perjantai 20. kesäkuuta 2014

Blogistanian kesämaraton: Jälkifiilistelyä

Huh, se on ohi. En tiedä, johtuiko asia onnistuneista kirjavalinnoista vai hyvästä yhteishengestä, mutta tällä kertaa nautin lukumaratonista enemmän kuin viime vuonna. Ensimmäinen ja yksin vedetty maraton oli kaikkein nihkein, ja toinen sujui aika hyvin, mutta kolmannesta maratonista jäi ehdottomasti parhaat fiilikset. Olen joka maratonilla lukenut edellistä kertaa vähemmän, joten luulen senkin vaikuttaneen positiivisiin jälkitunnelmiin. Tällä kertaa käytin lukemiseen noin 15,5 tuntia ja luin yhteensä 1439 sivua. Muutaman kerran vaihdoin kirjaa, sillä valinta ei syystä tai toisesta ollut sopiva. J. M. Barrien Peter Panista luin vain hieman alkua, Michael Gerberin Barry Trotter and the Shameless Parody ei tuonut mukanaan kaipaamaani hauskuutta ja Tove Janssonin Farlig midsommar oli ruotsin kielen vuoksi liikaa väsyneille aivoilleni. Janssonin kirjan aion kuitenkin viimeistään huomenna lukea loppuun.


Lukumaratonin aloitin Hilja Valtosen Hätävaran parissa. Olen koonnut Valtosia hyllyyni, vaikka en ollut aiemmin lukenut kuin Nuoren opettajattaren varaventtiilin. Valtosen huumori kuitenkin osuu nauruhermoihini. Hätävara oli tavallaan jo tuttua mutta kuitenkin jopa parempaa Valtosta kuin kirjailijan esikoisromaani. Paljon parjattu Mathias Malzieun Sydämen mekaniikka yllätti positiivisesti ja sain myös yhden pisteen lisää Vive la France! -haasteeseen. James Bowenin Katukatti Bob oli minulle maratonini suurin lukuelämys. Rakastan kissakirjoja, mutta syrjäytyneiden ihmisten elämän kuvaus toi kirjaan myös toisenlaisen ulottuvuuden. Jean Websterin Setä Pitkäsääri oli vallan onnistunut kirjeromaani, joka toi minulle hieman mieleen Montgomeryn Runotytöt. Lotta-Liisa Joelssonin Vivika oli melko keskinkertainen kauhuromaani, mutta myönnän pelänneeni välillä oikein todella. Tove Janssonin Muumit - sarjakuvaklassikot I oli sopiva kevennys mutta albumi herätti myös ajatuksia muun muassa yksityisomistuksesta. Shannon Halen The Storybook of Legends on varsin viehättävä sukellus satujen maailmaan ja luen kirjan loppuun varmasti piakkoin.
Kirjabingokin edistyi mukavasti, vaikka toista bingoa ei vielä tullutkaan. Luin maratonin aikana kotimaisen kirjan (Hilja Valtosen Hätävara), sarjakuvan (Tove Janssonin Muumit - sarjakuvaklassikot I), kannen perusteella valitun kirjan (Lotta-Liisa Joelssonin Vivika) ja eläinkuvakannellisen kirjan (James Bowenin Katukatti Bob). Olen valinnut lukemisiani tässä kuussa aika paljon juuri kirjabingoilun mukaan. Nytkin minulla on kesken kolme kirjaa, jotka sopivat johonkin ruksittomaan ruutuun. Kuten jo aiemmin mainitsin, haluaisin saada koko ruudukon heinäkuun loppuun mennessä täyteen, ja tällä hetkellä tavoitteeni ei vaikuta enää yhtään mahdottomalta.

Lähden pian juhannuksen viettoon, mutta todennäköisesti vielä illalla hieman luenkin, sillä lukufiilistä maraton ei onnistunut viemään. Hyvää juhannusta kaikille!

Miten muiden osallistujien maratoonaaminen sujui?

24 kommenttia:

 1. Hieno saavutus sinulla! Sellaiset 15 tuntia tuli minullakin kaiken kaikkiaan luettua ja sivuja kertyi 656. Oli rentoa ja hauskaakin, some piristi kummasti välillä. Eka lukumaraton, hyvä jälkimaku jäi. Osallistun toistekin. Ehkä kuitenkin luen pelkästään suomeksi seuraavalla kerralla ja jätän pikkupränttiset pokkarit pois.

