maanantai 2. syyskuuta 2013

Elokuussa luettua

Syksy on saapunut ja tuonut luennot tullessaan. Yliopistoon paluusta olen enemmän innoissani, ja ensimmäinen luento kesän jälkeen tuntuikin siltä kuin olisin palannut kotiin. Valitettavasti tällä viikolla alkoi vain yksi kurssi, joten seuraava luento on vasta viikon päästä. Voin nyt hyvillä mielin paneutua aineopintoihin, sillä perjantaina kävin suorittamassa viimeisen filosofian perusopinnon. Toinen opiskeluvuosi vaikuttaa vielä kiinnostavammalta ja mukavammalta kuin ensimmäinen. Fuksivuodessa oli hehkunsa, mutta pidän siitä, että osaan jo yliopiston käytännöt ja pääsen filosofiaan pikkuisen pintaa syvemmälle. Perusopinnoissa oli kuitenkin niin paljon jo lukiosta tuttuja juttuja.

Elokuun aikana ehdin lukea 11 kirjaa:
Herman Koch: Lääkäri
Vicki Myron & Bret Witter: Kirjastokissa 
S.J. Watson: Before I Go to Sleep 
Salla Simukka: Valkea kuin lumi 
Richelle Mead: Frostbite 
Sophie Kinsella: Twenties Girl 
Holly Smale: Geek Girl - Matalalentoa mallitaivaalla 
J.S. Meresmaa: Mifongin perintö 
Johanna Sinisalo: Enkelten verta 
Veronica Roth: Divergent 
Petteri Pietikäinen: Hulluuden historia 

Luin seitsemän kirjaa suomeksi ja neljä englanniksi. Neljä lukemistani kirjoista on kotimaisia. Seitsemän lukemistani kirjoista on naiskirjailijoiden kynäilemiä ja kolme kirjoista on mieskirjailijoiden kirjoittamia. Yhden kirjan tekijöissä on sekä mies että nainen. Kuukauden aikana luin 4110 sivua. Keskiarvoksi tulee 374 sivua per kirja.

Elokuun tunteikkain lukuelämys oli Kirjastokissa. Tällä kertaa en halua nimetä huonointa tai vaisuinta lukukokemusta.

Vaihdoin myös blogini ulkoasua, esittelin itseni ja päivittelin kirjavuoriani. Sain peräti yhden niistä kahdeksasta kirjasta loppuun, joten seuraava bloggaukseni käsitteleekin juuri lukemaani romaania.

Nyt kun kesän voisi sanoa olevan ohi, minun on tunnustettava, että luin todella vähän niitä kirjoja, joita toukokuussa kesäluettavaksi suunnittelin. Luin kymmenestä kirjasta kolme (Kosto ikuisessa kaupungissa, Erittäin kissamaista ja Tietokoneen vangit) ja kolme kirjoista odottaa lukupinossa vuoroaan. Kirjablogin myötä olen huomannut, että lukulistoja on äärimmäisen hauskaa tehdä, mutta silti en noudata niitä kovinkaan tarkasti. Luulin, että nuo kymmenen kirjaa luen ihan helposti kesän aikana, mutta sitten kirjaston hyllystä tippuikin syliini aivan muita kirjoja. Myös muutama muu lainaaja oli kiinnostunut juuri niistä kesälukulistani kirjoista, joten ilmeisesti valitsin listalleni liian hyviä kirjoja. Toisaalta tuskinpa olisin lukulistaa noudattanut yhtään sen paremmin, jos listalle päätyneet kirjat olisivat olleet vähemmän mieluisia ja helpommin löydettävissä kirjaston hyllyistä. Lupaan jatkaa lukulistojen tekemistä, mutta en lupaa noudattaa niitä jatkossa tarkemmin. Haluaisin tosin saada luettua TBR10-listani lävitse loppuvuoden aikana. Raportoin epäonnistumisestani sitten ensi vuoden alussa.

8 kommenttia:

 1. Itsekin olen hylännyt TBR-listani. Tai on se mulla tallessa ja mielessä, mutta nykyään on kiva astella kirjastoon ilman mitään listaa ja tsiigata vaan että josko löytyisi jotain kiinnostavaa. Sitten tulee napattua mukaan just sellasta mitä tekee mieli sillä hetkellä lukea.

  Onnea opiskeluun myöskin (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullakin välillä TBR-listani on mielessäni ja yritän siltä teoksia välillä lukeakin, mutta etenen aika hitaasti tavoitteessani. Aina kuitenkin jostakin ilmestyy lisää minulle uusia ja kiehtovia teoksia, joten TRB-listan orjallinen noudattaminen olisi aika mahdotonta.

   Kiitos. :)

   Poista
 2. Listojen tekeminen on kivaa, olen minäkin huomannut, mutta niiden suorittaminen ei sitten enää olekaan. Mistä lie johtuu :D

  Filosofian opiskelu kuulostaa niin ihanalta... Tsempit opiskeluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vielä Goodreadsissakin TBR-lista, mutta sitä ehkä vähän tarkemmin noudatankin. Johtuu varmaankin siitä, että sillä on niin monia kirjoja ja sitten luen niitä to readiksi merkkaamiani kirjoja vähän vahingossakin. :)

   Ihanaa se onkin. Kiitos.

   Poista
 3. Totta, listoja tai muunlaisia lukusuunnitelmia on erittäin vaikea täälläkin päässä noudattaa! Siksi en ole koskaan lähtenyt mihinkään lukuhaasteisiin mukaan, koska en varmasti saisi niitä määräajassa päätökseen :D

  Mukavaa toista opiskeluvuotta! Minun kolmanteni (oikeasti, jo kolmas?!) alkaa vasta kahden viikon päästä, joten vielä lomailen sen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä lähdin lukuhaasteisiin mukaan ja varmaan lähden ensi vuonnakin, koska jollakin tapaa tykkään niistä, vaikka en ehkä ole maailman paras niiden saamisessa loppuun.

   Kiitos. Mukavaa uutta opiskeluvuotta sinnekin. Aika menee nopeasti. :)

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!