tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kesäkuussa luettua

Kesäkuun aikana luin 24 kirjaa. Kirjojen määrässä näkyy selvästi kesäloma ja muutama viikko sitten pitämäni lukumaraton.

Kesäkuussa luin seuraavat kirjat:
Justina Robson: Aitoa peliä
Minna Lindgren: Kuolema ehtoolehdossa 
Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous 
Hanne-Vibeke Holst: Mitä he toisilleen tekivät 
Nicolas Barreau: Rakkausromaanin resepti 
Louise Boije af Gennäs: Stjärnor utan svindel
Antti Tuomainen: Parantaja 
Nancy A. Collins: Sunglasses After Dark
Hanna Hauru: Paperinarujumala
Hitomi Kanehara: Käärmeitä & lävistyksiä 
Helen Wells: Kitty saa hopeasiivet 
Les Martin: Salaiset kansiot - Bellefleurin kadotetut
Anja Snellman: Ivana B.
Monica Hughes: Tietokoneen vangit (bloggaus tulossa)
Helen Wells: Kitty lentoemäntä
Inka Nousiainen: Kirkkaat päivä ja ilta 
Muriel Barbery: Kulinaristin kuolema
Doris Lessing: Erittäin kissamaista
Hilja Valtonen: Nuoren opettajattaren varaventtiili
Patricia C. Wrede: Dealing with Dragons 
Isaac Marion: Warm Bodies 
Lauren Oliver: Requiem (bloggaus tulossa)
Charlaine Harris: Dead Ever After
Dan Brown: Inferno 

Luin seitsemäntoista kirjoista suomeksi, yhden ruotsiksi ja kuusi englanniksi. Seitsemän lukemistani kirjoista on kotimaisia. Luen yleensä alunperin englanniksi ilmestyneet kirjat mieluummin alkuperäiskielellä, mutta tässä kuussa luin kuusi kirjaa, joita ei ole kirjastossa englanninkielisinä. 19 lukemistani kirjoista on naiskirjailijoiden kirjoittamia ja ainakin neljä mieskirjailijoiden kynästä. Nicolas Barreau saattaa olla fiktiivinen hahmo, joten Rakkausromaanin reseptin kirjailijan todellinen henkilöllisyys jäi hieman mysteeriksi. Kesäkuussa luin 6188 sivua. Keskiarvoksi tulee 257 sivua per kirja.

Kuukauden vaikuttavin lukuelämys oli ehdottomasti Hanne-Vibeke Holstin Mitä he toisilleen tekivät. Todella hyviä kirjoja olivat myös Inka Nousiaisen Kirkkaat päivä ja ilta ja Doris Lessingin Erittäin kissamaista. Hitomi Kaneharan Käärmeitä & lävistyksiä ei taas ollut melkein lainkaan minun makuuni.

Heinäkuulle minulla on lukusuunnitelmia vaikka kuinka, mutta tuskin ehdin kaikkia toteuttaa. Olen aloittanut heinäkuun Haruki Murakamin Kafkan rannalla parissa. Lukupinossa minua odottaa muun muassa Pekka Matilaisen Kupoli ja Pia Heikkilän Operaatio Lipstick.

Toivottavasti kesänne on alkanut hyvin.
Lisää kirjaisia ja aurinkoisia kesäpäiviä toivottaa
Annami

4 kommenttia:

 1. Oho, 24 kirjaa on aikamoinen luksaalis! Minun 14 kirjaa, joka oli aikamoinen saalis omaan lukutahtiini verrattuna kalpenee tämän rinnalla! :P

  Ihanaa ja kirjojen täyteistä heinäkuuta sinulle!

  Kesä ja kirjat ovat ihana yhdistelmä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lukumaratonin aikana tuli luettua paljon melko lyhyitä kirjoja, joten aika paljolti siitä johtuu noin suuri luettujen kirjojen lukumäärä. Olen myös kuluttanut ehkä hieman liikaakin aikaa nyt kesälomalla lukien. Lukeminen on hauskaa, mutta pitäisi varmaan tässä kuussa tehdä vähän muitakin juttuja. :)

   Kiitos samoin. Olen vähän huono lomailija, koska kaipaan jo nyt suuresti takaisin luentosalin penkille, mutta pitää nyt yrittää keskittyä nauttimaan kesästä (ja kirjoista), koska kyllä talvella ehtii ihan riittävästi luennoillakin istua. :)

   Poista
 2. 24 kirjaa on kyllä huikea määrä! Vaikka mukana onkin lukumaratonin kirjat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vietin ehkä hieman liiankin suuren osan kesäkuusta lukien. Vaikka lukeminen on ihanaa, yritän todennäköisesti tehdä heinäkuussa enemmän muitakin juttuja, ettei koko kesä kulu vain kirjojen parissa. :)

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!