keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Omien kirjojen kesä

En varmasti ole ainoa innokas lukija, jonka lukupinon päällimmäisiksi kohoavat kirjaston kirjat. Kirjastosta lainattu kirjoja ei vain voi pitää itsellään ikuisesti ja varsinkin suosituilla uutuuksilla lukuaikaa on vain kuukausi, joten omat kirjat jäävät helposti kakkoseksi. Kuitenkin hankin itselleni lähinnä kirjoja, joista olen todella kiinnostunut, joten olen todella harmissani, että omat kirjat voivatkin jäädä hyllyyn pölyttymään pitkäksi aikaa lukemattomina. Vähän aika sitten uskaltauduin laskemaan, kuinka monta lukematonta teosta omassa hyllyssäni onkaan ja sain lukemattomien lukumääräksi 124. Tälle asialle on vain pakko tehdä jotakin.

Tiedän, etten pysty lukemaan koko kesää vain oman hyllyn kirjojani. Olen esimerkiksi jonottanut The Goldfinchiä pienen ikuisuuden ja tiedän saavani sen vihdoinkin kesän aikana. Tiedän myös, että jos kiellän itseltäni täysin kirjaston kirjat, ne houkuttavat vain entistä enemmän, joten tavoitteenani on lukea enimmäkseen oman hyllyn kirjoja. Haluaisin saada luettua omia lukemattomia kirjoja kesä-, heinä- ja elokuun aikana 30. Tavoitteeni on mielestäni aika realistinen, koska todella hyvänä lukukuuna voin lukea yli 20 kirjaa, mutta tänä kesänä aion myös opiskella, joten tuskinpa ihan 20 kirjaa joka kuukausi luen.

Koska rakastan lukusuunnitelmien tekemistä ja haaveilemista, koostin listan oman hyllyn kirjoista, jotka tällä hetkellä tuntuvat kaikkein houkuttavimmilta. Olen varma, että ainakin osan tämän listan kirjoista luen kesän aikana, mutta aikaisempien lukusuunnitelmien perusteella voin sanoa, että on aika epätodennäköistä, että luen kaikkia listalle päätyneitä kirjoja. Keskeneräinen The Lord of the Rings pääsi kuvaan myös, vaikka kyseessä onkin uusintaluku. Aloin lukea kirjaa alkuvuodesta uudelleen, mutta koko ajan jokin lähestyvä eräpäivä pakotti minut lukemaan jotakin muuta, joten katsoin parhaaksi jättää kirjan tauolle. Kesäkuussa aion lukea kirjan vihdoinkin loppuun ja odotan kirjan pariin palaamista todella innoissani. The Lord of the Rings on vain niin ihana tunnelmaltaan, maailmaltaan, tarinaltaan ja henkilöiltään, että voisin lukea kirjan joka vuosi.

1. Hugh Howey: Shift
En voinut Woolin lukemisen jälkeen vastustaa kiusausta vaan hankin Shiftin itselleni. Uskon, että kirja on ainakin yhtä hyvä kuin ensimmäinen osa jollei jopa parempi.

2. Neal Shusterman: Unsouled
Shustermanin dystologian ensimmäinen ja toinen osa ovat tehneet sarjasta minun suosikkini YA-dystopian rintamalla. Odotan, että kolmas osa tarjoaa pohdintaa, toimintaa ja yllättäviä käänteitä edellisten kirjojen tapaan.

3. Robert Galbraith: The Cuckoo's Calling
Olin aivan innoissani, kun viime kesänä paljastui, että J. K. Rowling on kirjoittanut dekkarin salanimellä. Kuitenkaan en ole kirjaa tullut lukeneeksi ja kohta ilmestyy sarjan toinen osa, joten täytyisi kyllä kokeilla, miten hyvin jännityskirjallisuus Rowlingilta luonnistuu.

4. Leena Krohn: Valeikkuna
Sain kirjan viime jouluna lahjaksi ja minun olisi korkea aika tutustua Krohniin paremmin. Tähän mennessä olen lukenut vain Hotel Sapiensin, johon hullaannuin.

5. Haruki Murakami: Sputnik - rakastettuni
Jokainen lukemani Murakami on vain pönkittänyt hänen asemaansa yhtenä lempikirjailijoistani. Kuitenkin minulta on vielä monta Murakamia lukematta, ja lukemattomista yksi on omastakin hyllystäni löytyvä Sputnik - rakastettuni.

