keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Lukumaraton viimeinen päivitys2.44 Ursula Poznanskin Vii5i luettu. Poznanskin kirjassa geokätkeily on paljon tavallista karmivampi harrastus. Geokätköistä löytyy nimittäin ihmisten osia. Vii5i oli sen verran jännittävä, että menen nukkumaan vasta nyt, kun kirjan sain luettua. Hyvää yötä siis.

11.24 Heräsin yhdeksän aikoihin, kävin katsomassa muiden maratonin aloittaneiden blogeja ja aloin lukea puoli kymmenen aikoihin. Aamun aloitin Monica Hughesin Uniensieppaajan parissa. Viime maratonin aikana luin Arkki Ykkönen -sarjan ensimmäisen osan ja nyt tuntui sopivalta ajankohdalta lukea myös toinen. En ole enää varma, olenko lukenut Uniensieppaajaa jo nuorena. Kirja tuntui paljon tuntemattomammalta kuin Tietokoneen vangit. Arkki Kolmosessa asuva Ruut ei sovi verkoston osaksi ja hän päättää karata ulkomaailmaan, koska hän tuntee olonsa niin ulkopuoliseksi. Ruut kuitenkin käydään hakemassa takaisin Arkki Kolmoseen ja paljastuu, että hänelle on aivan erityinen tehtävä. Pidin Uniensieppaajasta, ja olen tyytyväinen, että luin sen. Oli lukukertani sitten ensimmäinen tai toinen.

12.38 Inka Nousiaisen Karkkiautomaatti luettu. Vilja haaveilee omasta karkkiautomaatista ja ihmettelee, miten odotettujen elämän etappien saavuttaminen ei tunnu lopulta oikein miltään. Viljan suhde Tuukkaan tuntuu jotenkin merkityksettömältä eikä ihan ehkä edes suhteelta. Pidin Nousiaisen Kirkkaat päivä ja ilta -teoksesta todella paljon, mutta Karkkiautomaatti ei koskettanut läheskään niin syvältä. Pidän kuitenkin Nousiaisen tyylistä kirjoittaa ja Karkkiautomaattikin oli ihan hyvä kirja, ei vain niin loistava kuin olisin ensimmäisen Nousiaiseni perusteella odottanut. Aion kokeilla vielä muitakin Nousiaisen kirjoja jossakin vaiheessa. Ensimmäinen Murkku-mehujää maratonin aikana syöty, tämähän oli tärkeä kommentti.

14.28 Maria Syvälän Lähtö luettu. Elisa on toimittaja, joka aikoo haastatella oikeuspsykiatria Rainer Rönnqvistiä. Rönnqvist toteaa harvinaisen monia rikokseen syyllistyneitä syyntakeettomiksi ja on siksi saanut paljon kritiikkiä osakseen. Vai onko Elisa sittenkin psykoosissa äitinsä tappanut nainen, jonka mielentilasta Rönnqvist yrittää ottaa selvää? Lähtö on vaikuttava. Olen lukenut Syvälältä aiemmin Älä sylje minua syliisi -runoteoksen, joka oli myös harvinaisen sydämessä tuntuva lukuelämys.

14.49 Kitalaki puhdistettu Janne Harjun Niin lähti kaunis päivänsäde -novellilla (Huomenna tuulet voimistuvat). Ensiksi hieman häiritsi puhekielinen kerronta, mutta sitten totuin siihen ja se sopikin novelliin. Novelli kertoo miehestä, joka välittää ja naisesta, jolla on hällä väliä -asenne. Ne vouhotti siitä, että kun luonnonvarat on loppu ja mä olin ihan, että so what.

15.21 Ei aavistustakaan, kuinka monetta kertaa luin Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssin. Sain kirjan vuonna -98 joululahjaksi ja luin sen silloin joululoman aikana monta kertaa. Tämä on kirja, johon rakastan palata. Nyt saat salaisuuteni. Se on hyvin yksinkertainen: Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä. 

