torstai 19. kesäkuuta 2014

Blogistanian kesälukumaraton III: virallinen maratonpostaus (viimeinen päivitys)

Jos joku haluaa spontaanisti osallistua maratonille, ilmoittautuminen on edelleen mahdollista täällä.

Maratonpinojani esittelin jo muutama päivä sitten. On myös mahdollista, että otan jotakin luettavaksi pinojen ulkopuolelta. Etenkin pari kirjahyllyni uusista asukeista houkuttaisi.

klo 11.00 Kirjoitan tätä postausta keskiviikkona ja aion ajastaa postauksen torstaiaamuksi. Aion aloittaa maratonin kello yhdeltätoista, jotta voin ensin syödä rauhassa aamupalaa ja harrastaa myös hieman muiden osanottajien blogeissa surffailua. Blogiin tulee päivityksiä epäsäännöllisin väliajoin, mutta Twitterissä aion olla aktiivisempi. Tervetuloa seuraamaan myös sinne! En ole vielä ihan varma, mikä kirja tarttuu ensimmäiseksi käteeni. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että Malzieun Sydämen mekaniikka ja Jean Websterin Setä Pitkäsääri ovat aika vahvoja vaihtoehtoja maratonin aloitukseen. Tsemppiä kaikille jo aloittaneille ja eilen aloittaneille haluan sanoa: jaksaa, jaksaa!
P.S. Kouvolan sanomissa oli juttua kirjablogeista ja lukumaratonista. Tämän päivän painetussa lehdessä on kai vielä laajempi artikkeli.

klo 12.41 Valitsinkin ensimmäiseksi maratonkirjaksi Hilja Valtosen Hätävaran. Olen lukenut Valtosen Nuoren opettajattaren varaventtiilin pari kertaa, mutta Hätävara oli minusta ehkä vieläkin parempi. Valtosen kirjoitustyyli on ihailtavan nokkela ja olen iloinen, että minulla on muutama lukematon Valtonen hyllyssäni, vaikka niitä en ehkä maratonin aikana kuitenkaan lue.


klo 14.36 Mathias Malzieun Sydämen mekaniikasta olen kuullut lähinnä haukkuja, mutta kirjan idea käkikellosydämisestä pojasta, jolle on vaarallista rakastua, kuulosti silti kiintoisalta. Minä yllätyin positiivisesti ja joistakin heikkouksista huolimatta en ihan ymmärtänyt, miksi niin moni lukija on jopa inhonnut kirjaa. Vastarannan kiiskenä minä tykkäsin. Malzieun rinnalla nautin kreikkalaisesta salaatista. Nyt aion pitää ensimmäisen pienen tauon ja käydä vilkuilemassa, miten muilla maratoonareilla sujuu.

klo 17.50 Rakastuin James Bowenin Katukatti Bobiin. Kirja oli aivan ihastuttava ja koskettava. Se sai minut todella hyvälle mielelle. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille kissojen ystäville!

klo 19.49 Jean Websterin Setä Pitkäsääri oli myös vallan ihastuttava ja tykkäsin päähenkilö Jerushasta mielettömästi. Maratoonaaminen ei ole koskaan ennen tuntunut näin hyvältä. Kirjavalinnat varmasti vaikuttavat. Kiitos myös tsemppauksista. Ne ovat piristäneet. Seuraavaksi aionkin sukeltaa aivan erilaiseen kirjaan, sillä aion seuraavaksi lukea kauhukirjan Lotta-Liisa Joelssonin Vivikan. Saa nähdä, onko kirja kovin pelottava. Ensin kuitenkin käyn taas blogikierroksella.

klo 22.33 Lotta-Liisa Joelssonin Vivika oli jonkin verran karmiva. Päähenkilöiden koulussa on tapahtunut kuusi vuotta sitten selvittämättömiä kuolemantapauksia. Nyt kauhut vaikuttavat alkaneen uudelleen, sillä toinen päähenkilöistä kuolee kirjan alussa. Kirjaa kerrotaan suurelta osin takaumien kautta. Satujen yhdistäminen tarinaan olisi voitu tehdä paremminkin, mutta pääasiassa kirja oli ihan hyvä.