6. Suzanne Young: The Treatment
The Program sai minut odottamaan malttamattomasti duologian toista osaa ja sain kirjan käsiini muutama viikko sitten. Ainakin ensimmäisen osan perusteella Youngin dystopiasarja on parhaimpia YA-dystopiasarjoja.

7. Shannon Hale: The Storybook of Legends
The Storybook of Legends on yksi kirjoista, jotka hankin syntymäpäivälahjaksi saamallani lahjakortilla itselleni. Idea kuulostaa todella kiinnostavalta. Saduista tuttujen hahmojen lapsien pitäisi alistua kohtaloonsa ja toistaa vanhempiensa teot. Mitä tapahtuu, kun he haluavatkin päättää itse omasta elämästään? Tämä kirja on myös ulkoasultaan ihan uskomattoman nätti.

8. Hilja Valtonen: Hätävara
Luin viime kesänä uudelleen Valtosen Nuoren opettajattaren varaventtiilin. Kirjamessuilta löysin sattumalta Hätävaran ja pitihän kirja poimia mukaan.

9. Félix J. Palma: The Map of Time
Rakastuin viime vuonna kirjakaupassa tämän kirjan ideaan takakannen luettuani. Muistaakseni olin myyty siinä vaiheessa, kun luin, että kirjassa on aikamatkustusta ja päähenkilö, joka yrittää estää kirjallisuuden klassikkojen häviämisen.

10. Theodore Roszak: Flicker
Kuulin kirjasta ensimmäistä kertaa, kun joku vertasi Flickeriä Marisha Pesslin Yönäytökseen. Olin juuri rakastunut Yönäytökseen, joten Flicker alkoi kiinnostaa. Sittemmin minulle on selvinnyt, että Flicker on voittanut vuonna 1997 Tähtivaeltaja-palkinnonkin, mutta olen vain ollut kirjan ilmestymisen aikaan niin nuori, etten siitä ole silloin kuullut. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kirja on todella paksu, joten kesä olisi varmasti loistava lukuajankohta Flickerille senkin vuoksi.

Onko muilla erityisiä lukusuunnitelmia kesälle vai aiotteko antaa vain kirjojen viedä sen kummemmin suunnittelematta?

34 kommenttia:

  1. Uskaltaisinko laskea oman hyllyn lukemattomat? En tiedä, mutta otan ainakin harkintaan. :) Olen ajatellut antaa kirjan viedä tänä kesänä. Carlos Ruiz Zafonin Barcelona-sarja on ainut suunnitelma, minkä olen kesälle tehnyt. Marinaa lukuunottamatta Zafonit ovat minulle uusintalukua, mutta pidän sarjasta todella paljon ja olen jo mielessäni herkutellut sen uusintaluvulla. Muutoin olen ajatellut keskittyä 'hyviin ja kiinnostaviin' kirjoihin. Vinkkejä tulee aina otettua talteen, mutta harvoin luettua... tätä puutetta ajattelin korjata kesäaikaan, rennolla otteella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin hieman epäröin ennen laskemista, mutta uskalsin sitten. Carlos Ruiz Zafon kiinnostaisi minuakin, mutta täytyy jättää hänet aikaisintaan syksylle. Hyviin ja kiinnostaviin kirjoihin keskittyminen kuulostaa hyvältä. Vinkkejä tulee jatkuvasti vaikka mistä, mutta tiedän, että niiden lukeminen on aika harvinaista, koska luettavaa on vain niin paljon. Toivottavasti olet saanut hyviä vinkkejä ja saat niiden ansiosta paljon hienoja lukuelämyksiä. :)

      Poista
  2. Minulla ei ole hajuakaan kuonka paljon lukemattomia kirjoja löytyy omasta hyllystä. Aika paljon joka tapauksessa, ooops. Olen tosin pidellyt tässä jokusen aikaa kirjastolakkoa ihan vahingossa, koska oma hylly on kiinnostanut niin paljon ja samalla linjalla jatkan toistaiseksi.

    Kunnioitettava määrä saada luettua parikymmentä kirjaa kuussa! Minulle jo kymmenen kirjaa kuukauden aikana olisi huippusuoritus. :) Mutta en olekaan erityisen nopea lukija.

