keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Blogistanian vuoden 2013 parhaat kirjat -äänestyksen tulokset

Seurasin niin innostuneesti tämän vuoden Blogistanian äänestyksiä, että kirjoitanpa nyt vielä muutaman sanasen äänestyksien tuloksista.

Blogistanian Finlandian voitti ylivoimaisesti Pauliina Rauhalan Taivaslaulu. Jos olisin saanut antaa neljännelle kirjalle pisteitä, neljännestä sijasta olisivat kamppailleet Taivaslaulu ja Maria Syvälän Lähtö (joka minun on tarkoitus lukea jossakin vaiheessa toistamiseen ja tuoda blogiinikin). Taivaslaulun voitto ei todellakaan yllättänyt eikä harmittanut. Kirja on tärkeä aiheeltaan ja upea lukukokemus, joten voittonsa se todellakin ansaitsi. Toiseksi kirja- ja kulttuuribloggaajat äänestivät Kjell Westön Kangastus 38:n ja kolmanneksi Riikka Pelon Jokapäiväisen elämämme. Täytyy tunnustaa, että kumpikaan kirja ei ole kuulostanut minun kirjaltani, joten näillä näkymin en niitä ole lukemassa. Saatan menettää vavisuttavia lukuelämyksiä, mutta todennäköisesti olen valmis ottamaan sen riskin. Minun listallani ykkösenä ollut Leena Krohnin Hotel Sapiens sijoittui seitsemänneksi ja kolmanneksi äänestämäni Johanna Sinisalon Auringon ydin ylsi viidennelle sijalle. Sarianna Vaaran Huomenkellotyttö sai pisteitä vain minulta, mutta eipä sitä ole monessa blogissa vielä luettukaan. Toivottavasti se näkyisi tämän vuoden aikana blogeissa enemmän.Tuloksiin voi perehtyä paremmin Kirjavinkeissä.

Blogistanian Globalialla palkittiin Haruki Murakamin 1Q84 (osat 1 ja 2 ja 3). Tästä voitosta olen erityisen iloinen, sillä Murakamin teos sai minultakin kolme pistettä. Murakami on kirjabloggaajien suosiossa, sillä viime vuoden Globaliassa Norwegian Wood tuli toiseksi. Jos tänä vuonna todellakin ilmestyy jälleen Murakami-suomennos, mitenköhän sille käy vuoden päästä? Toiseksi ja kolmanneksi sijoittui afrikkalaista kirjallisuutta: Chimamanda Ngozi Adichien Kotiinpalaajat ja Taiye Selasin Ghana ikuisesti. Adichieen minun on tarkoitus aloittaa tutustuminen hänen esikoisteoksellaan yhteisluvun merkeissä ja Selasikin on alkanut kiinnostaa. Neljänneksi tuli Hugh Howeyn Siilo, joka vetää minua puoleensa tällä hetkellä todella voimakkaasti ja viidenneksi eniten pisteitä sai oma ehdokkaani Marisha Pesslin Yönäytös. Tuloksiin voi tutustua tarkemmin Kirjasfäärissä.

Blogistanian Tieto järjestettiin ensimmäistä kertaa. Voittajaksi kruunattiin Tuula Karjalaisen Tove Jansson. Tee työtä ja rakasta. Toiseksi yltänyt teos sai yhtä paljon ääniä kuin voittajakin, mutta yksi ykkössija vähemmän ratkaisi tuloksen. Mia Kankimäen Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin kamppaili siis hyvin tiukasti voitosta. Kolmanneksi eniten pisteitä sai kirjabloggaajien sydämeen päässyt Katja Jalkasen ja Hanna Pudaksen Rivien välissä. Kirjablogikirja. En ole lukenut kolmen kärjestä muuta kuin Kirjablogikirjan. Ei taida olla kovin yllättävää, että pidin kirjasta, mutta jätin äänestämättä sitä oman kirjabloggaajiuteni vuoksi. Tiesin, että äänestämäni Petteri Pietikäisen Hulluuden historia ei menesty, sillä kukaan toinen kirjabloggaaja ei ole kirjaa tainnut edes lukea, mutta halusin nostaa teoksen esille. Luetut, lukemattomat -blogista löytyy enemmän tietoa äänestystuloksista.

Blogistanian Kuopuksen voitti Aino ja Ville Tietäväisen Vain pahaa unta. Toiseksi tuli Marja-Leena Tiaisen Khao Lakin sydämet ja kolmannen tilan jakoivat Katri Kirkkopellon Molli ja Annukka Salaman Piraijakuiskaaja. Khao Lakin sydämet kiinnosti minua jo ennen Blogistanian äänestyksiä ja Annukka Salaman Faunoideihin minun on pitänyt tutustua viime vuoden Blogistanian Kuopuksen voiton innoittamana. Vain pahaa unta on myös herättänyt mielenkiintoni ideallaan. Omat ehdokkaani John Greenin Tähtiin kirjoitettu virhe (The Fault in Our Stars) ja J.S. Meresmaan Mifongin aika eivät tällä kertaa menestyneet. Les! Lue! -blogissa voi vierailla tutustumassa tuloksiin tarkemmin.

2 kommenttia:

  1. Itse olen Murakami-tieni alussa, jokainen on valitettavasti jäänyt ajan puutteesta kesken jo ensimmäisten sivujen jälkeen, mutta palailen niiden pariin varmasti pian - vaikka alut ovat tuntuneetkin jopa hieman oudoilta tunnelmaltaan, on näitä kehutti niin paljon, että odotan malttamattomana sitä, että saan edes yhden Murakameista luettua. :)

    Jos jaksat tehdä ja kiinnostaa, niin jätin blogissani sinulle haasteen! :) http://the-review-factory.blogspot.fi/2014/01/haaste.html

    VastaaPoista
  2. Murakamit ovat aika outoja tunnelmaltaan, mutta minuun Murakamin outous on purrut. Toivottavasti sinuunkin puree sitten, kun saat tutustuttua kunnolla Murakamin maailmaan.

    Kiitos. Todennäköisesti vastailen kyllä jossakin vaiheessa.

    VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!