perjantai 1. maaliskuuta 2013

Helmikuussa luettua

Helmikuu oli mielestäni hyvä kuukausi kirjojen lukemisen suhteen. Sain luettua helmikuussa 17 kirjaa, vaikka helmikuu on vuoden lyhyin kuukausi ja kyllähän luennoillakin piti käydä ja pari tenttiä tehdä. Suurimmasta osasta helmikuussa luetuista kirjoista pidin, joten lukukuukautena eilen loppunut kuukausi oli siinäkin mielessä hyvä. Viime kuussa oli siis kirjojen suhteen sekä laatua että määrää. Mitä muuta olisin voinut toivoa?

Helmikuussa luin seuraavat kirjat:

Kathy Reichs: Death du Jour
Arthur Conan Doyle: The Adventures of Sherlock Holmes
Joyce Carol Oates: Zombie
Chris Brown & Kirsten Ainley: Understanding International Relations
Philip Pullman: Northern Lights
J.K.Rowling: The Casual Vacancy
Joyce Carol Oates: Rape - A Love Story
Amor Towles: Rules of Civility 
Grace McCleen: The Land of Decoration 
Sarah Winman: When God Was a Rabbit 
Johannes Lahtinen: Alku eli 4 1/2 miljoonan vuoden rakkaustarina
Milja Kaunisto: Synnintekijä 
Ally Carter: Cross My Heart and Hope to Spy 
Matti Wiberg: Politiikka Suomessa
Jeffrey Eugenides: The Marriage Plot 
Gail Carriger: Etiquette & Espionage 
Joyce Carol Oates: My Sister, My Love - The Intimate Story of Skyler Rampike 

Luin vain kolme kirjaa suomeksi, joista yksi oli tenttikirja. Tämä oli kuitenkin parannusta viime kuuhun, jolloin luin nolla kirjaa suomeksi enkä lukenut muutenkaan mitään kotimaista kirjallisuutta. Kuukauden aikana luin 5595 sivua. Keskiarvoksi tulee 329 sivua per kirja.

Parhaat helmikuussa lukemistani kirjoista olivat Joyce Carol Oatesin My Sister, My Love; Jeffrey Eugenideksen The Marriage Plot; Philip Pullmanin Northern Lights; Sarah Winmanin When God Was a Rabbit; J.K.Rowlingin The Casual Vacancy ja Grace McCleenin The Land of Decoration. Näistä kutakin voin suositella lämpimästi. Pettymyksiä joukkoon ei paljon mahtunut. Oikeastaan voin mainita vain Joyce Carol Oatesin Zombien. Tähänkin pettymiseni johtui lähinnä siitä, että en ollut aiemmin lukenut Oatesia, mutta lukemieni arvostelujen pohjalta minulla olivat todella korkeat ennakko-odotukset. Oatesin suhteen en kuitenkaan luovuttanut, vaan luin häneltä helmikuun aikana kolme kirjaa, joista viimeisintä (eli My Sister, My Lovea) pidin peräti kuukauden parhaana luettuna kirjana.

Luin myös ensimmäiset tänä vuonna ilmestyneet kirjat eli Johannes Lahtisen Alun, Milja Kauniston Synnintekijän ja Gail Carrigerin Etiquette & Espionagen. Kauniston Synnintekijän arvostelu on myös tällä hetkellä luetuin bloggaukseni suurella erolla muihin suosituimpiin. Luin myös kolme tenttikirjaa, joista yhden luin myös viime kuussa, joten sitä en enää uudestaan maininnut. Tenttikirjoja en arvostele, ja tuskin tämä päätös ketään erityisesti haittaa. Kaikista muista lukemistani kirjoista bloggasin. Luin ainoastaan kaksi omassa hyllyssäni olevaa kirjaa, joten tämän asian suhteen pitäisi parantaa tässä kuussa. Lukemattomia omia kirjoja on aivan liikaa.

Tällä hetkellä luen Richelle Meadin Vampire Academy -kirjaa. Tässä kuussa luen ainakin Hannu Rajaniemen Quantum Thiefin, Sarah Watersin The Little Strangerin, Haruki Murakamin Norwegian Woodin ja Lauren Oliverin Deliriumin. Sen enempää en tämän kuukauden lukemisia vielä suunnittele. Muutaman suomalaisen kirjan haluaisin saada luettua, ja oman hyllyn lukemattomien määrää olisi todellakin hyvä saada vähennettyä.

2 kommenttia:

 1. Huikea määrä luettuja kirjoja! Olet varmasti nopea lukija, sillä minä en pääse noihin lukuihin vaikka vain lojuisin kotona kuukauden tekemättä melkeinpä yhtään mitään :D Mutta olenkin aika hidas.

  The Little Stranger <3 Odotan mielenkiinnolla mitä tulet pitämään siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä minä aika nopea lukija taidan olla, mutta se nyt johtuu vain siitä, että lukemisesta tuli lempiharrastukseni heti sen jälkeen, kun opin lukemaan. Lisäksi helmikuussa luin niin hyviä kirjoja, että oli pakko vain lukea nopeasti eteenpäin, kun halusi tietää tulevat tapahtumat.

   Odotan The Little Strangerin lukemista paljon. Uskoisin pitäväni siitä, mutta sen saa sitten nähdä tässä kuussa, kun viimein sen aion lukea. :)

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!