tiistai 3. kesäkuuta 2014

Toukokuussa luettua

Toukokuussa ei ollut enää yhtään luentoa, mutta luin kuitenkin tentteihin ja ehdin myös viettää kesän tähän mennessä kuumimman viikon kuumeessa. Pääasiassa kuukausi oli kuitenkin oikein mukava kipeilystä huolimatta. Kuun alussa oli ensimmäinen kirjabloggaajien tapaaminen Turussa, ja toivon, että tapaamisia on edessä vielä monta. Mikä nyt olisi hauskempaa kuin puhua monta tuntia lähinnä kirjoista ihmisten kanssa, joita kirjajutut eivät kyllästytä sitten tippaakaan? Olen myös valmistautunut ensi syksyn uuteen kokemukseen, sillä olen yksi ensi syksyn tuutoreista. Lisäksi olen tietenkin lukenut.

Aloitin kuun lukemalla Kerstin Ekmanin Huijareiden paraatin. Kirja oli piristävän omaperäinen kertomus haamukirjailijasta ja herätti halun tutustua ainakin Ekmanin alku-uran dekkareihin.

Rikoksen jäljillä -haaste alkoi melko hyvin, sillä sain luettua kolme dekkaria. Vihdoinkin dekkarit alkavat jälleen maistua alkuvuoden dekkarinihkeyden jälkeen. Marco Malvaldin Viiden korttipeli tarjosi tavallisuudesta poikkeavan dekkaripäähenkilön, sillä en ennen ole lukenut rikosta vastentahtoisesti tutkivasta baarinpitäjästä. Välipalaksi kirja sopi, mutta se ei ollut mikään genrensä huippu. Leena Lehtolaisen Minne tytöt kadonneet -kirjan myötä palasin pitkän tauon jälkeen Maria Kallion seuraan ja pidin kirjaa yhtenä Lehtolaisen parhaista. Agatha Christien The Mysterious Affair at Styles oli taattua christiemäistä laatua.

Ranska-haaste eteni yhdellä kirjalla, sillä ahmin Jules Vernen Maailman ympäri 80 päivässä. En ollut pitkään aikaan lukenut vanhan ajan seikkailukertomuksia ja ihastuin Vernen klassikkoromaaniin.

Anu Holopaisen Ilmestyskirjan täti oli kuukauden hauskin lukuelämys, vaikka kirjan aihe olikin vakava. Kävin myös alkukuusta kuuntelemassa Anu Holopaisen haastattelua Turun pääkirjastolla. Myös Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän oli ihan viihdyttävä ensikosketus Pulkkisen tuotantoon.

Meg Cabotin Airhead tuntui aluksi liiankin tyhjäpäiseltä, mutta vaikka kirja ei ideansa potentiaalia täysin hyödyntänytkään, loppujen lopuksi viihdyin sen verran hyvin, että varmaankin luen joskus myös jatko-osat.

Tanja Kaarlelan Menneen talven lumi tarjosi minulle harvinaisen koskettavan ja muistoja herättävän lukuelämyksen. Chris Columbuksen ja Ned Vizzinin Hurjien tarinoiden talo oli pienoinen pettymys, sillä ideasta oli saanut varmasti rakennettua paljon toimivammankin kokonaisuuden. Michelle Gagnonin Kukaan ei kaipaa sinua koukutti minut lujaa Gagnonin teknojännäritrilogiaan. Tove Janssonin Taikatalvi oli tähän mennessä minut eniten ihastuneeksi saanut Muumi-kirja. Maria Gripen Salaisuus varjossa oli hieno nuortenkirjalöytö, joka oli jäänyt minulta lapsuudessa huomaamatta. J. K. Rowlingin Harry Potter and the Chamber of Secrets ei ole Potter-suosikkini, mutta muiden Pottereiden tavoin se on kuitenkin nostalginen ja rakas. Marissa Meyerin Scarlet koukutti. Saa nähdä, luenko jo tässä kuussa sarjan seuraavan osan Cressin.

Catherynne M. Valenten Tyttö joka putosi Satumaan alle ja juhli varjojen valtakunnassa oli jopa ensimmäistä osaa hurmaavampi kaikenikäisten satu ja ehdottomasti yksi lukukuun kohokohtia. Lisa O'Donnellin Mehiläisten kuolema on tällä hetkellä kuukauden aikana luetuista kirjoista vahvimmin mielessä eikä syy ole vain se, että luin sen kuun loppupuolella. Aiheen perusteella kirjan olisi voinut olla todella ahdistava, mutta kirjan lukemisen jälkeen oloni oli lähinnä toiveikas.

Luin toukokuussa yhteensä 17 kirjaa ja 5211 sivua. Keskiarvoksi tulee 307 sivua per kirja. Neljä kirjoista luin englanniksi ja loput suomeksi. Kolme kirjoista on mieskirjailijoiden kynästä ja loput naiskirjailijoiden teoksia. Luetuista viisi on kotimaisia kirjoja.

Kesän lukusuunnitelmista olen jo kertonutkin ja kaikki kolme kesäkuussa lukemaani kirjaa ovat olleet oman hyllyn lukemattomia, joten olen edistynyt hyvin tavoitteessani. Myöskin kesäinen kirjabingo on vaikuttanut paljon viime päivien kirjavalintoihini. Vaikka en syksyä vielä innolla odotakaan, haaveilin jo syksyn houkuttavista uutuuksista.

Kaunista ja lukuisaa kesää!

2 kommenttia:

  1. Luimme toukokuussa täsmälleen yhtä monta kirjaa. Keskimääräisissä sivuissa tosin taisin jäädä jälkeen. :)
    Ihanaa lukukesää!

    VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!