    Tulipa listaltasi mieleesi, että minulta on Siilokin vielä korkkaamatta vaikka tuossa se edelleen odottelee. Samoin kiinnostuin taannoin kovasti tuosta Suzanne Youngin Programista, kun bloggasit siitä. Sillekin siis on tullut jatkoa. Apua! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jotenkin aina ajaudun kirjastoon, vaikka omasta hyllystäkin löytyisi vaikka kuinka paljon kiinnostavaa luettavaa.

      No saa nähdä, tuleeko kesällä ihan tuota pariakymmentä kirjaa kuussa luettua. Se on ihan mahdollisuuksien rajoissa, mutta loppujen lopuksi luen sen verran kuin huvittaa.

      Suosittelen Siiloa! The Programia kannattaa myös kokeilla, vaikka et yleensä taida nuortenkirjoja paljon lukea. The Programissa on kuitenkin kiintoisa idea ja toteutuksestakin tykkäsin. Onneksi kirjat eivät kuitenkaan mihinkään katoa, vaikka et niitä heti ehtisikään lukea. :)

      Poista
  3. Jos minä lainaan kirjastosta, menee nykyään aina sakoille. Minulla on makkarin omien luettavien hyllyssä odottamassa parisenkymmentä teosta, joista osa tiiliskiviä, joita himoitsen. Joka kesä yritän ja joskus onnistun lukemaan 1-3 muutakin kuin uutuskirjoja.

    20 kirjaa kuussa kuulostaa paljolta! Olen nyt ajatellut, että yritän lukea tahtiin kirja per viikko, keskimäärin ja siten, että se tuntuu minusta hyvältä. Ison talon, liian ison puutrhan ja pienen perheen lisäksi sata kirjaa vuodessa alkaa olla minulle jo liikaa. Joskus on tullut luettua 140, mutta siitä taitaa olla jo aikaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähköpostiin tulevat eräpäivämuistukset ovat loistava keksintö. Muutenkin käyn niin usein kirjaston sivuilla, että minulle ei oikeastaan koskaan tule sakkoja. Täytyy olla huolellinen, kun on tällainen kirjaston suurkuluttaja. :) Tiiliskiville on varattava aina oma aikansa. Minäkin varmasti luen ainakin muutaman tiiliskiven kesän aikana, koska kerrankin on aikaa. Kesällä ei myöskään ilmesty niin paljon uutuuskirjoja, joten muiden kirjojen lukeminen onnistuu paljon helpommin silloin.

      No tänä vuonna ei ole kyllä ihan 20 kirjaa kuussa tullut luettua. Viime vuonna tuli välillä. Jotkin kirjat ovat todella nopealukuisia, jotkin ovat paljon hitaampia ja luen sen verran kuin tuntuu hyvältä. Tässä kuussa vaikka olen viettänyt aika paljon hetkiä kirjan parissa, mutta ensi kuusta en ikinä tiedä. Muu elämä vie aina välillä mennessään. Toivottavasti onnistut suunnitelmissasi, sillä lukemisen ennen kaikkea pitäisi tuntua hyvältä. Vaikka on blogi, elämässä on paljon muutakin.

      Poista
  4. Huh, tavoitteesi kuulostaa minun korvissani aika korkealta, mutta toisaalta, en muista koskaan lukeneeni 20:ntä kirjaa kuukaudessa. Kymmenen voi hyvänä kuukautena mennä, mutta ei 20. Mutta jos sulla onnistuu, niin tsemppiä, varmasti tuntuu helpottavalta, jos vähän saa hyllyn kirjoja luettua "pois alta". Mullakin on sama haaste menossa, mutta tavoitteeni on lukea kesän aikana vain 14 oman hyllyn kirjaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatan epäonnistua surkeasti. :D No toivottavasti en sentään, mutta jonkinlaisen tavoitteen halusin laittaa. 30 kirjaa tuntui mahdolliselta mutta ei kuitenkaan liian helpolta. Tsemppiä sinullekin haasteeseen. Toivottavasti todellakin luemme oman hyllyn kirjoja eivätkä kirjaston houkutukset vie meitä pois polulta kohti päämäärää. :)

      Poista
  5. Tosi kiva postaus! Suunnittelin itsekin vähän samankaltaista, mutta on nyt toistaiseksi jäänyt tekemättä :)
    Pian alkaa uusi kesätyö, joten tosi vaikea sanoa minkä verran riittää energia lukemiseen.. Toivon saavani suurimman osan 20:stä kirjastolainastani pois ja toki keskittyä omiinkin kirjoihin (ihan pari päivää sitten tarkastelin hyllystäni monia monia kiinnostavia lukemattomia ja en voi kuin ihmetellä miksi ne ovat edelleen lukematta??)

