torstai 5. syyskuuta 2013

Tule mukaan lahjoittamaan lukutaitoa

Elämäni olisi todella erilaista, jos en osaisi lukea. On liian helppoa unohtaa, ettei lukutaito kuitenkaan ole mitenkään itsestään selvä asia. Maailmassa on lähes 800 miljoonaa aikuista vailla lukutaitoa, ja ainoastaan kolmasosalla lapsista on mahdollisuus käydä koulua. Lukutaito tuo monia hyötyjä, sillä se muun muassa helpottaa arkielämää, auttaa elinkeinon harjoittamisessa ja vahvistaa itsetuntoa.  Suomessa koulutus on maksutonta, mutta monissa muissa maissa näin ei kuitenkaan ole. Lukutaidottomuuteen vaikuttavat usein vanhemmilta puuttuva lukutaito ja perheen rahatilanne. Köyhän perheen lasten on tehtävä töitä kouluun menon sijaan.

Kirjabloggaajat osallistuvat Suomen Pakolaisavun järjestämään lukutaitokampanjaan. Minäkin aion lukea viikon ajan (6.9.-13.9.) kirjoja ja lahjoittaa jokaisesta lukemastani kirjasta yhden euron lukutaitokampanjaan. Kirjabloggaajat haastavat myös muut lahjoittamaan rahaa lukutaitokampanjan hyväksi ja hyödyntämään omaa lukutaitoaan lukemalla kirjoja. Lahjoitussumman voi kukin päättää itse omien luettujen kirjojen perusteella tai jonkun bloggaajan kirjamäärän mukaan. Tietenkin on mahdollista lahjoittaa myös jokin muu haluamansa summa. Tosin minimilahjoitus on viiden euron verran. Lahjoituksen voi käydä tekemässä täällä.

Minun on pitänyt jo monta päivää blogata tästä kampanjasta, mutta tästä ja muutamasta kirjasta bloggaaminen on vain siirtynyt, sillä olen ollut flunssan uuvuttama. Onneksi nyt oloni alkaa olla jo lähempänä tervettä ja aion yrittää lukea mahdollisimman paljon kampanjaviikon aikana.

Lisää lukutaitokampanjasta voi käydä lukemassa esimerkiksi Hannan blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!