tiistai 23. heinäkuuta 2013

Blogistanian kesälukumaraton 2. lähtö

                                             kuva: Yöpöydän kirjat

Eihän minun pitänyt lukumaratoonata ainakaan ennen ensi vuotta, mutta sitten kirjabloggaajat päättivätkin pitää kotimaisen Blogistanian ensimmäisen yhteisen lukumaratonin. Ensimmäisen 10. päivä olleen lähdön jätin suosiolla väliin ja tsemppasin osallistujia sivustakatsojana. Kaksi viikkoa sitten olleen yhteismaratonin seuraaminen olikin vaarallista, ja huomasin yhtäkkiä laittaneeni blogini seuraavan Blogistanian yhteisen maratonin osallistujalistaan. Nyt tuntuukin hyvältä, että voi vuorokauden lukea vain kaunokirjallisuutta, sillä olen lukenut viime päivät enemmän tentti- kuin kaunokirjallisuutta. Annan itselleni luvan levähtää päivän ja lukea niin paljon haluan. Tällä kertaa en ole varannut mitään kirjoja varta vasten tälle lukumaratonille. Pinossa on joitakin kuukausi sitten pitämältäni maratonilta jääneitä kirjoja, muutama kirjahyllyni uusi asukki ja joitakin kirjastosta lainaamiani kirjoja. Kirjastolainoja valikoin maratonpinooni lähinnä sillä perusteella, mikä on ollut pisimpään lainassa. Yhden kirjoista lainasin kyllä vasta viime viikolla, mutta sitä odottaa muutama innokas varaaja, joten haluaisin saada sen pian luetuksi. Huomenna tuulet voimistuvat päätyi pinoon Kitalaenpuhdistus-novellihaasteen vuoksi. En aio laskea sivumääriä ennen kuin lopuksi, jotta lukemani sivumäärä saadaan mukaan lukumaratonista tehtäviin tilastoihin. Olen varma, että luen vähemmän kuin ensimmäisellä maratonillani (reilu 1900 sivua), eikä minulla ole mitään erityisiä tavoitteita maratonia varten. Toivon hyviä kirjoja ja nautinnollisia lukuhetkiä itselleni ja muille osallistujille!Maratonin säännöt ja muut osallistujat voi käydä katsomassa Hys, äiti lukee nyt! -blogista. Ajattelin ottaa varaslähdön ja alkaa lukea jo tänään iltayhdeksältä.

J.S. Meresmaa: Mifongin perintö
Huomenna tuulet voimistuvat
Catherine Sanderson: Petite Anglaise
Inka Nousiainen: Karkkiautomaatti
Kristina Haataja: Yö
Sophie Kinsella: Twenties Girl
Mons Kallentoft: Sydäntalven uhri
S.J. Watson: Before I Go to Sleep
Richelle Mead: Frostbite
Ursula Poznanski: Vii5i
Taina Latvala: Arvostelukappale
Maria Syvälä: Lähtö
Monica Hughes: Uniensieppaaja
Antoine de Saint-Exupéry: Pikku Prinssi
Anssi Kela: Kesä Kalevi Sorsan kanssa
Petteri Hannila: Kaukamoinen
David Foenkinos: Nainen, jonka nimi on Nathalie
John Boyne: The Boy in the Striped Pyjamas
Helen Wells: Ursula palaa kotiin
Helen Wells: Ursula yksityishoitaja

Huomasin ensimmäisen maratonin aikana minulle sopivan parhaiten, että on paljon valinnanvaraa. Suuri osa noista kirjoista jää tietenkin lukematta. Ursula Poznanskin Vii5i-dekkarilla olen aikeissa aloittaa. Toivottavasti kirja ei vie yöuniani tai aiheuta painajaisia, sillä kyseessä on kuulemma melko raaka kirja. Mitä pinostani suosittelisitte tai mitä ei ainakaan kannata lukea maratonin aikana?

Toivotan lukuiloa kaikille muille maratoniin osallistuville ja tietysti myös muillekin lukijoilleni.

16 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratoniin!
  Tuo Inka Nousiaisen Karkkiautomaatti kannattaa ainakin lukea. Myös John Boynen kirjasta olen kuullut paljon kehuja, vaikken ole sitä itse vielä lukenut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Karkkiautomaatin aionkin hyvin todennäköisesti lukea, sillä ihastuin viime kuussa Nousiaisen Kirkkaat päivä ja ilta -kirjaan. Saa nähdä, luenko Boynen kirjaa tälläkään maratonilla, sillä aiheeltaan kirja taitaa olla aika rankka. Varasin kuitenkin sen pinoon, jos se alkaisikin houkutella. :)

   Poista
 2. Tsemppiä lukemiseen! Minäkin starttaan kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tsemppiä myös sinun maratoniisi. :)

   Poista
  2. Tsemppiä, Annami! Huomasin että olit napannut tuon Twenties girlin mahdolliseksi maraton lukemiseksi, kivaa. :) Eikös se juuri ollut se haastamani kirja? Minä kuuntelen sitä juuri äänikirjana, toimii hyvin niinkin. :)

   Poista
  3. Juu haastoit minut lukemaan sen. Se edustaa pinossa nyt chick lit -kirjaa, viime maratonilla pinossani ei tainnut olla ainuttakaan. :)

   Kiitos, tsemppiä sinullekin.

   Poista
 3. Toivottavasti päätät tarttua Mifongin perintöön, vie takuulla lukupaikasta kaukaisiin maihin ;)

  Seikkailumieltä ja kisakuntoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos en tartu Mifongin perintöön maratonin aikana, aion kuitenkin lukea sen melko pian. Fantasian lukeminen on jäänyt liian vähälle, ja Mifonki-sarja kuulostaa kiehtovalta.

   Kiitos. :)

   Poista
 4. Tsemppiä taas lukumaratoniin! Kivaa, että näkyy Ursula-kirjoja! Ne ovat sopivasti keventämässä urakkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En Ursuloita tällä kertaa ehtinyt lukea, mutta vielä joskus niihinkin aion palata. :)

   Poista
 5. Onnea matkaan! Hyviä kirjoja näyttää olevan sulla matkassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyviä kirjoja olin näköjään osannut valita, sillä mukaan ei mahtunut mitään suuria pettymyksiä.

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!