torstai 9. kesäkuuta 2016

Long time no see

Hei pitkästä aikaa!

Blogini ei ole syntymänsä jälkeen ollut ikinä hiljaa läheskään niin pitkään kuin nyt vihdoinkin taukoava hiljaiselo on kestänyt. Syitä on todella monia, jotka osittain kietoutuvat toisiinsa. Katsoin, että viime bloggaukseni on ilmestynyt 18.3.2015 eli yli vuosi sitten. Sen jälkeen olen muun muassa valmistunut valtiotieteiden kandiksi, käynyt Berliinissä, uhrannut aikaani ja energiaani ainejärjestötoiminnalle (mutta myös saanut siltä paljon), viettänyt paljon aikaa ihmisten kanssa, rakastunut tanssimiseen ja joogaan... Ehkä tämä kaikki selittää, miksei elämääni ole mahtunut niin paljon kirjoja ja varsinkaan blogimaailmaa. Silti en ole missään vaiheessa ajatellut, että tämä olisi kokonaan taaksejäänyttä elämää ja jo viime syksynä aloin kirjoittaa jonkinlaista paluubloggausta, joka ei kuitenkaan ikinä valmistunut.

Olen kuitenkin saanut nyt kesän alettua luettua enemmän kuin talvella ja uskon, että tänne blogin puolellekin ilmestyy kohtapuoliin myös jotakin kirjabloggauksen kaltaista. Pitkän tauon jälkeen on vain aina vaikeampaa palata takaisin kirjoittamisen pariin, joten siksi ensimmäisenä laitan tällaisen "en ole kuollut, blogimaailman ulkopuolinen maailma on vienyt mennessään viime ajat" -tyylisen bloggauksen. Kovin aktiiviseksi en uskalla luvata blogini ainakaan lähiaikoina tulevan, koska kesän aikanakin on luvassa monenlaista ja syksyllä koittaa tietenkin jälleen paluu opiskelu- ja puheenjohtajavelvollisuuksien pariin, mutta nyt blogihiljaisuus on rikottu. On helpompi kirjoittaa tänne jotakin muutakin jatkossa, vaikka yritän pitää bloggaamisen mahdollisimman stressittömänä, sillä aluksi tunsin blogihiljaisuudesta jopa syyllisyyttä. Ei sen ihan niin pitäisi mennä. Tämä alkoi hauskana harrastuksena, joka on tuonut elämääni monia ihania ihmisiä, lukuelämyksiä ja kokemuksia ja sen puolen elämääni haluan edes pienesti takaisin, vaikka en muun elämän vuoksi tällä hetkellä voikaan olla niin aktiivinen bloggaaja kuin joskus ennen olin.

Sydäntäni lämmittää suuresti, että niin moni lukija on uskollisesti pysynyt lukijanani, sillä ajattelin, että tämä varoittamatta alkanut hiljaisuus on saanut kaikki uskomaan, että Anna minun lukea enemmän on täysin kuollut ja kuopattu blogi.

Aurinkoista kesää toivottaen
Annami

16 kommenttia:

 1. Minusta on ihan parasta, että blogeihin kirjoitetaan eri tavoin ja eri tahdein, ja pitkienkin taukojen jälkeen voidaan palata. Selvä se, ettei yhden elämäntilanteeseen sovi toisen lähes päivittäinen bloggaustahti, mutta myös ettei mikään velvoita samanlaiseen. Kaikki kukat kukkimaan!

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa takaisin! Muistaakseni olit blogini ensimmäinen lukija. :) Hienoa että päätit palata, sillä kaikki eivät olisi sitä välttämättä enää uskaltaneet. Onneksi blogissa voi olla niin aktiivinen kuin itse haluaa ja ehtii.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että olet palailemassa blogimaailmaan, postauksiasi on aina ollut ilo lukea! :)

  Paluusi kunniaksi päätin heittää sinua haasteella:
  http://minnasiikila.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että olet tekemässä paluuta. :) Blogisi on kyllä aina ollut yksi suosikeistani. Muista ottaa rennosti, ettei bloggaus ala tuntua tympeältä.