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että maratonisi sujui rennosti ja hauskasti. Yhteismaratoneissa on aina lisänä tuo vuorovaikutuksellisuus ja muiden maratoneiden seuraaminen. Taidan seuraavankin maratonini pitää yhteismaratonin aikana, vaikka heinäkuiseen yhteismaratoniin tuskin olenkaan osallistumassa. Pikkupränttiset pokkarit eivät ainakaan maratonin loppuvaiheessa ole kovin hyvä vaihtoehto. Minulla varmaan alkaisi hyppiä kirjaimet silmissä.

   Kiitos samoin! :)

   Poista
 2. Vau, hieno maraton! Bingoilu on myös hauska idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi Emilie laittoi alulle kirjabingon, sillä bingoilu on todella hauskaa. :)

   Poista
 3. Minäkin pidän kimppamaratonien yhteishengestä: se oli oikeastaan syy lähteä mukaan tällä kertaa, vaikka väsymys vähän painoi ja edellisestä maratonista oli aikaa vasta viikko. Katukatti Bob alkoi kiinnostaa, taidan mennä varausjonoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteismaratonien henki on todellakin hieno. Siksi yhteismaratonit sopivatkin minulle paremmin kuin yksin pidettävät. Niiden aikana on myös pakko pitää taukoja, sillä en vain malta olla käymättä kurkkimassa muiden edistymistä. Tauot saavat jaksamaan paremmin. Jos yhtään tykkäät kissakirjoista ja kissoista, niin suosittelen Katukatti Bobia lämpimästi. Huomasin, että sille on ilmestynyt englanniksi jatko-osakin. Saa nähdä, maltanko odottaa suomennosta. Englanninkielistä ei ole hankittu kirjastoon, joten siitä pitäisi joko tehdä hankintapyyntö tai hankkia itselle.

   Poista
 4. Tämä oli mahtava kokemus. Luin eilisestä 15.00 tänään 15.00. Jotakin olisin tehnyt toisin, jos nyt lähtisin. Bingo alkoi rakentua minullakin paremmin. E-kirja, ei minulla ole lukulaitetta. Niin luin ohuita...vanhoja joiden teksti oli pientä, haaleaa...kamalaa. Kaikki suunnitelmani muuttui, kun yksi kirja tuli sivusta mukaan. Tämä oli mahtava kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maratoneista oppii. En todellakaan tee enää kaikkia asioita samalla tavalla kuin vaikka ensimmäisen maratonin aikana. Onneksi kehitys on mennyt positiivisempaan suuntaan ja maratonit ovat sujuneet joka kerta paremmin. Toivottavasti sinunkin maratonisi menee seuraavalla kerralla vielä paremmin, ja hienoa kuulla, että ensimmäinenkin maratonisi oli mahtava kokemus.

   Poista
 5. Hätävara ja Pitkäsääri <3 Molemmat ihania ja varmasti mainioita maratonkirjoja. Hurjasti olet saanut luettua! Minäkin haaveilen, että vielä kesän aikana ehtisin pitää oikein kunnollisen maratonin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olivat todellakin ihania ja hyviä maratonkirjoja myös. Toivottavasti ehdit pitää myös kunnollisen maratonin. Minä ainakin lupaan olla kannustusjoukoissasi. :)

   Poista
 6. Hyvä suoritus! Ensi kerralla voisin toteuttaa oman maratonin tiiliskivellä, sillä nyt kesti aina yllättävän pitkään päästä seuraavan romaanin tarinasta perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiliskivimaraton houkuttaisi minuakin, sillä se olisi varmasti ihan erilainen kokemus. Kirjan valinnan täytyisi silloin vain osua täysin nappiin. Minulla siirtymät tarinasta toiseen sujuivat tällä kertaa yllättävän jouhevasti, mutta aikaisemmin minullakin on ollut ongelmia juuri tuossa.

   Poista
 7. Kiitos hienosta maratoonista vetäjälle, tämmöistä voisi tehdä toistekin! Oma saavutus oli aika vaatimaton, 719 sivua mutta piti hieman nukkuakin:) Kivaa oli ja lukeminen jatkuu, sehän tässä ei muuttunut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi. :) Olen iloinen, että niin moni innostui osallistumaan ja sinunkin maratoniasi oli kiva seurata. Sivumäärä ei ole kuitenkaan pääasia vaan kiva kokemus, ja sellaisen onneksi sait.

