sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Syksyn houkuttavat uutuudet

Vaikka kesä on vasta alussa, haaveilen syksyn kirjoista. Syksyisin ilmestyy aina paljon kiinnostavia kirjoja ja kaikkia en mitenkään ehdi lukea, mutta luen varmasti useamman minua tällä hetkellä houkuttavan. Eniten minua alustavasti kiehtovat kirjat on tummennettu, mutta tiedän, että syksyllä saattaakin tulla vastaan odottamattomia yllätyksiä esimerkiksi muiden bloggaajien suositusten perusteella. Mitkä kirjat teitä eniten houkuttavat syksyn kirjasadosta?

Atena

Ursula Poznanski: Sokeat linnut (kesäkuu)
Viime kesänä lukemani Viisi oli todella hyvä ja jännittävä dekkari, joten alkuvuoden potemastani dekkariuupumuksesta huolimatta odotan Poznanskin toista suomennettua kirjaa todella innoissani.

Raisa Porrasmaa & Petri Artturi Asikainen: Temppelin hämärästä matsurin vilinään - Nojatuolimatka Japanin kulttuurihistoriaan (heinäkuu)
Vaikka en varsinainen Japani-fani olekaan, koen kuitenkin japanilaisen kulttuurin kiehtovaksi. Tämä kirja voisi olla oiva tapa tutustua japanilaiseen kulttuuriin hieman paremmin.

Wendy Lower: Hitlerin raivottaret - Saksalaisia naisia natsien kuoleman kentällä (elokuu)
En kovin mielelläni lue natsi-Saksankaan tapahtumista, mutta tämän huomasin kiinnostavan minua todella paljon.

Alan Weisman: Maailma täynnä meitä - Viimeinen yritys maapallon pelastamiseksi (elokuu)
Väestönkasvun tarkastelu ennen kaikkea ekologisesta mutta myös muunlaisista näkökulmista kuulostaa ajatuksia herättävältä.

Aila Ruoho & Vuokko Ilola: Usko, toivo ja raskaus - Vanhoillislestadiolaista perhe-elämää (syyskuu)
Myönnän, että Taivaslaulun lukeminen vaikuttaa siihen, miksi tämä vanhoillislestadiolaisuutta käsittelevä tietokirja kiinnostaa. 

Daniel Rydén: Maailmassa on virhe - 101 historiallista kömmähdystä (syyskuu)
Lyhyet kuvaukset historiallisista virheistä kuulostavat varsin lupaavilta.

Avain 

Juri Nummelin ja Vesa Sisättö: Tolkienin elämä ja teokset (lokakuu)
Lukisin minkä vain kirjan, joka kertoo Tolkienista, joten tämäkin on ehdoton luettava.

Jari Koponen: Utopia- ja tieteiskirjallisuus Suomessa - Bibliografia 1803-2013 (lokakuu)
Tämä vaikuttaa hyvältä lukuvinkkien tarjoajalta.

Bazar 


Tatiana de Rosnay: Nimeni on Sarah (syyskuu)
Kahdessa eri ajassa kulkeva tarina on minulle mieleinen kerrontaratkaisu. Tarina toisen maailmansodan aikana eläneestä pikkutytöstä kuulostaa myöskin riipaisevalta.

Katherine Pancol: Mimmit (lokakuu)
Kesällä olisi aikomuksenani lukea Krokotiilin keltaiset silmät. Jos pidän siitä, tutustun melko varmasti myös Pancolin uuteen sarjaan.

Muita huomioita: Näköjään vähän aikaa sitten lukemani Chelsea Handlerin My Horizonal Life ilmestyy kesäkuussa suomeksi nimellä Elämäni vaakatasossa. Yhden yön juttuja. Jos pidit Sinkkuelämää-sarjasta, saatat pitää myös Handlerin kirjasta.

Gummerus

Vera Vala: Villa Sibyllan kirous (kesäkuu)
Aloitin viime vuonna kesäni Vera Valan uusimman seurassa ja niin ajattelin tehdä tänäkin vuonna. Päästin mielessäni pienen kiljahduksen, kun tämän bongasin katalogista, vaikka Arianna de Bellis tutkii -sarjan kolmatta osaa osasinkin odottaa.