klo 23.27 Kauhun jälkeen tarvitsin jotakin aivan erilaista, ja muumisarjakuvat tuntuivat hyvältä vaihtoehdolta myös pienoiseen luku-uupumukseen. Ensimmäinen Muumit - Sarjakuvaklassikot -albumi ei jää varmasti viimeiseksi kohtaamisekseni muumisarjakuvien kanssa. Kiertelen jälleen hieman blogeissa ja sitten ajattelin sukeltaa Barry Trotterin maailmaan.

klo 00.47 Jaksoin lukea Barry Trotteria vain 48 sivua. On se ihan ok, mutta odotin hauskempaa. Jatkan Barry Trotterin parissa vielä maratonin jälkeen, mutta maratonluettavaksi siitä ei tällä kertaa oikein ollut.

klo 01.11 Kokeilin lukea Tove Janssonin Farlig midsommaria, mutta 28 sivun lukemisen jälkeen totesin, että keskittymiskykyni alkaa olla liian alhaalla ruotsiksi lukemiseen. Maratonväsymys ja ihan tavallinen väsymys alkavat jo painaa.

klo 01.55 Shannon Halen The Storybook of the Legends eteni 64 sivua. Jatkan varmaankin vielä pari tuntia aamulla, mutta nyt täytyy mennä nukkumaan. Hyvää juhannusta!

klo 11.00 Sain luettua Halen kirjasta 252/304 sivua, joten kirja jäi vielä hieman kesken, mutta maraton on nyt minun osaltani ohi. Oli kivaa. Tsemppiä vielä uurastaville maratoonaajille!

34 kommenttia:

 1. Onnea maratonille! Pidä hauskaa :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos onnentoivotuksista näin jälkikäteen. :)

   Poista
 3. Tsemppiä maratoniin - minä olen jo vähän tökkimisvaiheessa. Pitää vaihtaa kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pari tökkimisvaihetta minullekin tuli, mutta niiltä taitaa olla vaikea välttyä maratonin aikana.

   Poista
 4. Tsemppiä matkaan! Oma maratonini päättyi juuri, mutta nytpä ehdin tsempata muita uurastajia. :)

  VastaaPoista
 5. Hyvin näyttää sujuvan. Valtonen on varmasti hyvä valinta maratonille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin viime vuonnakin Valtosta maratonilla ja huomasin Valtosen toimivan maratonlukemisena. En pettynyt tälläkään kertaa kirjavalintaani.

   Poista
 6. Lukuiloa! Huomasin, etten jostain syystä ollutkaan lukijasi, vaikka olen ollut siinä uskossa, että olen. No, nyt on asia korjattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa viralliseksi lukijakseni. :)

   Poista
 7. Vihii lukuiloa minultakin! Minulla on tämä suoritus vaatinut viime kertaa enemmän taukoja, ilmeisesti kunto heikentynyt. Mutta kohta taas jatkamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Taukoilukin on tärkeä osa maratonia, muuten ei mitenkään jaksa loppuun asti.

   Poista
 8. Sinulla on hyvä vauhti päällä :) Tsemppiä!

  Minnuu vähän jänskätti aloittaa tällaista maratonia ensimmäistä kertaa, luulin että sanat alkavat tursua korvista ulos ja iskee ahdistus, mutta hauskaahan tämä on ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Hyvä, että sinullakin oli hauskaa. Minulla kävi ensimmäisellä maratonilla vähän tuolla tavalla kuin sinä pelkäsit, mutta olen tainnut hieman harjaantua maratoonaajana, sillä nyt ei niin käynyt.

   Poista
 9. Valtonen on huippu! Juuri passeli maratonille! Sydämen mekaniikka alkoi kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtonen on aivan loistavaa maratonlukemista. Voisin suositella Sydämen mekaniikkaa, mutta toisaalta tiedän kirjan jakavan jostakin syystä vahvasti mielipiteitä. Ei sitä kuitenkaan tiedä, olisitko yksi tykkääjistä ennen lukemista, ja kirja on aika nopealukuinen, joten rohkeasti vain kokeilemaan. :)

   Poista
 10. Hyvä tietää, että edes yksi pitää Sydämen mekaniikasta! Saa nähdä tartunko itse siihen maratonin aikana. Ihanaa, että tykkäsit Setä Pitkäsäärestä :) Minulla on siitä tulossa postaus juhannuksen aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minä lisäkseni pariin muuhunkin tykkääjään törmännyt. En sentään ole aivan yksin. :D Huomasinkin, että bloggasit Setä Pitkäsäärestä, mutta luen bloggauksesi vasta ensi viikolla, kun olen itsekin saanut blogattua. Ilmeisesti sinäkin kuitenkin tykkäsit ja minusta kirja oli vallan ihastuttava. Haluan ehdottomasti lukea muutakin Jean Websteriltä.

