maanantai 20. tammikuuta 2014

Paljon onnea vaan Anna minun lukea enemmän!

20. tammikuuta 2013 kirjoitin ensimmäisen kirjabloggaukseni, joka käsitteli Sophie Kinsellan The Secret Dreamworld of a Shopaholicia. Olin jo edeltävänä vuonna tehnyt TBR-listan ja alkanut kirjoittaa bloggausta Suzanne Collinsin Catching Fire -kirjasta, joka kuitenkin jäi luonnoksen tasolle. Pidän blogini syntymäpäivänä vasta tuota vuosi sitten ollutta päivää, sillä silloin todella aloin kirjablogata. Kirjablogimaailma vei minut mukanaan ja olen kuluneen vuoden aikana kokenut niin monia hienoja asioita, joista olisin jäänyt paitsi, jollen kuuluisi kirjabloggaajiin. Vaikka taukoilin aika pitkästi syksyllä, kirjabloggaamisesta on muodostunut tärkeä osa elämääni. Oman kirjablogin pitäminen täydentää hienosti lukuharrastusta.

Vuodessa olen ehtinyt julkaista 174 bloggausta ja saada monen monta mielenkiintoista kommenttia. Kiitos kaikille vakinaisille ja satunnaisille lukijoilleni tästä vuodesta! On lämmittänyt todella sydäntä, että niin moni haluaa seurata blogiani, sillä Bloggerin kautta rekisteröityneitä lukijoita on tällä hetkellä 121. Välillä se on hieman jännittävääkin, sillä bloggauksiani ei enää lue vain muutama satunnainen kävijä vaan niitä voidaan lukea satoja tai joitakin jopa tuhansia kertoja. Ajoittain olen miettinyt, ovatko bloggaukseni liian harrastelijamaisia, mutta yritän olla ottamatta kovin suuria paineita bloggausteni tasosta. Ne ovat välillä paneutuneempia ja välillä hieman hutaistuja, mutta kaikista kirjoista ei ole yhtä helppo kirjoittaa. Tietenkin voisin jättää kirjoittamatta niistä, joista ei ole paljon sanottavaa ja muutamasta olen jättänytkin bloggaamatta, mutta olen halunnut tuoda suurimman osan lukemistani kirjoista blogiini. Olen ajatellut, että lyhytkin bloggaus voi saada jonkun kiinnostumaan kirjasta.

Ensi kuussa aion pitää pienimuotoisen kirja-arvonnan synttärien vuoksi, mutta tänään eli varsinaisena blogini syntymäpäivänä vastailen vain blogiani koskeviin kysymyksiin, jotka Matkalla Mikä-Mikä-Maahan -blogin Anna on keksinyt.

Mitkä olivat viisi ensimmäistä bloggaustani?

1. Sophie Kinsella: The Secret Dreamworld of a Shopaholic
On ihan mielenkiintoista huomata, että ensimmäinen kirjabloggaukseni käsittelee chick lit -kirjaa, sillä en kovinkaan paljon lue chick litiä. Minulle oli tullut kirjastossa olo, että voisin kaivata jotakin kevyttä luettavaa ja mukaani tarttui tämä Kinsellan kirja, jota lukiessani huomasin, että olin lukenut kirjan jo aiemminkin.

2. Kathy Reichs: Déjà Dead
Seuraavana bloggasinkin dekkarista, joita olen lukenut blogihistoriani aikana jonkin verran. Välillä dekkarit eivät maistu ja välillä luen niitä monta peräjälkeen ahmimalla. Kathy Reichsin sarjan pariin pitäisikin palata, sillä olen lukenut tämän lisäksi vain sarjan toisen osan.

3. Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have To Kill You
Nuortenkirjojakin luen aina välillä, vaikka niiden joukosta valikoin useimmiten nuorille aikuisille suunnattuja teoksia. Carterin sarjan kohderyhmä on melko selvästi hieman yli 10-vuotiaat tytöt, ja sarjan lukeminen onkin ollut nyt hetken tauolla, sillä mielestäni sarja huonontui ensimmäisen osan jälkeen tai sitten ensiviehätykseni laimentui. Jossakin vaiheessa aion kuitenkin vielä ottaa selvää, mitä Cammie Morganille kolmannen kirjan jälkeen tapahtuu.

