torstai 17. heinäkuuta 2014

Kesän paras lukuhetki & maratonin jälkitunnelmia

Elina haastoi alkukesästä bloggaajat kuvaamaan kesän parhaan lukuhetken. Kiinnostuin haasteesta heti, vaikkakin epäilin, että en pakosti muistaisi räpsäistä kuvaa parhaan lukuhetken koittaessa. Toisin kuitenkin kävi, ja uskon kokeneeni kesän parhaan lukuhetken eilen maratonlukiessani TSH:tä. En lähtenyt kovin kauas ulos vaan tyydyin parvekkeeseen. Juuri sopiva lämpötila ja tuulenvire tekivät olostani mukavan, ja hetken kruunasivat suosikkikirjani ja mansikat. Voiko lukuhetkeltä enempää toivoa?

Maratoonasin ensimmäistä kertaa tiiliskivellä. Tein valinnan, johon en olisi voinut pettyä, koska rakastan Tolkienin luomaa maailmaa ja tarinaa koko sydämestäni, ja maraton sujuikin loistavasti. Etenin kirjassa 570 sivua ja kulutin maratonajasta hieman alle 15 tuntia lukemiseen. Tiiliskivimaraton tuntui sopivan minulle perintempää maratoonaamista paremmin, joten en usko ensimmäisen tiiliskivimaratonini jäävän viimeiseksi. Pystyin uppoamaan tarinaan ilman monia häiriötekijöitä, ja olisin voinut jatkaa kirjan lukemista pidempäänkin. Tänään täytyy kuitenkin vielä pakata ja tehdä muita lähtövalmisteluja, mutta käytän varmaankin automatkat hyödyksi ja saan toivottavasti TSH:n luettua pian loppuun.

10 kommenttia:

 1. Hieno tunnelma ja hetki, jolloin kaikki on kohdallaan! Tiiliskivimaraton kuulostaa juuri sopivalta TSH:n lukemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset lukuhetket ovat todella ihania. Niitä oli muutakin maratonin aikana, mutta tuo oli ehkä kaikkein täydellisin hetki. Maratoonaaminen ei edes tuntunut maratoonaamiselta TSH:n kanssa.

   Poista
 2. Kiva, että muisutit minua tästä haasteesta! :) Minulta taitaa olla vielä kesän paras lukuhetki vangitsematta kameralle, mutta hienoa, että sinä olet sen jo kokenut ja kuvannut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pelkäsin niin paljon unohtavani tämän, mutta muistin sentään. Toivottavasti sinäkin saat ikuistettua kesän parhaan lukuhetkesi.

   Poista
 3. TSH on varmasti ollut hyvä lukumaratonkirja. Hyviä hetkiä on sen parissa itsekin tullut vietettyä, joten uskon, että kyseessä on tosiaan ollut kesän paras lukuhetki. Mansikat eivät ainakaan vähennä hetken hyvyyttä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TSH:n parissa vietetyt hetket olisivat olleet mahtavia ilman mansikoitakin, mutta mansikat tekevät mistä vain aina hieman parempaa. :)

   Poista
 4. Voitit kahdeksalla sivulla :) (ja aktiivista lukuaikaakin taisi olla suunnilleen saman verran).

  Hmm, uskaltaisikohan Silmarillionia kokeilla lukea uudestaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut Silmarillionin joskus yläasteikäisenä, mutta siitä ei ole jäänyt paljonkaan mieleen. Minäkin olen miettinyt, josko sille antaisi uuden mahdollisuuden.

   Poista
 5. Näyttää erittäin hyvältä! Minäkin pidin tiiliskivimaratoonaamisesta, siinä saa paremmin keskityttyä eikä lukuähky tullut niin äkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan samaa mieltä. Minusta tuntuu, että seuraavakin maratonini on tiiliskiven kanssa. :)

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!