Olen opiskellut englantia, saksaa pitkänä, ruotsia, ranskaa ja italiaa. Pidän siis kielten opiskelusta, mutta en silti luota kuin englannin kielen taitooni. Italiaa opiskelen tällä hetkellä vasta toista yliopiston alkeiskurssia, joten osaan vain perusfraasit.

5. Minua luokiteltiin nuoruudessani vaikka mihin alakulttuuriin kuuluvaksi. Olen saanut kuulla olevani muun muassa hevari, gootti ja emo. Nykyäänkin tykkään mustasta, värjään hiuksiani mustiksi, ja minulla on lävistyksiä. Minusta tuntuu, että luonteeni ei ehkä vastaa ulkonäköäni, mutta mitä sillä on väliä, sillä viihdyn tällaisena.

6. Rakastan filosofian opiskelemista. Olen niin iloinen, että pääsin opiskelemaan sitä, enkä jaksa välittää siitä, että koulutuksellani ei ehkä ole maailman helpoin saada töitä sitten joskus tulevaisuudessa. Ainakin nyt saan tehdä juuri sitä, mitä haluan.

7.  Tietenkin luen vapaa-aikanani mielelläni kirjoja, mutta toinen lempiajanviettotapani on lautapelien pelaaminen.

8. Rakastan kissoja. Minulla on kissa, joka tällä hetkellä kuitenkin asuu isäni luona. Uskon, että Ronja nauttii olostaan maalla omakotitalossa enemmän kuin kaupungissa kerrostalossa nauttisi.

9. Olen ollut reilu kymmenen vuotta kasvissyöjä. Aloin 12-vuotiaana kyseenalaistaa, miksi syön lihaa. Kun päätin, että lopetan lihan syömisen, myös sen lopetin vanhempieni vastalauseista huolimatta.

10. Moneskohan kerta tämä on, kun käytän rakastaa-verbiä, mutta rakastan suklaata. En muista karkeista niin välitä lukuun ottamatta lakuja, mutta suklaalla voisin elää koko loppuelämäni, jollei se olisi niin epäterveellistä. Eipä siitä saisi kaikkia tarvittavia ravintoaineitakaan valitettavasti.

11. Harrastin viulunsoittoa seitsemän vuotta, kunnes ennen yhdeksättä luokkaa lopetin. Välillä tämä päätös on harmittanut.


1. Mitä sinun tekisi mieli syödä juuri nyt?
Ei varsinaisesti mitään, sillä söin juuri, mutta toisaalta kyllä minä aina suklaata voin syödä.
2. Ranta- vai kaupunkiloma?
Jos kaupunki olisi vaikkapa Rooma tai Pariisi, valitsisin kaupunkiloman empimättä.
3. Mielenkiintoisin asia, jonka olet oppinut tänä vuonna?
Varmaankin jokin metafysiikan luennoilla opittu. Olen nauttinut niistä luennoista yllättävän paljon.
4. Mitä kirjaa et mistään nimessä suosittelisi ystävällesi? Miksi?
Candace Bushnellin Sex and the City tulee ensimmäisenä mieleen, koska luin sen hiljattain. Se oli suuri pettymys, sillä siinä ei ollut tv-sarjan kepeyttä, eikä se ollut läheskään yhtä hyvä. Olisin ihan hyvin voinut jättää lukematta.
5. Minkä kirjan toivoisit kaikkien maailman ihmisten lukevan?
 En osaa valita vain yhtä kirjaa, joten sanon kaksi: Bernard Beckettin Genesis ja Margaret Atwoodin The Handmaid's Tale.
6. Mitä bloggaaminen sinulle merkitsee?
 Olen bloggaajana vasta-aloittelija, mutta tähän mennessä kirjablogin pitäminen on ainakin saanut pohtimaan lukemiani kirjoja eri tavalla. Pidän kirja-arvostelujen kirjoittamisesta, vaikka en niitä ollutkaan kai kirjoittanut ala-asteen jälkeen ennen blogin aloittamista. 
7. Mikä on lempivärisi ja miksi?
En kai voi vastata tähän oikein muuta kuin musta. Viime aikoina pukeutumisessani on alkanut näkyä muitakin värejä, mutta musta on kestosuosikki. Pidän myös tummanvioletista, shokkipinkistä ja turkoosista.
8. Jos et olisikaan juuri siinä ammatissa kuin olet/ opiskelisi sitä alaa kuin opiskelet, mitä voisit tehdä sen sijasta?
Kirjan kirjoittaminen on ollut ikuisuushaaveeni. Toisaalta en kirjoita nykyään enää paljoakaan, joten se ei ehkä ikinä toteudu. Silti jos jotakin muuta pitäisi valita, kirjoittaminen olisi yksi suosikkivaihtoehdoistani.
10. Minkälaisessa talossa tai asunnossa asut?
Kerrostalon kolmannessa kerroksessa. Talo on muistaakseni rakennettu 1960-luvulla. Asuntoni on yksiö.
11. Jos vain taivas olisi rajana ja rahaa kuin roskaa, minkälaisessa asumuksessa mieluiten asuisit? (yksityiskohdat ja mielikuvituksen käyttö plussaa!)