Gabrielle Zevin: Tuulisen saaren kirjakauppias (kesäkuu)
Katalogissa kirjaa kuvaillaan sanoilla unohtumaton kertomus muutoksista ja uusista mahdollisuuksista, siitä, miksi luetaan ja miksi rakastetaan. Kuulostaa lupaavalta!

Sally Green: Puoliksi paha (heinäkuu)
Half Bad on jo minulla lainassa kirjastosta, joten luen tämän todennäköisesti jo ennen suomennoksen ilmestymistä.

Hannu Rajaniemi: Kausaalienkeli (syyskuu)
Luin trilogian ensimmäisen osan englanniksi, mutta sen verran meni yli hilseen, että päätin lukea koko trilogian suomeksi sitten joskus viimeisen osan ilmestyttyä. Syyskuussa se sitten ilmestyisi, mutta en tiedä, ehdinkö koko trilogiaa lukea syksyllä.

Nina Hurma: Hatuntekijän kuolema (syyskuu)
Hurman historiallinen dekkarisarja kiinnostaa edelleen, vaikka ensimmäinen osa ei ollutkaan minulle aivan napakymppi.

Anna Jansson: Amorin kiehkurat (syyskuu)
Pirskahteleva huumori ja tarttuminen hetkeen tempaavat lukijan Angelikan seikkailuihin mukaan.

Goliarda Sapienza: Elämän ilo (lokakuu)
Kirjan taustatarina kuulostaa hieman traagiselta, sillä Sapienza kulutti kymmenen vuotta elämästään romaaninsa kirjoittamiseen, mutta se julkaistiin vasta kaksikymmentä vuotta kirjailijan kuoleman jälkeen. Vuonna 1978 romaani oli liian radikaali italialaiselle kustannusmaailmalle.

Historian arvoitukset - Matka mysteerien maailmaan (lokakuu)
Salaperäinen matka historiallisten mysteerien maailmaan kuulostaa kokemisen arvoiselta.

Vege - herkullista kasvisruokaa (lokakuu)
No olen kasvissyöjä, joten herkulliset kasvisruokareseptit kiinnostavat aina.

Into 

Merryll Wyn Davies & Ziauddin Sardar: Islam (elokuu)
Islamista kuulee nykyään todella usein kauhistuttavia tarinoita, mutta haluaisin tietää myös, mikä on islamin toinen puoli. Toivottavasti tämä kirja olisi silmiä avaava lukukokemus.

Ha-Joon Chang: 23 tosiasiaa kapitalismista (syyskuu)

Maaria Päivinen: On nälkä, on jano (lokakuu)
Luin Päivisen Pintanaarmuja viime vuonna ja se jäi mieleen sen verran persoonallisena, että uusikin on pakko lukea. Aihekin vaikuttaa todella kiinnostavalta.

Jalava/Art House

Alberto Angela: Rakkautta ja intohimoa Antiikin Roomassa (syyskuu)
Antiikin maailma kiehtoo minua ja rakkaus kuulostaa kiinnostavalta tietokirjan aiheelta. 

Erin M. Evans: Vastustaja (lokakuu)
Vastustajassa Erin M. Evansin sankaritar Faride joutuu pirullisen politiikan ja maagisten juonittelujen kurimukseen, jolla on kauaskantoiset seuraukset koko Forgotten Realmsin tulevaisuudelle. Luin fantasia-ahmimiskautenani mielelläni Forgotten Realms -romaaneja ja ehkäpä pitäisi kokeilla, pitäisinkö niistä vieläkin.

Johnny Kniga 

Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin - Kuolema (syyskuu)
Ensimmäinen osa kosketti, toinen on vielä lukematta, mutta aion kyllä lukea sen ja myös trilogian päätösosan.

Karisto

Johanna Marttila: Helkalan kilpakosijat (toukokuu)
Luen varmaankin ensin aiemmat osat uudelleen, mutta olin kuitenkin innoissani bongattuani tämän katalogista. Olen yrittänyt muistella, mikä yksi yläasteaikaisista lempikirjasarjoistani olikaan ja nyt olen melko varma, että kyseessä oli tämä Marttilan kirjasarja.