4. Candace Bushnell: Sex and the City
Bloggasin alkuaikoina myös huonoimmasta kirjasta, jonka viime vuonna tulin lukeneeksi. Olen katsonut Sinkkuelämää-sarjan pariinkin otteeseen, enkä halunnut uskoa kirjan saamia haukkuja. Valitettavasti olin samaa mieltä negatiivisten arvioiden kanssa, enkä kirjan parissa viihtynyt. Olin lukenut Bushnellilta aiemmin Carrien aiempiin vuosiin sijoittuvan kirjan ja siitä pidin enemmän. Se oli ihan viihdyttävää lukemista, mutta Sex and the Citya en vain voi suositella kirjallisessa muodossaan.

5. Anne Rice: The Interview with the Vampire
Olin joitakin vuosia sitten todella innostunut vampyyreista ja vieläkin ne ovat suosikkejani yliluonnollisista olennoista, mutta vampyyri-innostukseni on selvästi hiipumaan päin. Kovin monia vampyyrikirjoja en blogissani olekaan esitellyt, mutta viidentenä kirjoitin blogiini Anne Ricen vampyyriklassikosta. Minun piti lukea koko Ricen sarja viime vuonna, mutta ensimmäiseen osaan lukeminen jäi. Jossakin vaiheessa aion kuitenkin jatkaa, vaikka en ensimmäiseen osaan rakastunutkaan.

Mistä viidestä kirja-arviostani pidän eniten?

Mikään noista ensimmäisistä ei ainakaan sisälly suosikkibloggauksieni joukkoon, sillä vaikka itse sanonkin olen kehittynyt ainakin hitusen kirjabloggaajana tämän vuoden aikana.

Neal Shusterman: Unwind
Marisha Pessl: Yönäytös
Emily Brontë: Humiseva harju
Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi vs. Auringon ydin
Juhana Pettersson: Sokerisamurai

Mihin viiteen kirja-arvioon olisin voinut mielestäni panostaa enemmän? (En ottanut huomioon aivan ensimmäisiä kirjabloggauksiani, sillä alun postauksiin olisi kaikkiin voinut panostaa enemmän)

Inka Nousiainen: Karkkiautomaatti
José Rodrigues dos Santos: Einstein-koodi
Pekka Hiltunen: Vilpittömästi sinun
Cormac McCarthy: The Road
Pauliina Rauhala: Taivaslaulu

Mitä kirjoja olen suitsuttanut eniten?

Bernard Beckett: Genesis
Haruki Murakami: 1Q84 osat 1 ja 2
Neal Shusterman: Unwind
Marisha Pessl: Yönäytös

Kommentoiduimmat postaukseni (lukumäärä sisältää omat kommenttini):

Vive la France! (48 kommenttia)
Mitkä ovat blogini huonot ja hyvät puolet?  (39 kommenttia)
Lukija blogin takana (34 kommenttia)
Sofi Oksanen: Puhdistus ja Kirjabloggaajien joulukalenteri 21.12.2013 (29 kommenttia)
24h lukumaraton viimeinen päivitys ja Pauliina Rauhala: Taivaslaulu (28 kommenttia)

Bloggaukset, jotka eivät ole saaneet yhtään kommenttia:

Catherine Sanderson: Petite Anglaise
Sue Grafton: W is for Wasted
Pekka Hiltunen: Vilpittömästi sinun
Petteri Hannila: Kaukamoinen
Tule mukaan lahjoittamaan lukutaitoa
Richelle Mead: Frostbite
Holly Smale: Geek Girl - Matalalentoa mallitaivaalla
Saara Henriksson & Erkka Leppänen (toim.): Huomenna tuulet voimistuvat
Charlaine Harris: Dead Ever After
Patricia C. Wrede: Dealing with Dragons
Agatha Christie: A Pocket Full of Rye
Juhana Pettersson: Sokerisamurai
11 kirja-aiheista asiaa
Ally Carter: Don't Judge a Girl by Her Cover
Maaliskuussa luettua
Jane Austen: Sense and Sensibility
Lauren DeStefano: Wither
Gail Carriger: Soulless
Anna Godbersen: Rumors
Gail Carriger: Etiquette & Espionage
Jeffrey Eugenides: The Marriage Plot
Ally Carter: Cross My Heart And Hope to Spy
Johannes Lahtinen: Alku eli 4 1/2 miljoonan vuoden rakkaustarina
Grace McCleen: The Land of Decoration
Amor Towles: Rules of Civility
Kirja-alelöytöjä
Vuoden 2013 lukuhaasteeni
Anne Rice: Interview with the Vampire
Candace Bushnell: Sex and the City
Ally Carter: I'd Tell You I Love You, But Then I'd Have to Kill You
Kathy Reichs: Déjà Dead
Sophie Kinsella: The Secret Dreamworld of a Shopaholic
TBR100

Minkä kirjojen kansista olen onnistunut nappaamaan mielestäni onnistuneimmat otokset?

