tiistai 15. heinäkuuta 2014

Blogistanian lukumaraton IV: huominen Keski-Maassa

Kuva: Denise Kerbs, CC BY 2.0
Logoksi muokannut: Emmi T.


Huomenna koittaa tämän kesän toinen yhteislukumaratonpäivä. Ilmoittautuminen on mahdollista Lukutoukan ruokalista -blogissa. Minun ei ollut ensin tarkoitus osallistua, mutta sitten maratoonaaminen alkoikin jälleen houkuttaa. Aion kuitenkin maratoonata eri tavalla kuin ennen. Jotkut bloggaajat eivät ole lukeneet maratonin aikana montaa kirjaa vaan he ovat keskittyneet yhteen tiiliskiveen. Jo omien kirjojen kesän alussa mainitsin, että haluan saada luettua ehdottoman suosikkikirjani Tolkienin The Lord of the Ringsin loppuun. Luin alkuvuodesta ensimmäisen osan ensimmäisen kirjan melkein loppuun, mutta sitten kirjaston kirjojen eräpäivät alkoivat uhkaavasti lähestyä enkä voinut keskittyä Tolkieniin niin kuin olisin halunnut. Vaikka tänä kesänä olen lukenut lähinnä omia kirjojani, silti ei ole ollut vielä sopivaa hetkeä vierailulle Keski-Maassa. Sopivaa hetkeä ei tule, jos sen sellaista varta vasten järjestä, koska koko ajan on muutakin luettavaa. Siksi aionkin pyhittää lukumaratonin The Lord of the Ringsin lukemiselle. En usko saavani kirjaa loppuun enkä sitä edes yritä, koska Lotria ei ole tarkoitettu ahmittavaksi. Viime lukukerralla suomenkielisen parissa kului kaksi-kolme päivää, vaikka olin silloinkin lomalla enkä tehnyt paljon muuta.


Jos kuitenkin kaipaan hengähdystaukoa hobittien seikkailuista, varalla on kaksi novellikokoelmaa. Bram Stokerin Draculan vieras ja muita kauhukertomuksia ja Tuomas Salorannan ja Jyrki Pitkän toimittama Murhamystiikkaa - okkulttisia etsivätarinoita saattavat kuitenkin jäädä avaamattomiksi tällä kertaa.

Aion aloittaa huomenna yhden-kahden aikaan. Päätän tarkan aloitusajan vasta huomenna. En varmaankaan päivitä maratonini kulkua kovinkaan usein, mutta blogiini ilmestyy huomenna tuttuun tapaan virallinen maratonbloggaus ja Twitterissä aion myös välillä kertoa maratonin edistymisestä. Sään kannalta näyttää hieman pahalta, mutta toiveissani olisi ulkona lukeminen. Jos se onnistuu, niin päivitykset tulevat todella harvakseltaan. Maratonpäivä osui juuri sopivaan ajankohtaan. Loppuviikosta en olisi ehtinyt enää maratoonaamaan, sillä lähden käymään Itä-Suomessa.

Lukuiloa kaikille maratoonaajille ja tietenkin muillekin!

18 kommenttia:

 1. Kivaa, kun on toinenkin tiiliskivimaratoonaaja, vaikka minä otinkin jo varaslähdön. Lukuiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ehkä hieman tyypillisempi maratoonaamistapa minulle, sillä olen aiemminkin lukenut hyviä tiiliskiviä melkein laskematta niitä käsistäni. Tavallisen maratonin jälkeen olen ollut yleensä hieman pyörällä päästäni, ja luulisin, että tiiliskivimaraton sopii minulle hieman paremmin. Kiitos, samoin sinulle. :)

   Poista
 2. Hauskoja lukuhetkiä Keski-Maahan! Itse taidan lukea kahta kirjaa jos ihmeitä ei käy tässä valmistautuessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) En malttaisi odottaa, sillä uskon tämänkin maratonin olevan hieno kokemus. Toivottavasti olet onnistunut tekemään vetävät kirjavalinnat.

   Poista
 3. Hyviä maratoni hetkiä. Aion itsekin maratoonata ensimmäistä kertaa ja olin hieman pettynyt säätiedotukseen ilmestyneitä ukkospilvistä. Mutta elän toivossa, että ulos pääsisi myös lukemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvää ensimmäistä maratonia! :) Tänne ei ole luvattu ukkosta, mutta sadetta on ennustettu osaksi päivää, ei kuitenkaan koko päiväksi. Illalla saattaa olla ihan hyvä ilma, joten ehkäpä pääsen uloskin lukemaan. Toivottavasti sinäkin pääsisit.

   Poista
 4. Haa, meillä on sama kirja! Päätin viime maratonin jälkeen, että seuraavan kerran kokeilen tiiliskivimaratonia. Tuijottelin sitten kirjahyllyä ja mietin minkä kirjan valitsen, kun silmiin sattui Sormusten herran yhteisnide, jota olen joskus aloittanut, mutta jonka lukeminen on jumittanut 160 sivun jälkeen. Päätin siis, että nyt on ihan pakko kokeilla, josko pääsisin siitä eteen päin. Olen varannut muutaman muun kirjan siltä varalta, jos tuo alkaa tökkiä.

  Hyvää maratonia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva. En olisi arvannut, että joku muukin aikoo lukea juuri samaa kirjaa. :) Minä pidän TSH:stä todella paljon, toivottavasti sinäkin tavoitat Tolkienin taian lukiessasi.

   Hyvää maratonia sinullekin! :)

   Poista
 5. Tsemppiä ja lukuiloa maratoniisi, Annami! :) Onkin varmasti jännä kokemus keskittyä vain yhteen isompaan kirjaan maratonin aikana! Toisaalta luulen, että itselleni sopii paremmin se, että lukee useampia lyhyempiä – tuntuu jotenkin palkitsevammalta, kun mukamas etenee enemmän. Kukin tavallaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen viettänyt kolme maratonia perinteisemmällä tyylillä, joten vaihtelu virkistää. Tiedän jo, miten paljon vuorokaudessa pystyn lukemaan enkä edes halua yrittää uusia ennätyksiä vaan lukea hieman rauhallisemmin. :)

   Samoin sinulle!

   Poista
 6. Hyvää maratonia! Aloitin omani jo eilen, lyhyillä teksteillä.

  VastaaPoista
 7. Jännittävää kuulla, miten Kuuttaren ja sinun TSH-maratonit etenevät. Jos menee hyvin, taidan yrittää samaa kirjaa seuraavalla maratonilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tiedän jo aiemmilta lukukerroilta, että kirja on minulle mieleen, joten luulisin maratoninkin sujuvan hyvin. :) Uskon, että maraton sopii ihan hyvin tiiliskivenkin lukemiseen.

   Poista
 8. Erinomainen, etten sanoisi täydellinen kirjavalinta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä, Jos jonkin kirjan voi sanoa hipovan täydellisyyttä, niin se on tämä. :)

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!