maanantai 21. tammikuuta 2013

Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You

Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You
Julkaisuvuosi: 2006 Sivumäärä: 309

Ensinnäkin minun on sanottava, että kirjan nimi voi antaa kirjassa vallitsevasta tunnelmasta liian synkän kuvan. Minusta tämä oli aika kevyttä luettavaa, eikä missään vaiheessa päähenkilön ihastuksen kohde ollut hengenvaarassa.

Cammie Morgan opiskelee harvinaisessa koulussa, nimittäin tyttökoulussa, joka kouluttaa vakoilijoita. Cammien äiti on koulun rehtori ja isä on kuollut vakoilutehtävässä. Cammien erikoisesta elämästä huolimatta hän joutuu hänelle aivan uuteen tilanteeseen, kun hän ihastuu tavalliseen poikaan, joka ei tiedä Cammien taustasta mitään. Cammien täytyy kehittää itselleen uusi tarina, joka on melkein täysin valetta. Lisäksi hänen täytyy salata kehittyvä suhteensa Joshin kanssa kaikilta muilta kuin parilta ystävältään. Cammien ystävät pelkäävät, että Josh tietää Cammien taustasta ja yrittää päästä Cammien läheisyyteen sen vuoksi. Tämän pelon vuoksi he alkavat vakoilla Joshia.

Luin tämän kirjan melko nopeasti, sillä vaikka juoni ei ehkä ollut maailman persoonallisin, kirja oli silti kirjoitettu mukaansatempaavasti. En ole ihan samaa mieltä alussa olleista ylistyksistä, joissa tätä kutsuttiin muun muassa maailman parhaaksi kirjaksi, mutta pidin tästä paljon siihen nähden, että en varmaankaan ollut tämän kirjan kohdeyleisöä eli teini-ikäinen tyttö.

Pidin siitä, että kirjassa kuvattiin jonkin verran Cammien koulupäiviä. Olisin varmaankin pitänyt tästä kirjasta vielä enemmän, jos tällaista kuvausta olisi ollut enemmän. Aion lukea myös seuraavat osat sitten, kun saan lainatuksi ne kirjastosta.

Tietääkseni tätä kirjaa ei ole suomennettu, enkä tiedä, ollaanko tätä suomentamassa.

****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!