    Cuckoo's calling on muuten myös omalla kesälistallani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannoin eilen 10 kirjaa kirjastoon, osa oli luettuja ja osa lukemattomia. Minulle käy myös usein noin, että pysähdyn katselemaan hyllyjäni ja huomaan, että minullahan on tuollainenkin kiinnostava ja miksi ihmeessä en ole vieläkään tuota lukenut. En ole kirjoja kuitenkaan pelkäksi sisustuselementiksi hankkinut, joten ehdottomasti haluaisin saada omia lukemattomia luettua. Tsemppiä töihin ja toivottavasti sinulle jää myös lukuaikaa. Toivotaan, että The Cuckoo's Calling on hyvä kesäkirja. :)

      Poista
  6. Pieniä suunnitelmia olen tehnyt, sillä kauhukseni olen huomannut lukemattomien kirjojen pintojen vain lisääntyvän ja kasvavan. :) Palautin tänään kirjastoon kirjoja, jotka olen jossain puuskassa lainannut mutta joiden epäilen aina vain jäävän sivuun. Edelleenkin kirjastolainoja on paljon, ja omia lukemattomia kirjoja riittää myös. Pitänee tehdä jonkinlainen kirjallinen suunnitelma kesällä luettavista kirjoista.
    Kaiken kaikkiaan kesä on mielestäni ihanaa lukuaikaa. Valoisina kesäöinä on kiva valvoa myöhään ja lukea. En tosin tiedä, miten tänä kesänä käy, kun vauva vaatii heräämään aamulla ajoissa. Jäävätköhän valoisat yöt hyödyntämättä? Toivottavasti eivät!
    Listallasi minua kiinnostaa tavattomasti tuo Howeyn uutukainen. Jään mielenkiinnolla odottamaan postaustasi siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin on täytynyt kantaa kirjastoon aika paljon kirjoja lukemattomina. Onneksi ne saa sieltä myös uudestaan lainaan, jos jossakin vaiheessa tuntuu siltä, että ne voisi oikeasti lukeakin. Toivottavasti julkaiset suunnitelman myös blogissasi, sillä muiden lukusuunnitelmien vakoilu on ihanaa. :)

      Toivottavasti yölukeminen onnistuu myös vauvan kanssa. Howeyn trilogian toinen osa on kyllä yksi minua eniten kiinnostavista omista kirjoista, joten enköhän sen pian lue.

      Poista
  7. Oi mikä ihana painos sinulla on tuosta LOTR:sta! Minun painokseni on sellainen 80-luvulla painettu pokkari, paljon piesty, kanneton ja teipattu, etten enää uskalla edes koskea siihen. Tekisi mieli sellaista kovakantista omnibusta koko trilogiasta. Tuosta pinosta kiinnosta todella kovasti Shustermanin UnSouled, sillä hankin joskus maaliskuussa sarjan ensimmäisen osan vihdoin itselleni ja se on kesän ehdottomasti luettava -listalla. Lisäksi kiinnosta Shift, The Mad of Time sekä The Cuckoo's Calling.

    Minua melkein hirvittää laskea kaikki lukemattomat oman hyllyn kirjat. Nyt evakossa ollessani minulla on kaksi banaanilaatikollista ja kaksi suurta pahvilaatikollista omia lukemattomia mukana ja osan sinetöin komeroon remontin ajaksi asunnolle, joten näin hatusta heittäen veikkaisin, että minulla on ~80 lukematonta kirjaa omassa hyllyssä. Vaikka nautinkin ajatuksesta, ettei minulta voi koskaan loppua lukeminen kesken, silti kyllä vähän hirvittää tuo lukemattomien kirjojen määrä. Kesän aikana pyrin vähentämään lukemattomien määrää ainakin kolmellakymmenellä, että lukisin noin kymmenen omaa kirjaa kuukaudessa. Lisäksi siihen sitten kirjastolainat päälle, niin kesää voidaankin sitten sanoa tarinantäyteiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on joskus kymmenen vuotta sitten hankittu kovakantinen TSH ja hankin lempikirjani vihdoinkin omaan hyllyyn myös alkuperäiskielellä. Valikoin verkkokirjakaupan valikoimista parhaalta vaikuttavan painoksen ja nyt The Lord of the Rings onkin yksi kalleimpia kirja-aarteitani. Se on aivan ihana vaikka painaakin aika paljon. Lukemisen kannalta erilliset niteet jokaisesta osasta olisivat kätevämmät, mutta aina ei jaksa olla käytännöllinen.

