sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Sophie Kinsella: The Secret Dreamworld of a Shopaholic

Sophie Kinsella: The Secret Dreamworld of a Shopaholic
julkaisuvuosi: 2000 sivumäärä: 320

Tästä kirjasta kertoo jotakin se, että huomasin lukeneeni tämän aikaisemmin vasta, kun aloin lukea tätä uudestaan. Kyseessä ei siis ole mikään kovin mieleenpainuva kirja, mutta toisaalta eipä chick lit -kirjallisuuden tarkoitus varmaan olekaan se. Sen tarkoitus on viihdyttää, ja siinä tehtävässä tämä kirja kyllä onnistui.

Kirjan päähenkilö on Rebecca Bloomwood, jolla on pahoja ongelmia rahan käyttönsä kanssa, vaikka hän on toimittaja talouslehdessä. Hän kehittää mitä mielikuvituksellisempia (ja minusta lapsellisempia) keinoja vältellä ongelmiaan. Hän haluaa vain elää omassa mielikuvitusmaailmassaan, jossa hän voi piristää itseään ostelemalla asioita ja jota pilaamaan hän ei päästä laskuja. Hän vaikka hävittää ne lukematta, ettei hänelle vain tulisi paha mieli. Tietenkin kirjassa on mukana myös romanttinen juoni, joka oli minusta melko ennalta-arvattava. Olen lukenut Kinsellalta toisen kirjan (Can you keep a secret?), ja ilmeisesti hänelle on ominaista parittaa päähenkilö jollekulle miljonäärille. Tässä Rebeccan huomiosta kilpailee jopa kaksi rikasta miestä.

Välillä minua ärsytti kirjan epäuskottavuus ja päähenkilön naiivius. Lisäksi en tiedä, onko tämä hyvää luettavaa, jos sattuisi itse olemaan shoppailuriippuvainen, sillä ei niistä ongelmista yleensä niin helpolla eroon päästä kuin tässä kirjassa.

Tämä on sopivaa luettavaa, jos haluaa paeta tosielämää vaaleanpunaiseen höttömaailmaan. Eli oikeastaan aivan sitä, mitä halusinkin, kun tämän otin kirjastosta mukaani.

**Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!