Taustalla on Aurajoki ja muokkasin kuvan vanhan näköiseksi, jotta se sopisi kirjan ikään.

Syksyinen tausta sointuu Kristina Ohlssonin Nukketalon synkkyyteen.

Huomatkaa sydämenmuotoinen kivi! Kivitausta sopii mielestäni kirjan tunnelmaan.

Tykkään melkein poikkeuksetta kirjankansikuvista, joissa on luontoa taustana. Kirjastokissan kansi on tosin ihastuttava, vaikka olisin kuvannut sen jätesäiliötä vasten.Kuva on ainoa suosikeistani, jota ei ole otettu ulkona. Anna Godbersenin Envyn taustana on ylioppilasmekkoni siksi, että Godbersenin Luxe-sarjan kansissa on aina ihastuttavia mekkoja.

Luetuimmat bloggaukseni

1. Pauliina Rauhala: Taivaslaulu 
2. Haruki Murakami: 1Q84 osat 1 ja 2
3. Laura Save: Paljain jaloin
4. Sofi Oksanen: Puhdistus
5. Vive la France!

40 kommenttia:

 1. Fault In Our Starissa on kyllä hieno kansikuvaotos. Tykkään värien kontrasteista!

  Ja mielestäni bloggaus saa olla rentoa ja harrastusmaista (ainakin minulle se *on* harrastus), vaikka viime aikoina onkin ollut kohua siitä, kuinka kirjabloggaajat "pilaavat kirjakritiikin maailman". Minä nimenomaan haluan lukea yksittäisten ihmisten omia mielipiteitä ja lukukokemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minun oli pakko saada kuvata jokin kirja tuossa kohdassa ja The Fault in Our Stars tuntui sopivalta vaihtoehdolta.

   Juu tuon keskustelun vuoksi minulle on tullut välillä epäilyksiä omasta oikeudestani kirjoittaa "mutu-huttua". Toisaalta pidän muissa kirjablogeissa juuri siitä, että subjektiivinen lukukokemus tuodaan esille. Jos haluaa lukea ammattimaista kritiikkiä, sellaistakin on muualla tarjolla, ja mielestäni on rikkaus, että netissä on myös tavallisten lukuharrastajien välistä keskustelua.

   Poista
 2. Onnea blogillesi ja bloggausintoa jatkoonkin!

  Hassua, että olet ollut langoilla vasta vuoden. Tuntuu, että olisin vieraillut täällä "aina". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Itsestäkin tuntuu kyllä hassulta, että bloggausta on takana vain vuosi. Niin paljon tähän ensimmäiseen vuoteen on jo mahtunut ja sen verran monta bloggausta olen kirjoittanut.

   Poista
 3. Onnea merkkipäivän johdosta! Envy-kuva on hieno, dramaattiset taustavärit sopivat kirjan kanteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minunkin silmiäni tuo Envy-kuva miellyttää. Nuo The Luxe -sarjan kannet ovat todella ihastuttavia, joten halusin saada otettua kirjasta arvoisensa kuvan.

   Poista
 4. Paljon onnea! :) Olen kuvitellut, että olet blogannut pitempään kuin vuoden. Blogimme ovatkin siis nähneet päivänvalon samana vuonna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Juu blogimme ovat saaneet alkunsa saman vuoden aikana.