Sarah Lotz: Kolme (heinäkuu)
Kuulostaa ehdottomasti minun mieleiseltäni jännäriltä. Kolme on minulle ehdottomasti yksi kesän odotetuimmista kirjoista.

Theo Lawrence: Pimeä sydän (Mystic City 2) (elokuu)
Salatun voiman kaupunki ei täysin vakuuttanut, mutta sen verran kuitenkin sarjasta kiinnostuin, että todennäköisesti jatkan sen parissa.

Jamie Ford: Kiinalainen kehtolaulu (syyskuu)
Riipaiseva tarina saa lukijan pohtimaan, miten kipeisiin uhrauksiin äidit ovat valmiita lastensa vuoksi.

Vilja-Tuulia Huotarinen: Kimmel (syyskuu)
Eräänä päivänä 16-vuotias Kimmel saa vanhemmiltaan tehtäväksi pelastaa maailman yhdessä hohtavan Yökirjan kanssa. Kimmel matkustaa pinkillä lentokoneella ympäriinsä ja kohtaa 12 tyttöä.

Like 

Marja Björk: Mustalaisäidin kehtolaulu (elokuu)
En ole aiemmin lukenut Björkin kirjoja, vaikka olenkin huomannut niissä olevan ajatteluttavia aiheita. Romanikulttuuriin sijoittuva kirja on ehdottomasti syksyn odotetuimpien listalla.

Nadeem Aslam: Sokean miehen puutarha (elokuu)
Sokean miehen puutarha on dramaattinen, poliittinen, monikerroksinen ja vihainenkin romaani. Se on samalla suuri pasifistinen ja humanistinen merkkiteos.

Hugh Howey: Siirros (syyskuu)
En voi olla mainitsematta Siilon jatko-osan suomennosta, vaikka aionkin lukea sen jo kesällä englanniksi. Ainakin ensimmäisen osan perusteella kyseessä on aivan upea sarja, jota suosittelen kaikille dystopian ystäville (ja oikeastaan muidenkin kannattaa kokeilla, koska he saattavat yllättyä).

Rebecca Alexander: Elämän ja kuoleman salaisuudet (syyskuu)
Okkultismi, keskiaikainen Transilvania ja kaksi aikatasoa lupaavat kaikki hyvää. Epäilen kirjan liittyvän vampyyreihin, mutta silti idea ei ainakaan kuvauksen perusteella kuulostanut kuluneelta. 

Giuseppe Catozzella: Et kai vain pelkää? (lokakuu)
Eiköhän aiheen koskettavuudesta kerro jotakin jo se, että kirjan kuvaus toi melkein kyyneleet silmiini. Kirja perustuu tositapahtumiin somalialaisen juoksijan Samia Yusuf Omarin elämästä. Hän halusi tulla paremmaksi juoksijaksi, mutta kuoli matkalla Italiaan, jossa olisi ollut mahdollisuus kunnollisiin juoksuharjoituksiin. 

David Cronenberg: Consumed (työnimi) (lokakuu)
Maestro Cronenbergin esikoisromaani on mielikuvituksella ilotteleva täysiverinen mysteeritarina.

Matthew Mather: Kybermyrsky (lokakuu)
Teknotrilleri maailmanlaajuisen kyberhyökkäyksen vaikutuksista kuulostaa kirjalta, jollaista en ole aiemmin lukenut.

Minerva

Johan Egerkrans: Pohjoismaiset taruolennot (elokuu)
Miksi tämä ilmestyy vasta elokuussa? Tässä kohtaa piti hieman sensuroida itseäni, etten kuulosta kolmivuotiaalta lapselta, mutta tämä vain kuulostaa niin loistavalta teokselta.

M. G. Soikkeli: Läpinäkyvä kuolema (elokuu)
Tulevaisuuteen sijoittuva scifi-dekkari maailmasta, jossa kukaan ei pääse piiloon kuulostaa täysin minun jutultani.

