sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Anna Godbersen: The Luxe

Anna Godbersen: The Luxe

Julkaisuvuosi: 2007 Sivumäärä: 433 Suomenkielinen käännös: Huumaa

Tämä oli ehkä liiankin kiehtova kirja siltä kannalta, että minun piti lukea perjantaiseen valtio-opin kirjatenttiin paljon enemmän tämän viikonlopun aikana kuin olen lukenut. Syynä on ollut suurelta osin tämä kirja.

Kirjan miljöönä toimii Manhattanin seurapiirit vuonna 1899. Elizabeth Holland on palannut Pariisista vain kuullakseen, että hänen perheensä kärsii rahahuolista hänen isänsä kuoleman takia. Elizabeth on salaa rakastunut yhteen perheen palvelijoista, mutta rahaongelmat pakottavat hänet kihlautumaan Henry Schoonmakerin kanssa. Valitettavasti Elizabethin paras ystävä on rakastunut Henryyn ja alkaa juonitella saadakseen kihlauksen purettua. Tämän enempää en uskalla paljastaa juonesta, etten tule paljastaneeksi liikaa. Lukekaa tämä kirja, jos haluatte tietää, mitä muuta kirjassa tapahtuu.

Kirjan tapahtumat ovat kuin suoraan juorulehtien palstoilta. Tapahtumia siis riittää. Kuitenkin loppu oli harmittavan ennalta-aavisteltava, mutta kyllä silti halusin lukea, miten siihen päädytään.

Lempihahmoni oli ehkäpä Elizabethin etiketistä piittaamaton Diana-pikkusisko. Toivottavasti jatko-osissa kerrotaan hänen elämästään vieläkin enemmän. Elizabeth oli minun makuuni hieman liian täydellinen, vaikka hänen ulkokuorensa alta paljastui myös vikoja.

Olen jo hankkinut itselleni kirjasarjan toisen osan sillä verukkeella, että ensi kuussa vanhenen. Kirjan lopussa olleesta seuraavan kirjan alusta voi päätellä, että tuskin tulen pettymään jatko-osan suhteen.

Kirjan kansi on vallan ihana. Siitä visuaalista plussaa.

Tämä oli kahdeksas luettu kirja TBR-listaltani, ja osallistun tällä myös Lukemattomat kirjailijat -lukuhaasteeseen.

Tämän ovat lukeneet ainakin Laura ja Emilie.

****

2 kommenttia:

  1. Tämä Godbersenin sarja on kyllä aivan ihana :) Kevyttä, hömppääkin jopa, mutta silti niin koukuttavaa. Minulla olisi vielä viimeinen osa lukematta, jospa sen lukisi tämän kevään aikana!

    VastaaPoista
  2. Tämä kyllä oli todella ihana. Tämä oli varmaankin historiallisen aspektinsa takia paljon kiinnostavampi kuin vastaavanlaiset nykyaikaan sijoittuneet kirjat. Aion kyllä lukea muutkin osat ja varmaan myös sen toisen Godbersenin kirjoittaman sarjan, josta on ainakin pari kirjaa ilmestynyt.

    VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!