   Poista
 5. Onnea ihanalle blogillesi! Täytyy myöntää, että kun luin tämän, olin, että "mitäh?! vasta vuoden?!". Minusta tuntuu, kuin olisin seurannut blogiasi paljon pidempään ja sinulla on niin hyvä ote blogata, että tunnut vanhalta konkarilta ;) Eli pyh höpinät harrastelijamaisuudesta, sillä tätä lukee todella mielellään. Ja toisaalta - mitä vikaa harrastelijamaisuudessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi. :) Blogin ansiosta kirjojakin on alkanut lukea perusteellisemmin. Bloggaajana ei oikein halua/voi sanoa vain, että kirja oli hyvä tai huono vaan pitää osata perustella mielipiteensä, ja kirjatkin jäävät paremmin mieleen, kun niistä vielä bloggaakin. Bloggaaminen tuo lukuharrastukseenkin aivan uuden ulottuvuuden. En oikein tiedä, miten tämä nyt liittyi sinun kommenttiisi, mutta tulipa nyt vain mieleen.

   Poista
 6. Paljon onnea yksivuotiaalle. Itse mietin, että eikö tärkeintä ole, että kirjoista puhutaan ja blogataan ja tehdään kirjoja tunnetuiksi. Minulla kuten varmaan monella muullakin on se tilanne, että oma rima on kumminkin aika korkeella ja jos sitä rupeaa liiaksi ajattelemaan, niin voi käydä niin, että ei uskalla kohta blogata yhtään mitään ja se tilanne ei nyt ainkaan palvelisi ketään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo riman kohoaminen korkealle on tuttua. Joskus ärsyttää oikein kunnolla, jos ei jostakin kirjasta osaa kirjoittaa omasta mielestään kunnollista bloggausta, mutta kuten sanoit kirjoille on tärkeää antaa huomiota ja toivon mukaan joku aina välilä kiinnostuukin kirjoista bloggausten ansiosta.

   Poista
 7. Paljon onnea! Aina mukava vierailla aktiivisessa blogissasi. :)

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea! =) Ja toi Kirjastokissa on kyl sympaattinen teos, löytyy itseltäkin hyllystä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kirjastokissa on aivan ihana. Tosin en ole vielä kohdannut kissoista kertovaa kirja, josta en pitäisi. :)

   Poista
 9. Paljon onnea yksivuotiaalle! :D Blogisi on aivan mahtava ja käyn akiivisesti lukemassa postauksiasi. Täältä sain vinkin muun muassa mahtavaan Genesikseen ;) Toivottavasti edessä on vielä monia mukavia kirjavuosia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sanasi piristivät. :) Olen iloinen, että luit Genesiksen ja toivottavasti saat jatkossakin blogistani kirjavinkkejä. Minäkin poimin niitä blogistasi.

   Poista
 10. Onnea blogillesi! Ja mukavia tulevia kirjavuosia! :)

  VastaaPoista
 11. Onnea paljon! Minäkin hämmästelen tuota, että tosiaanko, vasta vuodenko olet blogannut. Hyvä, laadukas blogi sinulla on, älä huoli. Niin ja kiitos haasteesta, kysymykset ovat mielenkiintoisia, vastaan mielelläni jahka... jaksan. Ehdin. Inspiroidun. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vuosihan tässä on vasta vierähtänyt blogimaailmassa. Tosin en aloittaessani arvannut, että innostun bloggaamisesta näin paljon. Minun kun piti vain kokeilla, tuleeko kirjoista kirjoittamisesta yhtään mitään. :D

   Poista
 12. Onnea! Minäkin yhdyn hämmästelijöihin, blogisi on jotenkin niin vakiintunut ja tärkeä osa kirjablogistaniaa, että on vaikea uskoa sen olevan vasta vuoden ikäinen. Hienoa työtä, jatka samaan malliin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi ja onnitteluista. :)

   Poista
 13. Paljon onnea yksivuotissynttärien johdosta! Olet innokas ja kerkeäväinen bloggari, jonka postauksia on aina hauska lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia. Innostus on taas pinnalla, kun olen jälleen ehtinyt kunnolla bloggaamaan.

   Poista
 14. Onnea yksivuotiaalle :) Huippua, että innostuit silloin aloittamaan kirjabloggaamisen, koska täällä on aina mukava käydä katsomassa mitä olet viime aikoina lukenut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kiitoksia myös vielä kerran innostuksen lähteenä olemisesta, sillä olisin menettänyt paljon, jos en olisi alkanut blogata.

   Poista
 15. Onnittelut ensimmäisestä täydestä vuodesta!

  VastaaPoista
 16. Lämpimät onnittelut ensimmäisestä blogivuodesta ja monia hyviä vuosia lisää!

  VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!