      Jes, hankit vihdoin Unwindin. Kannustan ottamaan sen lukuun mahdollisimman pian. Se on aivan loistava ja olen todella yllättynyt, jollet pidä siitä.

      Minuakin hirvitti mutta uskaltauduin silti. Minullakin on varmasti hyvin tarinantäytteinen kesä, mutta eipä haittaa. Varsinkin kun ensi lukuvuonna olisi tarkoitus tehdä kandi, niin lukuaikaa ei ehkäpä kovin runsaasti ole. Täytyykin siis nauttia lukemisesta niin kauan kuin siihen on runsaasti aikaa.

      Poista
  8. Minä olen poistanut aika monia teoksia kirjaston varauslistalta viime aikoina. Aina tulee silti lainattua, mutta nyt aion viedä kylmästi osan lukemattomana takaisin. Omassa hyllyssä on paljon hyvää luettavaa odottamassa. Tänäänkin taas ostin kolme kirjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen viimein oppinut, että kirjastoon voi viedä kirjoja takaisin myös lukemattomina. Onhan se aina hieman ikävää, mutta kun toisaalta ne kirjat saa kirjastosta uudelleenkin, joten se kirpaisee vain vähän. En muuten ole kovin innostunut shoppailusta, mutta kirjat ovat heikkouteni. Vaikka tiedän, että oman hyllyn kirjat jäävät helposti pölyttymään, silti kirjoja on todella vaikea vastustaa.

      Poista
  9. Minunkin hyllyni pursuavat lukemattomia kirjoja. En ole vähään aikaan uskaltanut laskea niitä :D En ole vielä tehnyt varsinaisia suunnitelmia kesää varten, mutta tavoitteena olisi lukea enemmän omia kuin kirjaston kirjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä taitaa olla aika yleinen ongelma. :D Toivottavasti onnistut tavoitteessasi.

      Poista
  10. Tavoitteenani on kesän aikana tutustua lähinnä minulle tuntemattomiin dekkareihin, kun osallistun kerta Rikoksen jäljillä -haasteeseenkin. Muuten menen varmaan näppituntumalla.

    Tuo The Storybook of Legends kuulostaa jännältä! Kaikki satu-spinoffit ovat minusta mielenkiintoisia. Odotan arvosteluasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitelmasi kuulostaa hyvältä. Minäkin aion lukea omaan hyllyyn päätyneitä dekkareita, koska osallistun myös tuohon haasteeseen.

      Se kuulostaa kyllä tosi kiinnostavalta. Toivottavasti se on myös sitä eikä vain kuulosta. En ole lukenut paljon satumukaelmia, mutta lukemani perusteella olen ainakin ollut niistä innostunut.

      Poista
  11. Hävettää sanoa, että lukemattomien kirjojen pino kasvaa, joten minua ei saa päästää kirjakauppoihin...ovelle hälytykset, jos kotona on yli 20 lukematonta omaa kirjaa ja kirjaston piikki saisi olla auki vain kymmenelle kirjalle kerrallaan...siis minulle...Keltin uni odottaa, odottaa, odottaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Minullekin voisi laittaa porttikiellon niin kivijalka- että nettikirjakauppoihin. Myös kaikki käytettyjä kirjoja myyvät paikat ovat todella vaarallisia.

      Poista
  12. Hui, minä en ole tainnut koskaan päästä 20 kirjaan per kuukausi - minulla on tietysti tekosyynä nuo muksut tuossa ja varsinkin kesällä voi olla lukuaika aika kortilla, kun koulusta on lomaa... Pitäisi kyllä vähän tarkistaa noita hyllyjä (ja Koboa), sieltä löytyy todennäköisesti kaikenlaista kivaa vielä lukematonta luettavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole kertaakaan tänä vuonna päässyt, ehkä kesällä tai sitten ei. Sinunkin kesälukusuunnitelmasi kuulostivat todella hyviltä.

