maanantai 21. tammikuuta 2013

Kathy Reichs: Déjà Dead

Kathy Reichs: Déjà Dead
Julkaisuvuosi: 1997 Sivumäärä: 509

Olen katsonut Bones-sarjan jokaikisen jakson. Tästä tunnustuksesta voisi luulla, että olisin jo aiemmin tutustunut kirjasarjaan, johon kyseinen tv-sarja perustuu, mutta luin vasta nyt ensimmäisen kirjan. Minulla on jo sarjan toinen kirja lainattuna odottamassa lukemista, joten pidin kyllä tästä kirjasta.

Temperance Brennan, Kanadassa työskentelevä oikeusantropologi, alkaa epäillä, että viime aikaisilla murhilla on yhteys toisiinsa. Tämä epäilys saa kuitenkin muissa murhia tutkijoissa aikaan epäuskoisuutta, ja Temperance ottaa epäilyksensä tutkinnan omiin käsiinsä. Temperancen täytyy tämän ohella käsitellä myös henkilökohtaisia ongelmia, joihin lukeutuu rankka avioero ja ystävää seuraava epäilyttävä mies.

Vaikka tv-sarjan ja kirjasarjan päähenkilöillä on sama nimi, silti tuntui, että tutustuin minulle aivan uuteen henkilöhahmoon. Luulin, että tv-sarja olisi perustunut tiukemmin kirjasarjaan, mutta se, ettei asia ollut niin, ei kuitenkaan lopulta ollut pettymys. Pidän tv-sarjasta ja kirjasarjasta, vaikka ne ovat erilaisia.

Minulle suurena kissojen ystävänä oli mukava yllätys, että Temperancella on kissa, joka esiintyy kirjassa melko usein. Positiivista kirjassa on tietysti myös se, että kirjailija on itse oikeusantropologi, joten hän varmasti tietää, mistä kirjoittaa. Juoni oli myöskin mukaansatempaava enkä arvannut loppuratkaisua ennen kuin se kerrottiin.

Suosittelen tätä kaikille dekkareiden ystäville, varsinkin niille, jotka ovat kyllästyneet dekkareihin, joiden päähenkilö on poliisi.

****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!