Lars Pettersson: Koutokeino, kylmä kosto (elokuu)
Saamelaisyhteisöön sijoittuva dekkari, joka on kiehtova tarina alkuperäiskansan keskuudessa vallitsevista normeista ja moraalikäsityksistä sekä siitä, miten Finmarkin lakia luetaan, kuulostaa äärimmäisen kiehtovalta.


Markus Hotakainen: Onko siellä ketään - Avaruuden älyä etsimässä (syyskuu)
Avaruus ja ajatus Maan ulkopuolisen älyn mahdollisuudesta ovat aiheita, joista kirjoitettu kirja menee ehdottomasti luettavien listalle.

Myllylahti

Sebastian Lindell: Kun varjot pitenevät (elokuu)
En ole lukenut aiempia, mutta tämä vaikuttaa sen verran kiinnostavalta, että ehkäpä uskaltaudun aloittamaan kolmannesta osasta. Jostakin syystä en ole ennen huomannut tätä Lappiin sijoittuvaa dekkarisarjaa.

Jukka Niskanen: Tapaus Bouchra (syyskuu)
Kirja, joka sisältää arkeologisen näyttelyn, joka kertoo ihmisen alkuperästä enemmän kuin mikään muu aiemmin ja ihmisiä, jotka yrittävät hävittää ihmisen alkuperästä kertovan todistuaineiston, kuulostaa ihan lukemisen arvoiselta.

Terhi Nikulainen: Kuoleman kudelma (syyskuu)
Psykologinen jännitys kiinnostaa melkein poikkeuksetta.

J. S. Meresmaa: Mifongin mahti (syyskuu)
Odotan Mifonki-sarjan jatkoa todella innoissani.

Osuuskumma

J. S. Meresmaa: Ritarin ansio (kesäkuu)
En ole tosin lukenut ensimmäistäkään osaa, vaikka se onkin ensimmäinen itselleni hankkima e-kirja. Kesällä olisi tarkoitukseni kokeilla, onnistuisiko tabletilla e-kirjojen lukeminen edes jotenkin, joten ehkäpä silloin saisin tämänkin sarjan aloitettua. Ainakin Mifonki-sarjan perusteella tykkään Meresmaasta todella paljon.

Maria Carole: Tulen tyttäriä (marraskuu)

Romanttinen fantasiakirja kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.


Otava 

Virpi Hämeen-Anttila: Yön sydän on jäätä (kesäkuu)
1920-luvulle sijoittuva dekkarisarja kuulostaa täysin minun jutultani. En ole lukenut aiemmin Hämeen-Anttilaa, mutta tämä kirja on niin pakko lukea.

Pia Heikkilä: Koodinimi Kajaali (kesäkuu)
En voi väittää rakastaneeni Operaatio Lipstickiä, mutta kesä on minulle chick litin kulta-aikaa. 

Piper Kerman: Orange is the New Black - vuosi vankilassa (heinäkuu)
En ole seurannut TV-sarjaa, mutta sisäpiirikuvaus vankilasta kuulostaa avartavalta.

Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia (elokuu)
Minun olisi aika vaikea olla kiinnostumatta kirjasta, jonka nimessä jo mainitaan kissa. Maaginen esikoisromaani ja entinen Jugoslavia tapahtumapaikkana lupaavat myös hyvää.

Walter Moers: Uinuvien kirjojen labyrintti (elokuu)
Muistan rakastaneeni Kapteeni Sinikarhun 13 ½ elämää -teosta. En ole tosin lukenut Uinuvien kirjojen kaupunkia, mutta minun pitäisi ehdottomasti lukea se jatko-osineen.

Mo Yan: Viinamaa (syyskuu)
Vaikka en ole vielä saanut luettua Seitsemän elämääni -romaania loppuun (syynä ei ollut kirjan huonous vaan eräpäivä tuli, kun olin vasta puolessavälissä), niin tämäkin Mo Yanin kirja kiinnostaa.

Terhi Rannela: Läpi yön (syyskuu)
Maria on kirjailijuudesta haaveileva tyttö, jolle kirjoittaminen on asia, joka pitää hänet hengissä.

Anu Ojala: Pommi (lokakuu)
Kirja, jonka luen takuuvarmasti. En muista ennen kuulleeni nuortenkirjasta, jossa perehdytään eläinten tehotuotantoon, joten aihe on vain sellainen, jonka vuoksi kirjan haluan lukea.

