lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kesäkuussa luettua

Kesäkuu oli varsin surullinen ja sateinen kuukausi. Heinäkuukin on alkanut valitettavan surullisissa merkeissä mutta ainakin lämpimämpänä. Kesäkuun aikana emännöin Blogistanian kesälukumaratonia. Kesän toinen yhteismaraton on muuten jo ensi keskiviikkona (16.7.). Lukutoukan ruokalista -blogissa voi käydä ilmoittautumassa, jos haluaa viettää koko keskiviikon kirjojen parissa. Tällä kertaa säätkin suosivat, joten minä varmaankin kannan Tolkienin The Lord of the Rings -opuksen Aurajoen rannalle ja nautiskelen lempikirjani parissa.

Kesäkuun jälkeen on kulunut kolmasosa omien kirjojen kesästä. Tavoitteenani on lukea kunakin kesäkuukautena vähintään kymmenen lukematonta oman hyllyn kirjaa. Luin viime kuussa kymmenen omaa kirjaa, joista yhden olin lukenut jo aiemmin, joten jäin tavoitteestani yhden kirjan jälkeen. Luin kuitenkin yhden oman kirjan loppuun vain puoli tuntia heinäkuun puolella, joten lähes onnistuin.

Anna Godbersenin Splendor päätti historiallisen viihdesarjan, jonka parissa olen viihtynyt aika hyvin. Viimeinen osa oli pienoinen pettymys, mutta aion sukeltaa pikimmiten Godbersenin toiseen 1920-luvulle sijoittuvaan sarjaan. Susanna Kaysenin Girl, Interrupted ei yltänyt samannimisen elokuvan tasolle. Charlaine Harrisin Real Murders oli varsin piristävä dekkarisarjan aloitus. Kiera Cassin The Selection oli hieman liian romanttinen minun mieleeni. J. K. Rowlingin Harry Potter and the Prisoner of Azkaban tuli sekä luettua kirjana että katsottua elokuvana. Kummankaan viehätys ei ole haihtunut mihinkään lukemattomista luku- ja katselukerroista huolimatta. Hilja Valtosen Hätävara oli varsin nokkela ja viihdyttävä kirja, ja minun tekisi mieli lukea pian lisää Valtosta. Lotta-Liisa Joelssonin Vivika oli kotimainen kauhukirja, joka kauhistutti hieman. Jean Websterin Setä Pitkäsääri oli varsin ihastuttava sisäoppilaitokseen sijoittuva kirjeromaani. Shannon Halen The Storybook of Legends tarjosi modernin retken satujen maailmaan. Robert J. Sawyerin Flashforward
 poikkesi samannimisestä televisiosarjasta kuin yö päivästä, mutta pidin myös kirjasta.

Lukumaratonin aikana luin omien kirjojen (Hätävara, Setä Pitkäsääri ja The Storybook of Legends) lisäksi Mathias Malzieun Sydämen mekaniikan (yllättävän omaperäinen ja kiehtova), James Bowenin Katukatti Bobin (aivan ihana) ja Tove Janssonin Muumit - Sarjakuvaklassikot I -albumin (jäi hieman kirjojen varjoon).

Kuukauteni oli jälleen melko spefi-painotteinen ja aiemmin mainittujen kirjojen lisäksi luin Merja Mäen satumaisen seikkailufantasian Venesataman Tillinka & Vaaralliset vuoret, Veronica Rothin dystopiatrilogian Allegiant -päätösosan ja Petri Laineen & Anne Leinosen Kuulen laulun kaukaisen -scifinovellikokoelman.

Rikoksen jäljillä -haaste edistyi kahden kirjan verran. Harrisin Real Murders -romaanin lisäksi luin Ursula Poznanskin Sokeat linnut, joka takasi Poznanskille aseman yhtenä suosikkijännityskirjailijoistani. Malzieun Sydämen mekaniikka lisäsi Vive la France! -haasteeseen luettujen kirjojen saldon neljään. Eniten kirjavalintoihini vaikutti kuitenkin Emilien luotsaama kirjabingo. Peräti 13 kesäkuun aikana luetuista kirjoista sopi johonkin kirjabingon ruutuun.

Lukemisen lisäksi kävin elokuvateatterissa katsomassa Maleficent - Pahatar -elokuvan ja esittelin viime aikoina tekemiäni kirjahankintoja.

Luin kesäkuun aikana 17 kirjaa ja 4565 sivua. Keskiarvoksi tulee 269 sivua per kirja. Luin kahdeksan kirjoista englanniksi ja loput suomeksi. Kolme kirjoista on mieskirjailijoiden kirjoittamia ja yksi novellikokoelma oli sekä mies- että naiskirjailijan luomus. Viisi lukemistani kirjoista on kotimaisia.

Aurinkoista ja kirjaisaa kesän jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Olen saanut hyvin luettua. Minäkin olen joskus aiemmin lukenut Valtosen kirjoja, ja niitä olisi mukava kokeilla vaikka näin kesällä. Viehättävän vanhanaikainen tunnelma on jäänyt mieleeni.

  VastaaPoista
 2. Valtosen kirjat sopivat vallan mainiosti kesälukemiseksi. Minäkin mietin, josko lukisin kesän aikan toisenkin Valtosen.

  VastaaPoista
 3. Huh, sinä se olet ehtinyt lukea! Ja toivottavasti huomenna ovat paremmat säät kuin tänään.... itse tosin jätän maratonin välistä.

  VastaaPoista
 4. Jotenkin uskoin, että viime viikon sää jatkuisi. Saa nähdä, voiko huomennakaan lukea ulkona.

  VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!