perjantai 9. elokuuta 2013

Heinäkuussa luettua

Heinäkuun luettujen listaaminen on viipynyt, ja blogini on ollut muutenkin tavallista hiljaisempi niin kuin ehkä joku on huomannut. Pari viime viikkoa olen käyttänyt paljon aikaa ja energiaa tenttiin valmistautumiseen ja päivällä kävin sen sitten vihdoin tekemässä. Olen uupunut mutta iloinen, sillä vihdoinkin voin taas keskittyä kaunokirjallisuuden lukemiseen. Heinäkuussa minua vaivasi pienoinen lukujumi, luin liian monta keskinkertaista kirjaa, ja ne hyvätkään kirjat eivät tuntuneet niin hyviltä kuin yleensä. Tavallaan minulle teki hyvää, että viime viikkoina olen voinut viettää kirjojen maailmassa vain lyhyitä hetkiä silloin tällöin. Tänään onkin ollut sellainen olo, että haluaisin lukea kaikkea mahdollista yhtä aikaa.

Heinäkuun aikana luin 15 kirjaa. Osallistuin kuun aikana Blogistanian toiseen yhteiseen lukumaratoniin, jonka tuloksista voi käydä lukemassa tarkemmin Hys, äiti lukee nyt! -blogista. Maratonin aikana lähes 40 blogistia lukivat yhdessä yli 30 000 sivua.

Heinäkuussa luin seuraavat kirjat:
Haruki Murakami: Kafka rannalla
Pia Heikkilä: Operaatio Lipstick
Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Rivien välissä
Pekka Matilainen: Kupoli 
Jessica Brody: Unremembered 
Johanna Holmström: Itämaa 
Neal Shusterman: UnWholly 
Ursula Poznanski: Vii5i 
Monica Hughes: Uniensieppaaja 
Inka Nousiainen: Karkkiautomaatti 
Maria Syvälä: Lähtö (lyhyesti-bloggaus tulossa)
Antoine de Saint-Exupéry: Pikku Prinssi (bloggaus tulossa)
David Foenkinos: Nainen, jonka nimi on Nathalie (lyhyesti-bloggaus tulossa)
Saara Henriksson & Erkka Leppänen (toim.): Huomenna tuulet voimistuvat
Maaria Päivinen: Pintanaarmuja

Luin 13 kirjaa suomeksi ja kaksi englanniksi. Kahdeksan lukemistani kirjoista on kotimaisia. Yhdeksän lukemistani kirjoista on naiskirjailijoiden tuotoksia ja viiden kirjan kannessa on miehen nimi. Luin kuukauden aikana yhden novelliantologian, jossa oli sekä miesten että naisten kirjoittamia novelleja. Kuukauden aikana luin 4232 sivua. Keskiarvoksi tulee 282 sivua per kirja.

Kuukauden vaikuttavimpia lukuelämyksiä olivat Haruki Murakamin Kafka rannalla, Neal Shustermanin UnWholly ja Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi. Nämä kolme kirjaa ovat niin erilaisia ja hyviä, että en osaa laittaa niitä minkäänlaiseen järjestykseen. En lukenut mitään kovin huonoa kirjaa, mutta niitä ihan hyviä luin senkin edestä. Ehkä kuun vaisuimman lukuhetkeni vietin David Foenkinoksen Nainen, jonka nimi on Nathalie parissa.

Tällä hetkellä luen muun muassa hulluuden historiasta ja kirjastossa asuneesta kissasta. Näistä kirjoista kirjoittelen lisää varmaankin viikonlopun aikana.

6 kommenttia:

 1. Listasi lukeminen herätti minussa perustunteita nimeltä hämmästys, ihailu ja kateus. Luet siis kolmisen kirjaa viikossa. Miten pystyt tähän? Lukunopeutesi taitaa olla hillitön. Ei kai haittaa, jos utelen.

  Itse en ole lukenut listastasi muuta kuin "Kafka rannalla". Kirja ärsytti minua. Muistaakseni se sisälsi makuuni liikaa seksuaalisuuden kuvausta ja yliluonnollisia elementtejä, joita en ymmärtänyt.

  Kissakirjasta olen kuullut, mutta en ole lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minua haittaa utelusi, mutta en oikein osaa vastata. Kai tämä selittyy lähinnä sillä, että käytän todella suuren osan vapaa-ajastani lukemiseen. Kirja on mukanani melkein kaikkialla, ja joskus yliopistollakin luen kaunokirjallisuutta, jollei satu olemaan ketään tuttua, jonka kanssa puhua.

   Kafka rannalla ei varmasti ole kirja jokaiselle. Pidin enemmän Murakamin 1Q84:stä, ja minuakin ihmetyttivät Kafkassa välillä varsinkin sen insestimäinen vivahde. Murakamin kirjojen yliluonnollisista elementeistä pidän, mutta tämä onkin makukysymys. :)

   Kirjastokissa oli minulle todella tunteikas lukukokemus. Harvoin saman kirjan parissa nauraa ja itkee vuorotellen.

   Poista
 2. Kiinnostaa kovasti, mitä mieltä olet Pietikäisen Hulluuden historiasta. Hän on nimittäin tuttu, täkäläinen aate- ja oppihistorian proffa :) Minullakin on tarkoitus lukea ko. kirja jossain välissä. Saattaakin olla, että se on meillä mahdollista tenttiä jossain välissä, joten luen varmaan viimeistään sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hulluuden historia on todella kiinnostava, mutta olen lukenut aiheen raskauden vuoksi sitä melko lyhyissä pätkissä ja vähitellen. Suosittelen kirjan lukemaan ja olisihan se mukavaa, jos saisit siitä hyvästä opintopisteitäkin. :)

   Poista
 3. Sinä olet kyllä ehtinyt jälleen lukea paljon! Ja hei, blogisi muuttunut ulkoasu on oikein kiva nyt - lukeminen ei rasita silmiä eikä tarvi tihrustaa, silti tämä näyttää ihan sinun blogiltasi edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hienoa, että blogini lukeminen on nyt mukavampaa. :)

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!