Muuta: Outolinnun jatko-osa Kapinallinen ilmestyy kesäkuussa.

Schildts & Söderströms 

Mehmet Murat Somer: Gigolomurha (elokuu)
Istanbul tapahtumapaikkana, epätyypillinen dekkarin päähenkilö ja christiemäinen loppukohtaus lupaavat kaikki hyvää.


Henrika Andersson: Sirpale sielua (syyskuu)
Fantasian ja realismin rajoilla liikkuva nuortenromaani kuulostaa varsin hyvältä.

Siltala 

Eunsun Kim: Yhdeksän vuoden pakomatka helvetistä (syyskuu)
Kirja kertoo erään perheen raskaasta pakomatkasta Pohjois-Koreasta.

Tammi 

Jessica Suni: Hoito (elokuu)
Kirja kiinnostaa, koska ihmisen mieli ja sen häiriöt kiehtovat.
Tässä esikoisromaanissa kyse paljon enemmästä: narsistisen miehen tarpeesta hallita naista.

Mary Hoffman: Stravaganza - Miekkojen kaupunki (elokuu)
Pidin näistä peruskouluikäisenä ihan mielettömästi ja pari vuotta sittenkin luettuna Stravaganza maistui hyvin. Nelosta ja vitosta en ole kai lukenut, mutta ehkä luen ne ja sitten tämän päätösosan.

Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet (syyskuu)
Syksyn odotetuin kirja. Odotan uusinta Murakamia todella innoissani. Näin alkaa Tsukurun vaellus menneisyyden hämäriin kerroksiin – ja Hämeenlinnaan, jonne yksi entisistä ystävistä on muuttanut. Mitä mitä mitä? Tiesin jo etukäteen, että Murakamin kirjassa käydään Suomessa, mutta että vielä entisessä kotipaikassani.

Risto Isomäki: Kurganin varjot (syyskuu)
En ole vielä lukenut Sarasvatin hiekkaa, mutta Isomäen kirjat kuulostavat todella kiinnostavilta. Isomäki yhdistää karmivassa dystopiassaan todelliset ekologiset uhkakuvat pitkälle historiaan ulottuvaan spekulaatioon tuhon perimmäisistä syistä.

Marko Hautala: Kuokkamummo (syyskuu)
Marko Hautala kuuluu myös niihin kirjailijoihin, joita en mielenkiinnosta huolimatta ole vielä lukenut. Muistan, että moni on Hautalan teoksia kehunut, joten ehkäpä aloitan tutustumisen Hautalaan hänen uudella teoksellaan, joka kuulostaa sopivan karmivalta. Jos Kuokkamummo on pelkkää kaupunkilegendaa, miksi ihmisiä katoaa jäljettömiin? Entä mitä tapahtuu autiossa, kielletyssä kartanossa merenrannalla? Heikkohermoinen lukija ei haluakaan tietää.

Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät (syyskuu)
Tästä kirjasta olen varovaisesti kiinnostunut lähinnä, koska esittelytekstissä on kysymys Mitä tapahtuu kun isä tutkii työkseen kissojen hermosoluja ja pojan elämäntehtävä on puolustaa eläinten oikeuksia? 

Teos 

Matti Kangaskoski: Sydänmarssi (elokuu) 
Sydänmarssi on ainakin jännityskirja, jännityskirjan parodia, rakkaustarina ja kertomus kielen ja mielen epäluotettavuudesta. Ennen kaikkea se on tarkka, taitava, kirjallinen teos johon pääsee helposti sisään - ulospääsy onkin sitten toinen juttu. Kangaskosken esikoisromaani kuulostaa monitasoiselta ja tuoreelta jännityskirjalta.

Mikko Viljanen: Ensimmäinen elämä (elokuu)
Kirja kertoo Sara Malmin tarinan viidentoista vuoden ajalta. Mitä tapahtui nuoruuden radikaalille ympäristöaktivismille ja miten Sara selviää elämäänsä varjostavan traagisen onnettomuuteen liittyvien muistojen kanssa? 