   Poista
 11. Sinun maratonisihan näyttää menevän hyvin! :) Kiva kuulla, että tykkäsit Sydämen mekaniikasta, rohkenen minäkin jossain vaiheessa tarttua siihen kun on tullut myös positiivisia arvosteluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja näyttää jakavan mielipiteitä aika vahvasti. Uskallan kuitenkin suositella kokeilemaan, sillä kirja on sen verran nopealukuinen ja lyhyt, että vaikka inhoaisit kirjaa sydämesi pohjasta, siihen ei mene paljon aikaa. :D Toivon tietysti kuitenkin, että sinäkin pitäisit.

   Poista
 12. Kamalan monta kirjaa olet jo ehtinyt lukea! :O Minulla on hieman hitaampi vauhti mutta onneksi olen vasta puolessa väliin maratooniani. Toki jossain välissä pitää nukkuakin mutta katsoo nyt jos jaksan valvoa myöhempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka maratonilla sivumääriä lasketaankin, sivumäärä ei mielestäni ole todellakaan lukumaratonilla se tärkein juttu. Minusta on mukavaa uppoutua kirjojen maailmaan päiväksi, ja toivottavasti sinustakin oli. :)

   Poista
 13. Minä kuulun valitettavasti niihin jotka eivät Sydämen mekaniikalle lämmenneet, mutta mukavaa, että se on myös ollut jonkun mieleen! Pidin kyllä kirjan oudosta maailmasta, jollain tapaa ei vain tainnut olla oikea aika tuolle tarinalle silloin, kun siihen tartuin, ja se jäi kesken. Ehkä joskus jopa annan sille uuden mahdollisuuden, koska se oli kuitenkin hyvin nopealukuinen.

  Tykkään kovasti Hilja Valtosesta, mutta Hätävaraa en olekaan vielä lukenut. Täytyypä metsästellä se jostain antikvariaatista hyllyyni. Valtonen kun kuuluu niihin kirjailijoihin joita on hyvä lukea kun flunssa tai lohtulukemisen tarve iskee, ja silloin on parempi jos kirja on jo valmiina hyllyssä eikä sitä tarvitse metsästää kirjastosta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggasin kirjasta juuri ja kävin vilkuilemassa muiden bloggauksia. Huomasin, että kirja on jakanut mielipiteet aika vahvasti kahtia. Jotkin kirjat vain ovat sellaisia.

   Suosittelen Hätävaraa, jos muutenkin tykkäät Valtosesta. En usko, että petyt. Löysin kirjan viime vuoden kirjamessuilta enkä voinut jättää ostamatta. Valtonen on varmasti sopivan kepeää sairauden tai lohdun tarpeen iskiessä. Minullakin odottaa hyllyssä vielä kaksi lukematonta Valtosta, mutta taidan säästellä niitä vielä hetken. :)

   Poista
 14. Olet ehtinyt lukea monnemoista kirjaa! Onnea maratonin maaliin pääsemisestä!

  Sydämen mekaniikka oli yksi ensimmäisistä kirjoista, josta bloggasin omassa blogissani. Itse tykkäsin tarinasta, vaikka siinä oli puutteensakin. Ihan nostalgiasyistä oli pakko käydä itsekin äsken lukemassa, mitä olen kirjasta aikoinaan kirjoittanut. Jos kiinnostaa, voit tulla kurkkaamaan:

  http://matkallamikamikamaahan.blogspot.fi/2012/10/mathias-malzieu-sydamen-mekaniikka.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle. :)

   Kävin lukemassa bloggauksesi ja olen aika samoilla linjoilla. Kirja ei ollut täydellinen mutta kuitenkin hyvä.

   Poista
 15. Minäkin pääsin vihdoin maaliin! 719 sivua ja hauskaa oli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea maaliin pääsystä, ja onneksi maratoonaaminen oli sinustakin hauskaa. :)

   Poista
 16. Hyvä kasa kirjoja, ja Valtonen on tosiaan erinomainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtonen on omaa luokkaansa. Joku kuvaili Valtosen kirjoja oman aikansa chick litiksi, ja Valtosen "chick lit" on kyllä enemmän mieleeni kuin nykyinen.

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!