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla, että blogi jatkaa vielä päivittymistä :) Kaikessa rauhassa ja ilman stressiä, olet erittäin tervetullut takaisin blogimaailmaan ♥

  VastaaPoista
 6. Hyvin rikottu hiljaisuus! Oli mukava lukea kuulumisiasi. Voitko kuvitella, että minä, joka välillä en tunnu muistavan mitään, lupasin sulle kerran että luen Despentesin kirjan Pane mua. Ei ole vielä toteutunut, mutta asia on muistissa. :D

  VastaaPoista
 7. Moi pitkästä aikaa! Kiva kuulla, että palailet takaisin, mutta ei tosiaan mitään stressiä sen asian kanssa. Jossakin vaiheessa huomasinkin, ettei blogisi ole päivittynyt ja jotenkin aina ajattelin, että vielä palaat. =D

  Itsellänikin on tuo blogi ollut jo toista vuotta vähän niin ja näin. Minulla ei ole mikään superhektinen elämä, mutta silti olen huomannut tekeväni muita juttuja mieluummin kuin blogia. Luen yhä toki entiseen malliin. =D Nyt vähän odottelen, että tulisi 100 000 vierailua blogissa täyteen - mietin, että olisiko siihen komea lopettaa koko höskä. =D

  Ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 8. Kiva kuulla sinusta! Mietinkin yhdessä vaiheessa että blogisi ei ole päivittynyt että mitä puuhailet :) Tervetuloa blogimaailmaan takaisin :)

  VastaaPoista
 9. Annami, hyvä ettet ole kuollut.:) Me kirjoittelimme paljon silloin alussa. Sinä aloitit bloggaamisen vähän ennen minua.
  Ajattelin kirjoitustasi lukiessa, että lisäänkin sinut vielä tuohon Blogger Recognition Award -haasteen saajiin omassa blogissani, mutta Minna näyttää jo ehtineen.
  Kiva, kun olet palannut!

  VastaaPoista
 10. Hienoa, että olet palannut! :) Blogit ovat ja saavat olla eläviä ja herkkiä reagoimaan kirjoittajan elämäntapahtumiin - ei siis mitään syytä luopua lukemisesta ja odottamisesta!

  VastaaPoista
 11. Mukava, että kirjoitit. Huomasinkin, että olit pitkään poissa. Onneksi tätä saa tehdä omalla tahdilla ja omanlaisesti, olla välillä poiskin. Ja välillä elämä vaan vie muihin juttuihin.

  VastaaPoista
 12. Olipa iloinen yllätys huomata, että blogisi oli päivittynyt! :) Elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista ja sehän on selvää ettei kaikki harrastukset pysy kaiken sen tahdissa. Stressiä ei kannata alkaa bloggauksesta ottaa, sillä sehän vie sen maun koko touhusta. Palailet vain sitä tahtia miltä tuntuu :)

  VastaaPoista
 13. Mukavaa kuulla sinusta pitkään aikaan ja mahtava, ettei bloggaus intosi ole kadonnut täysin! :) Taukoja on hyvä pitää välillä oli se sitten tarkoitettua tai ei. Mukavaa kesää ja tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
 14. Ihanaa, kun palasit. ♥ Olet ollut ajatuksissani. :) Joskus IRL elämä vie voiton bloggaamisesta ja tauko voi joskus tehdä hyvääkin. Bloggaaminen on kuitenkin harrastus, jota kannattaa tehdä vain kun on oikea fiilis. Jospa seuraavan vuoden aikana kuulemme sinusta ainakin silloin tällöin.

  VastaaPoista
 15. Ihanaa, että olet jälleen täällä! <3 Toivottavasti tämä bloggaus on uusi alku!

  Itse asiassa ajattelin antaa sinulle haasteen. Voi olla, että hetki haasteille ei ole sopivin, mutta ei painetta. Toisaalta tämä haaste on aika matalan kynnyksen haaste, joka on helppo toteuttaa: listataan vain pieniä (tai myös suuria) asioita, jotka saavat sinut onnelliseksi. Lista voi olla miten lyhyt tai pitkä tahansa. Itse koukutuin haasteeseen niin, etten meinannut ollenkaan saada stoppia listalleni!

  Tarkemmin haasteesta täältä:
  http://matkallamikamikamaahan.blogspot.fi/2016/06/sieluni-hymyt.html

  VastaaPoista
 16. Hei mahtavaa että olet taas täällä! Olipa kiva yllätys :) Blogihiljaisuudesta kyllä helposti potee syyllisyyttä, minäkin jopa jo parin viikon hiljaisuudesta. Kiva että kuitenkin uskaltauduit rikkomaan hiljaisuuden nyt, kynnys on varmasti paljon pienempi taas jatkossa. Onneksi tätä voi tehdä ihan sillä omalla tahdilla ja omalla fiiliksellä :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!