Arto Kivimäki: Merenkulkijat (syyskuu)
Merenkulkijat on lapsille suunnattu tietokirja, mutta sen sanotaan soveltuvan myös aikuisille. Antiikki kiinnostaa ja minua kiinnostaa myös, millaisia tietokirjoja lapsille nykyään julkaistaan, joten teoksen lukeminen on varsin mahdollista.

Vaskikirjat 

Francis Marion Crawford: Ajattomat aaveet 
Vanhan ajan kauhukertomukset ovat yleensä sopivan selkäpiitä karmivia.

WSOY

J.R.R. Tolkien: Satujen valtakunta - Laajennettu laitos (elokuu)
Tarviiko tähän sanoa muuta kuin Tolkien? Suurimman osan kirjan sisällöstä olen tainnut jo lukea, sillä Maamies ja lohikäärme, Seppä ja satumaa, Roverandom, Saduista ja Niukun lehti ovat jo tuttuja, mutta kyllä ne varmasti kestävät uudelleenluvun.

Maritta Lintunen: Hulluruohola (elokuu)
Sara joutuu miettimään mitä on olla ihminen, jolle todellisuus ei riitä. Ehkä hieman pinnallista, mutta kansikin näyttää mielenkiintoiselta ja nimi kuulostaa erikoiselta.

Jani Saxell: Sotilasrajan unet (elokuu)
Olen varovaisen kiinnostunut. Euroopan fiktiivistä lähitulevaisuutta kartoittava romaani kasvaa tummasävyiseksi rakkaustarinaksi ja kolmiodraaman kuvaukseksi.

Liane Moriarty: Hyvä vaimo (elokuu)
Älykäs, tummalla huumorilla ja oletetulla murhamysteerillä säväyttävä lukuromaani kolmesta äidistä kertakaikkisen pirullisissa elämäntilanteissa.

Sophie Hannah: Hercule Poirot -mysteeri (syyskuu)
Suhtaudun hieman epäilevästi siihen, että toisen kirjailijan luomasta henkilöstä kirjoitetaan, mutta kirja kiinnostaa silti ihan vain siksi, että siinä on Hercule Poirot.

Tuula-Liina Varis: Naisen paras ystävä (syyskuu)
Psykologinen jännitysromaani ja omalaatuinen tarina rakkaudeksi kutsutusta pakkomielteestä. Pidän psykologisista trillereistä ja Tuula-Liina Variksen saamat kehut ovat jääneet mieleeni.

Amy Tan: Ihmeiden laakso (syyskuu)
En ole lukenut Amy Tania, mutta kirja kuulostaa kuvauksen perusteella kiinnostavalta ja Amy Tanista taidetaan yleisesti tykätä. Shanghain rikkaat liikemiehet ja tärkeimmät hallintovirkailijat tapasivat toisiaan kurtisaanitaloissa, joissa hoideltiin kauppoja ja suhteita. Tätä murenevaa maailmaa naisten näkökulmasta valottaa Amy Tanin epookkiromaani.

James Frey ja Nils Johnson-Shelton: Endgame - Loppupeli (lokakuu)
12 ikivanhan kansan edustajaa valmistautuu tehtäväänsä, ja ihmiskunnan kohtalo jää toisiaan vastaan taistelevien teini-ikäisten varaan.

27 kommenttia:

  1. Ai että, paljon mielenkiintoista. En ole vielä hirveästi ehtinyt tutustumaan syksyn tarjontaan, mutta Murakamin kirjaa kyllä odotan aivan mielettömästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. En nyt viitsi sanoa, että en malttaisi odottaa syksyä, koska kesä on ihan kiva elää ensin, mutta syksyllä on kyllä luvassa vaikka mitä. Murakamin kirja on minullakin ehdottomasti odotetuimpien joukossa. Toivottavasti kirja täyttää odotukset. :)

      Poista
  2. Pohjoismaiset taruolennot -kirja kiinnostaa minua, kansikin näyttää veikeältä :) Ja nyt kun mainitsit tuon Endgamen, sitä voisin vilkaista kun se ilmestyy...

