maanantai 21. tammikuuta 2013

Candace Bushnell: Sex and the City

Candace Bushnell: Sex and the City
Julkaisuvuosi: 1997 Sivumäärä: 289

Viime vuoden lopulla katsoin Sex and the City -sarjan jälleen kerran, ja sen innoittamana päätin vihdoin lukea samannimisen kirjankin. En tiedä, onko kyseisen kirjan lukeminen jäänyt siksi, että olen kuullut siitä ei-niin-kovin-ylistäviä arvioita vai mikä on syy. 

Kirja koostuu lyhyistä kolumneista, jotka kertovat naisten elämästä ja tietenkin miehistä. En saanut kenestäkään henkilöhahmosta kunnolla kiinni ja mielestäni henkilökuvaukset jäivät hyvin pinnallisiksi. En alkanut pitää kenestäkään hahmosta eikä mikään kolumneista jäänyt erityisesti mieleen. Lähinnä muistan huomiot kohdista, jotka ovat päätyneet muodossa tai toisessa tv-sarjaan ja nekin on Sarah Jessica Parkerin tähdittämässä sarjassa kuvattu paremmin ja kiinnostavammin kuin kirjassa.

Lähinnä kirjan lukemisen jälkeen jää ihmettelemään, miksi joku on pitänyt tätä kirjaa televisioimisen arvoisena. Onko tämä ihminen todella pitänyt kirjasta niin paljon vai pitänyt vain ideaa sellaisena, josta voisi muokata viihdyttävän televisiosarjan? Oli vastaus edeltävään kysymykseen mikä tahansa, olen iloinen, että kyseinen sarja tehtiin, vaikka kirjan lukematta jättäminen ei olisi ollut mikään todellinen menetys.

Olen lukenut Bushnellilta ennen tätä Sommar i New York (Sinkkuelämää: Ensimmäinen kesä New Yorkissa) -kirjan, ja se oli ehdottomasta parempi, vaikka se ei tähän kirjaan verrattuna olekaan paljon sanottu. Edellä mainittu kirja oli minusta kuitenkin viihdyttävä, ei niin viihdyttävä kuin Sex and the City -sarja, mutta hyvää ajankulua kuitenkin.

En varsinaisesti suosittele tätä kenellekään, mutta jos joku ryhmä on pakko valita niin sellaiset Sex and the City -sarjan hardcorefanit, jotka voivat tämän lukemisen jälkeen todeta, että onpa sarja niin paljon parempi kuin kirja. Heitäkin suosittelisin ensisijaisesti etsimään jonkin kirjan, joka olisi enemmän lukemisen arvoinen.

* 1/2Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!