      Poista
  13. Mikä siviilirohkeus sulla; laskea nyt kaikki omat lukemattomat ostokset. Hatun nosto. Ja mainio idea asettaa tavoite, ilman liian rankkoja rajoja. Ilolla seuraan, miten edistyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeutta piti kyllä kerätä hetki, sillä olen useamman kerran kevään aikana sanonut, etten uskalla laskea omien lukemattomien määrää. Silti lopulta uskaltauduin. Ainakin lähelle 30 kirjaa olisi kiva päästä, sitten olen tosi iloinen, jos todella luen 30 omaa lukematonta kirjaa kesän aikana. Syyskuussa nähdään, miten onnistuin.

      Poista
  14. En uskalla edes ajatella lukemattomien kirjojeni määrää. Joitakin vuosia sitten sain isäni kirjat. Eli eikö se ole hyvä selitys? Osa on avaamattomia, en henno leikata auki, luen kirjaston kpl. Minä saan tuon määrän kasaan, koska teen oman alani tietokirjoja, joissa oletetaan, että lukija ei tarvitse sanoja, että kuvat riittää;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan hyvä selitys. :) Eipä lukemattomia onneksi ole pakko laskea, jollei halua. Minusta vain tuntui, että tämän haasteen tarpeellisuudesta kertoo aika paljon lukemattomien määrä.

      Poista
  15. Ohhoh, yli sata kirjaa! Mutta kiva, että otat kesäprojektiksi! Minä olen (tässäkin) asiassa ihan erilainen (kuin niin monet täällä), että minulta ei juuri koskaan löydy lukemattomia kirjoja hyllystä. En minä kauheasti ostakaan kirjoja, mutta jos ostan tai saan arvostelukappaleen, luen ne käytännössä heti, kuten tämän kuun alussa ostamani viimeisin kirja, heti luin, ja nyt pari arvostelukappaletta, nekin tod. näk. luen jopa peräjälkeen. Minua omat, lukemattomat kirjat melkein ahdistavat! =D

    Eikä minulla ole mitään kesäsuunnnitelmia, hyvä, että tiedän, mitä luen ensi viikolla! =D

    Mukavaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletpa aika ihailtava. :D Tosin minulle tulisi aika orpo olo, jos hyllyssäni ei olisi yhtään lukematonta kirjaa. Orpouden tunteen kyllä voisi välttää jo ihan esim. 20 lukemattomalla omalla kirjalla, joten olen mennyt tässä hieman äärimmäisyyksiin vahingossa.

      Fiiliksen mukaan on hyvä mennä. Kivaa kesää!

      Poista
  16. Hah hah, samoja ongelmia näemmä! :D Lähen viikon päästä äitin kanssa Kreikkaan ja asetin itselleni säännön, että mukaan saa ottaa kirjoja vain omasta hyllystä! Toi Mehiläisten kuolema saattaa tosin olla poikkeus, oon pyöritellyt sitä muutaman kuukauden ja aioin palauttaa lukemattomana mut ehkä sittenkin edes vilkaisen, kunhan pääsen ikuisuusprojektistani eli The Feast for Crowsista eteenpäin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en todellakaan ole yksin tämän ongelman kanssa. Mehiläisten kuolemaa suosittelen, se oli todella kiva yllätys. Kivaa matkaa!

      Poista
  17. En ole tehnyt mitään tarkkoja lukusuunnitelmia, mutta ainakin ranskalaista kirjallisuutta (hyi minä, en ole vieläkään aloittanut haasteeseen osallistumista!), Tove Janssonia, Viisikoita, muutamia lukemistaan odottavia uutuuksia ja Stephen Kingiä ajattelin lukea. Omasta kirjahyllystä löytyy todella monta lukematonta kirjaa, en ole edes uskaltanut laskea montako niitä on. Sama juttu siis minullakin, kirjaston kirjat usein kiilaavat omien kirjojen edelle. Yhden lukumaratonin otan johonkin väliin kesää, eiköhän sille mahdu omia kirjojakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saat aloitettua Ranska-haasteen. Minullakaan se ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta onhan tässä vielä neljä kuukautta aikaa. Lukusuunnitelmasi kuulostavat oikein hyviltä. Minulla ei ole omana Tove Janssonin kirjoja, mutta ajattelin kyllä lainata Vaarallisen juhannuksen juhannuslukemiseksi sillä verukkeella, ettei omassa hyllyssä ole mitään juhannukseen liittyvää.

      Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!