    Jos pääset lukemaan tuon Vege-keittokirjan, niin toivottavasti teet siitä arvostelun! Minua kiinnostaisi se, mutta harvoin uskallan ostaa keittokirjoja suin päin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullekin kirja on yksi syksyn kiehtovimmista. Taidan varmaan ensin lainata kirjastosta ja toivoa sitten joululahjaksi, jos kirja on hyvä. :)

      En ole ikinä kirjoittanut keittokirjoista, vaikka ruokaa tykkäänkin laittaa. Voin kyllä kirjoittaa tuosta, jos sen jostakin käsiini saan.

      Poista
  3. Osa on jo omalla lukulistallani :) Kiitos tästä, nyt ainakin tiedän, mitä kirjoja saan syksyllä sitten lukea ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisen listan koostaminen on hauskaa vaikkakin vie paljon aikaa. Samalla tulee haaveiltua syksyllä odottavista lukuelämyksistä. Outolinnun jatko-osa taitaa sinua ainakin kiinnostaa? Mitkä muut? :)

      Poista
  4. Olipas siinä listaa! =D Minuun silmääni ei ole kovin montaa kiinnostavaa osunut kaiken kaikkiaan, mutta löysin kuitenkin tästä joukosta oikeastaan ne muutamat; Sokeat linnut (pitäisi kyllä ensin lukea se Viisi), Tuulisen saaren kirjakauppias kiinnostaa varovaisesti, Mimmit, jes, Pancolia, sitä odotan tietysti (Pancol on paha siinä mielessä, että toiset inhoavat, esim. siskoni ei pitänyt yhtään, vaikka muuten kirjamakumme käyvät melko lailla yhteen), ja Murami jonkin verran, niin ja Kolme, johon törmäsin ihan vasta, se tuntui heti sellaiselta mulle heti ja äkkiä tuo kirja joko on heinäkuu!!! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. :D Viisi on hyvä ja siksi odotan Sokeita lintujakin paljon. Toivottavasti ehtisit lukea Viiden pian. Se on tosin aika karmiva varsinkin, jos sen aloittaa illalla ja lukee yöllä kolmen aikaan loppuun (niin kuin eräs lukija teki ja pelkäsi sitten mennä nukkumaan). Tuulisen saaren kirjakauppias kiinnosti minuakin ensin varovasti, mutta olen jo kuullut kehuja, joten nyt kiinnostaa ihan kunnolla. Saapa nähdä, miten suhtaudun Pancoliin. Pancol tulee syksyllä Turun kirjamessuillekin, joten olisi kiva ihastua. Kolmea odotan tosi paljon ja minulla on ihan samanlaiset tuntemukset. Haluan saada sen heti tänne ja rakastaa sitä.

      Poista
  5. Vihdoinkin Moers palaa! :) Yksi nuoruuteni rakastetuimmista kirjailijoista. Muut pakolliset ovat Rajaniemen teos (kaksi aikaisempaa osaa kun löytyvät jo hyllystä) ja tietysti Murakamin uusin; kaikkia vanhojakaan en kyllä ole vielä kerennyt lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen innoissani. Pitäisi varmaankin lukea Moersin kirjoja uudestaankin (ainakin tuo Kapteeni Sinikarhu houkuttelee). En minäkään ole vielä kaikkia aiempia Murakameja lukenut, mutta uusin on silti pakko lukea. Onneksi Murakamien kirjojen lukemisjärjestyksellä ei ole väliä.

      Poista
  6. Olen itsekin tutkaillut syksyn kirjoja jossain vaiheessa, mutten muistanutkaan siellä olevan näin paljon kiinnostavia teoksia :) Ainakin Pancolin uusin kiinnostaa, tällä hetkellä luenkin yhtä hänen teostaan, sekä Murakami tottakai. Jo kirjan nimi ja kansi ovat minusta niin kauniita, toivottavasti myös Värittömän miehen tarina lunastaa odotukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ihan tajunnut ennen kuin kiinnostavimmat olivat kaikki yhdessä bloggauksessa. Syksyllä ei ainakaan lopu hyvä lukeminen kesken. :) Minullakin on aika huimat odotukset Murakamin uusinta kohtaan, toivottavasti kumpikaan meistä ei pety.