Ensimmäisenä mieleen tuli jokin vanha linna, mutta toisaalta olen niin säikky, että varmaankin pelästyisin jatkuvasti siellä kuuluvia narahduksia. Silti jokin Tylypahkan tapainen olisi kiva asuinpaikka. Olisi jännittävää, koska aina voisi löytää salakäytäviä eikä ikinä tietäisi, mihin portaat vievät, koska ne muuttaisivat paikkaa.

 Keksimäni kysymykset

1. Mikä on suosikkisi elokuvista, jotka on tehty kirjan pohjalta?

2. Mikä eläin olisit, jos saisit valita? Miksi?

3. Missä historiallisessa tapahtumassa olisit halunnut olla todistajana? Miksi?

4. Mihin kirjaan petyit eniten?

5. Mikä on lempikirjasarjasi?

6. Mitä luet tällä hetkellä?

7. Mistä asiasta pidät eniten talvessa?

8. Mitä haluaisit osata tehdä hyvin?

9. Mistä haaveilet?

10. Mikä on mielestäsi bloggaamisessa parasta?

11. Mihin maahan haluaisit matkustaa?

Haastetut:

Villasukka kirjahyllyssä 
The Wonderful World of Books
Kannesta kanteen 
Kingiä, kahvia ja empatiaa
Le masque rouge
Lukuisa 

En haasta tämän enempää. Pitäisi jo olla muualla kuin koneella, ja haastettavien keksiminen ei ole helppoa. En tietenkään pakota tätä ketään tekemään, mutta olisihan vastauksia mukava lukea.

13 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! En ollutkaan sinun blogiasi vielä huomannut, liityinpä joukkoon! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no olen todella uusi täällä blogimaailmassa, joten ei ole ihme, ettet ole huomannut. Tervetuloa lukijoihin, niitä on aina kiva saada lisää. :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, pistit kivoja kysymyksiä :) Yritän vastata jossain sopivassa välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät kysymyksistä. Niistä tuli aika kirjapainotteisia, mutta eipä se taida kirjablogissa haitata. :)

   Poista
 3. Täältä myös yksi löysi blogisi. Haasteisiin on aina kiva vastailla ja koitan ensi viikon aikana vastata. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että pidät haasteisiin vastailusta. Luen mielenkiinnolla vastauksesi. :)

   Poista
 4. Enpä ole minäkään ennen Annami-nimestä kuullut! Kun ensi kerran tulin blogiisi, ajattelin, että se on ehdottomasti joku nimimerkki vain :) Hieno nimi!

  Minäkin haaveilen linnassa asumisesta, mutta voi olla, että se tosi paikan tullen osoittautuisi vähän kolkoksi asumukseksi.

  P.s. Tämä harmaa fontti näkyy muuten todella huonosti mustaa taustaa vasten. Jouduin maalaamaan tekstin taustan siniseksi, jotta sain luettua. Valkoinen ja punainen näkyvät paljon selkeämmin :)

  VastaaPoista
 5. Suomessa on kai neljäkymmentä ihmistä, jolla jonakin etunimenä on Annami, joten ei ihmekään, ettet ole kuullut. Äidin mielestä se sointui paremmin muiden nimieni kanssa kuin Anna, jota taas oli suvussa, joten yhdeksi nimekseni tuli sitten Annami.

  En ihan tiedä, miksi tuo teksti tuli harmaaksi. En tehnyt mielestäni asioita eri lailla kuin yleensä ja tekstin oletusvärinä on on valkoinen. Nyt sitten muokkasin tämän merkinnän asetuksissa tekstin väriä, ja nyt se on valkoinen. Eilen oli niin kiire merkinnän jälkeen, että en tehnyt asialle mitään, vaikka itseäkin se vähän häiritsi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta! Yritän paneutua siihen ensi viikon aikana... Olen jotenkin tavattoman huono keksimään itsestäni "paljastettavia" asioita. X)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin itsekin, että ei se helppoa ole. Eipä nuo "paljastukset" nyt mitään maailmaa mullistavia olleet, mutta ainakin niitä on yksitoista, joten olen ihan tyytyväinen.

   Poista
 7. Kiitos haasteen heittämisestä :) Olen tehnyt tämän jonkun aikaa sitten, mutta voisin kyllä ainakin vastata kivoihin kysymyksiisi tässä lähipäivinä (nyt tenttikirja kutsuu plöfkfkg).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin vähän katsoa, että en haastaisi tätä ainakaan hiljaittain tehneitä, mutta kiva, jos jaksat vastata kysymyksiini. :) Vastauksia olisi mukava lukea.

   Poista
  2. Niin ja onnea tenttiin! Minunkin pitää lueskella tenttiin. Olen molemmat kirjat kyllä onneksi jo lukenut, sillä tentti on perjantaina, mutta muistiinpanoja lukiessa tämä viikko osaksi menee.

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!