sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Toukokuussa luettua

Toukokuussa luin 14 kirjaa eli muutaman vähemmän kuin huhtikuussa. Ero maaliskuun luettujen määrään on vielä suurempi. Tämä selittyy täysin sillä, että toukokuussa tein neljä tenttiä ja pari muutakin opiskelujuttua valmiiksi, joten opiskelukiireet verottivat lukuaikaa. Ehdin silti lukea enemmän kuin alkukuussa luulin, joten mitään suuria kirjavieroitusoireita ei missään vaiheessa kuitenkaan ehtinyt tulla.

Toukokuussa luin seuraavat kirjat:
Pasi Luhtaniemi: Sokea piste
Ian McEwan: Sweet Tooth
Mikael Niemi: Veden viemää
Suzanne Young: The Program
Donna Tartt: The Secret History
Agatha Christie: A Pocket Full of Rye
Emmi Itäranta: Teemestarin kirja
SusuPetal: Sairaalapäiväkirja - merkintöjä ja kuvia suljetulta osastolta
Saara Henriksson: Linnunpaino
Kati Hiekkapelto: Kolibri
George Orwell: 1984
Haruki Murakami: 1Q84 osat 1 ja 2
Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa

Toukokuu oli tänä vuonna ensimmäinen kuukausi, jolloin luin enemmän suomeksi kuin englanniksi. Kahdeksan kirjoista luin suomeksi ja loput englanniksi. Luin kuusi kotimaista kirjaa, joten olen melko tyytyväinen itseeni. Kotimaisuuden lisääminen kirjavalinnoissa on edistynyt hitaasti mutta varmasti. En ehkä paljon suurempaan kotimaisten osuuteen edes tähtää, sillä maailmassa on monia muitakin kiinnostavia kirjamaita kuin Suomi. Kahdeksan lukemistani kirjoista on naiskirjailijoiden kynästä, joten naiset päihittivät taas miehet, mutta eivät kovin paljolla. Kirjavalintaa tehdessäni en mitenkään kiinnitä erityistä huomiota siihen, onko kirjailija mies vai nainen. Nais- ja mieskirjailijoiden määrä on siis täysin sattumaa, jollen sitten jotenkin tiedostamatta valitse ennemmin naiskirjailijoiden kirjoja. Toukokuussa luin 5010 sivua. Keskiarvoksi tulee 358 sivua per kirja.

Toukokuun suurin lukuelämys oli ehdottomasti Haruki Murakamin 1Q84:n kaksi ensimmäistä osaa. En malttaisi odottaa lokakuuta, jolloin viimeisen osan suomennos ilmestyy. George Orwellin 1984-klassikko oli myös todella vaikuttava lukukokemus. Mikael Niemen lukeminen taitaa kuitenkin jäädä vain yhteen kirjaan, sillä Veden viemää ei ollut oikein minun juttuni.

Kaksi lukemistani kirjoista omistan. Voisin toisaalta sanoa lukeneeni kolme omaa kirjaa, sillä Linnunpaino oli myös hetken omassa hyllyssäni, mutta laitoin sen jatkamaan kiertoaan. Muuten olen ollut tässäkin kuussa kirjaston suurkuluttaja.

Nyt on kesä, ja minulla on lukusuunnitelmia kesää varten vaikka kuinka. Kesäkuussa aion pitää ensimmäisen lukumaratonini ja toivottavasti ehdin myös lukea Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteen myötä saamistani haastekirjoista ainakin yhden. Kesälukulistallani olevia kirjoja olisi myös tietenkin tarkoituksena lukea kesäkuussa. Lukupinossa odottaa muitakin lupaavan kuuloisia kirjoja, mutta niistä ei vielä sen enempää. Aurinkoisia ja kirjaisia kesäpäiviä teille kaikille!

12 kommenttia:

 1. Kyllä olet ahkera lukija, ihan kateeksi meinaa käydä. Toukokuussa luin itse neljä kirjaa, pitkästä aikaa niinkin paljon, vaikka olen aiemmin ollut myös kirjaston ahkera käyttäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei minulla ole kovin montaa harrastusta, joten lukemiselle jää hyvin aikaa. :)

   Poista
 2. Saat tunnustusta täältäkin, tuo connection on meillä siinäkin mielessä että sinäkin luet hirmuista vauhtia ja paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah tällaisia kirja-ahmatteja olemme molemmat. :)

   Poista
 3. No sinähän olet kerinnyt lukemaan ihan reippaasti! Kateeksi käy. Itse ajattelin yrittää nyt kesäkuussa lukea enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit lukea kesäkuussa enemmän! :)

   Poista
 4. Hyvä lukukuukausi sinulla ja hyviä kirjoja! Orwellin 1984 ei ole syyttä suotta klassikko ja vaikuttavana se on jäänyt minunkin mieleeni. Pitäisi joskus lukea uudestaan! Teemestarin kirja on lukulistallani ja Linnunpainokin kiinnostaisi.

  Lukumaratonit sopivat mainiosti kesään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta hyvää kirjaa toukokuussa kyllä tuli luettua. 1984 on ehdottomasti ansainnut klassikkoasemansa, ja onneksi minäkin sain siihen vihdoin tartuttua. Teemestarin kirjaa ja Linnunpainoa voin molempia suositella, sillä ainakin minulle ne olivat nautinnollisia lukukokemuksia. Toivottavasti sinullekin sitten, kun niiden lukemisen aika tulee. :)

   Odotan aivan innoissani lukumaratonia. Olisin halunnut pitää sellaisen jo kevään aikana, mutta opiskelukiireitä oli sen verran, että en voinut mitään päivää käyttää pelkkään kaunokirjallisuuden lukemiseen. Nyt kesällä onneksi voin. :)

   Poista
 5. Aika kova lukutahti sinulla! Itseäni vaivaa lukujumi. Yritän päästä siitä eroon lainaamalla kirjastosta ohuita ja kevyitä romaaneja. Jostain syystä käteeni tarttuu kuitenkin yllättävän usein niitä tiiliskiviä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset lukujumista eroon. Jotenkin ne tiiliskivet ovat usein houkuttavia, mutta eivät ehkä parhaimpia lukujumin päihittämiseen. Toivottavasti jokin kirja tempaisee sinut pian maailmaansa. :)

   Poista
 6. Minäkin nostan hattua lukutahdillesi. Minulta tosin osa toukokuuta meni lukemisien kannalta plörinäksi, koska olin reissussa. Minulle käy aina niin: en vain lue reissuilla, vaikka kirjoja kyllä otan mukaan.

  Tuo sinun luettujen -lista on sen verran mielenkiintoinen, että lukeminen on varmaan sujunutkin kuin itsestään.

  Mietiskelen vielä sinulle sitä vastahaastekirjaa ja teen piakkoin postauksen tästä Ota riski ja rakastu kirjaan -tempauksesta. Tutkin ensin vähän blogistasi, mitä yleensä luet. Ilmottelen sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaisinpa minäkin olla lukematta reissuilla. Viime vuonna olin Pohjois-Suomessa serkkuni häissä ja kyllä sielläkin tuli luettua. Silloin pänttäsin jo lähinnä pääsykokeisiin, mutta ehkä olisi voinut antaa itselleen luvan vain nauttia matkasta parin päivän ajan.

   Monta ihanaa lukuelämystä toukokuuhun mahtui, joten hieno lukukuukausi minulla kyllä oli. Odotan mielenkiinnolla, mitä keksit pääni menoksi. :)

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!