   Poista
 8. Ensiksi; kiitos! Oli kivaa! Ja sitten vähän tunnelmia:

  En tällä hetkellä bloggaa, joten tyydyin maratonin aikana twitteröimään, ja seurasin myös muiden maratoonareiden twiittejä, se toi hommaan mukavasti fiilistä siitä, että en ollut yksin. Kaikki kirjat joita luin olivat itselleni uusia, ja tämä oli sekä mukavaa että outoa. Yleensä luen aina 'uusien' kirjojen lomassa myös jotakin 'vanhaa', jonka jo tunnen. En tiedä miksi. Nyt luin kuitenkin kaksi romaania, yhden miniromaanin (?), pätkän kesken olevasta romaanista ja ensimmäiset 90 sivua huumeiden kulttuurihistoriasta kertovasta tietokirjasta.

  Lukemani romaanit olivat Kristiina Vuoren Näkijän tytär, josta pidin liian modernia loppua (minun mielipiteeni) lukuunottamatta. Ihan potentiaalinen kilpailija Kaari Utriolle. Toinen lukemani romaani oli Milja Kauniston Synnintekijä, joka yllätti positiivisesti. Kerronta ja käytetty kieli veivät mukanaan, ja luulenkin, että Kalmantanssi lähtee kirjastosta varaukseen. Lyhyt romaani, vai olisiko kyse novellista, oli Bruce Finkin dekkari, josta minulla ei kauheasti jäänyt käteen, ei niin hyvä kuin oletin. Lisäksi luin pätkän Linnunradan käsikirja liftareille -sarjan toista osaa. Englannin kielinen, suttuinen pokkari ei kuitenkaan oikein nyt lähtenyt ja niinpä vaihdoin vielä viimeisen parin tunnin ajaksi Jaakko Hämeen-Anttilan kirjaan Trippi ihmemaahan. Tämän luen loppuun mahdollisimman pian, aihe kiinnostaa, kirjan kieli on hyvää ja lähestymistapa oikeasti tieteellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos osallistumisesta. :)

   Kiitos perusteellisesta selonteosta. :) Luitpa monta mielenkiintoisen kuuloista kirjaa. Onneksi kirjavalinnatkin olivat pääasiassa onnistuneita, vaikka kaikki kirjat olivatkin sinulle uusia.

   Poista
 9. Hyvää myöhäisiltaa ja kiitos kaikille lukumaratonista. Oli huippua olla mukana! :) Oma tulokseni on 521 sivua, mikä ei monenkaan maratoonarin päätä huimaa, mutta olen silti iloinen että ensikertalaisena pääsin kokeilemaan lajia, innostumaan yhteisöllisyydestä ja oppimaan ensi kertaa varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, että ensimmäinen maratonisi sujui hyvin. :)

   Poista
 10. Oli hienoa olla mukana. Sivumääräni ei päätä huimaa, mutta kolme kirjaa tuli valmiiksi ja yhteensä kuutta eri kirjaa luin. Kimpassa lukeminen on kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Yhteislukumaratonit ovat minusta vielä hienompia kokemuksia kuin yksin maratoonatut.

   Poista
 11. Kiitos hienosta maratonin vetämisestä. Katukatti Bob kuulostaa sellaiseslta, että sen ainakin haluan lukea, sillä kuukauden kuluttua kotiin muuttaa kissa, joka alun perin oli ystävän kotiin asettunut villikissan pentu, nyt jo aikuiseksi kasvanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos sinulle osallistumisesta. Oi, onnea uudesta perheenjäsenestä! :) Katukatti Bob kannattaa lukea.

   Poista
 12. Sinä luit huuurjan paljon! Itselläni ei riittänyt rahkeet noin suuriin sivumääriin. Jostain syystä maratonini meni hieman levottomissa merkeissä. No mutta hyvä se silti oli!

  Ja kiitos hyvästä emännöinnistä :)

  VastaaPoista
 13. Onneksi maratonisi oli hyvä levottomuudesta huolimatta. :)

  Hyvä, jos onnistuin. Parhaani ainakin yritin. :) Kiitos sinullekin osallistumisesta. Maratoniin osallistui ihan huikean paljon ihmisiä, ja muiden maratoneja oli todella kiintoisaa käydä lukutaukojen aikana kurkkimassa.

  VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!