      Poista
  7. Oletpa jaksanut kahlata katalogit hienosti läpi. :) Mukavaa, että Tolkienista tulee uusia kirjoja. Kiinnostavaa, että Cronenbergiltä tulee romaani, jännä nähdä mitä se pitää sisällään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloitin listan tekemisen jo silloin, kun ensimmäiset katalogit ilmestyivät, joten olen tehnyt tätä hommaa vähitellen. En olisi varmaan jaksanut käydä kaikkien mainitsemieni kustantamoiden katalogeja läpi vaikka parissa päivässä. Minulle Cronenberg ei ole entuudestaan tuttu, mutta uusi suomennos kuulostaa kiinnostavalta.

      Poista
  8. Minunkin oli pakko tehdä tuo listaus jokin aika sitten. Piti saada kukistaa syksyyn. Murakamia odotan. Silti odotan vielä nyt kesän aikana ilmestyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällainen etukäteishaaveilu on ihan hauskaa, vaikka tällä hetkellä tietysti vielä olenkin keskittyneempi kesän kirjoihin. Varsinkin paria dekkaria (Kolme ja Sokeat linnut) odotan todella paljon.

      Poista
  9. Voi miten kiinnostavia kirjoja olet listannut. Paljon mielenkiintoista luettavaa on syksyllä tulossa, jippii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. :) On aina tosi kiva huomata, mitä kaikkea ihanaa on jälleen ilmestymässä.

      Poista
  10. Jännittävä kirjasyksy tiedossa! Itse odotan kovasti tuota Amy Tania. Täällä Madridissa kirja ollut todella suosittu ja takakansitekstin perusteella kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amy Tan kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, ja jos kirja on sielläkin todella suosittu, enteilee kyllä ihan hyvää kirjan suhteen.

      Poista
  11. Kiitos vinkkilistasta :) Hurman olen jo varannut kirjastosta, mutta tässä on monta monta kiinnostavaa uutuutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että listasta löytyy vinkkejä. :)

      Poista
  12. No huh, nyt heräsi uteliaisuus Cronenbergin romaania kohtaan, sen verran hieno ohjaaja kyseessä (ainakin The Fly ja muu vanhempi tuotanto on erittäin suositeltavaa katsottavaa). Rebecca Alexanderin kirjassa näyttäisi olevan ainakin kuvauksen perusteella kaikki kohdallaan (okkultismi + Transilvania, eli kaksi lempiasiaa yhdessä, jes!), joten taidanpa kärsimättömänä lukaista sen heti kesällä kun näköjään löytyy englanniksi Turusta.

    Pohjoismaiset taruolennot, Koutokeino, Yön sydän on jäätä ja Ajattomat aaveet kuulostavat myös mielenkiintoisilta. Walter Moersiinkin on pitänyt tutustua jo jonkin aikaa.

    Jännittävän listan olet koostanut, hieno syksy tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hän on ohjaaja. Okei, en ole kovin hyvin selvillä elokuvamaailman ihmisistä enkä ole varmaankaan nähnyt hänen ohjaamiaan elokuvia. En ehtinyt katsoa, mitkä englanniksi kirjoitetuista kirjoista ovat jo kirjastossa, mutta varmaan minäkin sitten luen tuon Alexanderin kirjan alkuperäiskielellä.

      Odotan noita kaikkia mainitsemiasi todella innolla. Syksy tarjoaa taas ihanan monipuolisesti erilaisia mielenkiintoisia kirjoja. Varmasti syksy tuo mukanaan myös yllättäjiä, mutta ne näkee tietysti vasta sitten syksyn edetessä. :)

      Poista
  13. Tällaiset listat saavat aina toivomaan, että asuisin vähän lähempänä suomalaista kirjastoa :)
    Mutta, WSOY:n syksy kiinnostaa ehkä vähän enemmän kuin muut, Tolkien, Saxell, Lintunen...

    VastaaPoista
  14. Harmi, etteivät suomalaiset kirjat ole paremmin saatavillasi. WSOY:n syksy kiinnostaa kyllä minuakin aika paljon.

    VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!