17.23 David Foenkinoksen Nainen, jonka nimi on Nathalie on luettu. Nathalie menettää aviomiehensä ja suruajan jälkeen aloittaa suhteen Markus-nimisen kollegansa kanssa. Nathalien pomo ei vain tykkää asiasta, sillä hän on kiinnostanut alaisestaan muussakin kuin ammatillisessa mielessä. Kirja ja sen henkilöt jäivät melko etäisiksi ja lukukokemus oli ihan ok -tasoinen. Ajattelevathan jotkut niinkin,että intohimoisella rakkaudella on väistämättä traaginen loppu. 

19.38 Puhdistelin kitalakea oikein kunnolla, sillä luin loput Huomenna tuulet voimistuvat -antologian novellit. Suosikkini oli Anni Nupposen Juuret. Kirja sisältää todella hyviä ekologisia scifi-novelleja. Kirjoitan tästä kirjasta maratonin jälkeen vielä pidemmin, joten lähinnä sanon vain, että yllätyin positiivisesti. Luen novelleja nimittäin todella harvoin.

Reilu tunti jäljellä ja ajattelin viettää sen Mons Kallentoftin Sydäntalven uhrin parissa. Maraton on sujunut hyvin, vaikka nyt hieman pyörii jo päässä siksi, että olen lukenut päivän aikana niin paljon. Kiitos kannustuksesta ja tsemppiä vielä jatkaville maratoniin osallistujille. 

21.00 Dekkarilla aloitin ja dekkarilla lopetin. Sydäntalven uhri jäi tietenkin kesken, koska lukunopeuteni ei ole 400 sivua tunnissa. Tänään en aio ainakaan enää lukea, mutta tästä toisesta maratonista jäi itse asiassa paremmat fiilikset kuin ensimmäisestä. Vaikea sanoa, mistä tällainen johtuu, mutta ainakin kaikki lukemani kirjat olivat tällä kertaa ainakin hieman mieleeni. 

26 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratoniin! Vii51 kuulostaa sen verran mielenkiintoiselta kirjalta, että saattaa olla, että lisään sen lukulistalleni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos psykologiset trillerit kiinnostavat, voin kyllä suositella tuota Poznanskin kirjaa. Se onnistui pitämään minut otteessaan viimeiseen sivuun asti.

   Poista
 2. Huh, melkoinen aloitus! Hauskaa maratonia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäsin, että Vii5i tulee uniin. Onneksi en nähnyt kuitenkaan geokätköilyaiheisia painajaisia. Kiitos, maraton oli todella mukava.

   Poista
 3. Tsemppiä maratonille! Seurailen innoissani täältä töistä käsin, eihän tässä malttaisi mitään töitä tehdä ollenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Sinulla onkin ollut paljon seurattavaa.

   Poista
 4. Hauskaa maratoonia! Mutta huh mitä, Vii5i kuulostaa aika hurjalta, en ole aiemmin kuullutkaan ja vaikka jotenkin uteliaisuus herääkin, niin en tiedä kannattaako minun tarttua tuohon.. :D Kun itsekin säännöllisesti geokätköilee ja aika herkästi tarttuu kauhusta kaikenlaisia vainoharhoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ehkä olisi uskaltanut tuota lukea, jos harrastaisin geokätkeilyä. Riittävän karmivalta tuntui jo nytkin, vaikka en itse ole ikinä geokätkeillyt.

   Kiitos, maratoonaaminen oli oikein kivaa.

   Poista
 5. Tsemppiä maratoniin! Ihana seurata muiden lukutoukkien "aherrusta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nämä yhteismaratonit ovat olleet mukava kokemus sekä sivustaseuraajana että osallistujana.

   Poista
 6. Hoo, pitääpä tuo etsiä käsiin! Täälläkin yksi geokätköilijä, joka kiinnostui :D

  VastaaPoista
 7. Vii5i on sen verran loistokas dekkari, että sen jälkeen peruskaura ei tunnu miltään. Nimimerkillä yhtä sun toista jännäriä aloittanut, ja kesken jättänyt...

  Tsemppiä luku-uurastukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pian jokin dekkari taas nappaisi sinut otteeseensa. Vii5i oli hyvää luettavaa maratonilla, sillä sitä ei todellakaan tehnyt mieli lopettaa kesken.

   Kiitos tsemppauksesta. ♥

   Poista
 8. Tsemia, jaksaa jaksaa. Itse olen vasta aloittelemassa, mutta silmat on jo ihan ristissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Höh, kävin lukemassa, että kärsit päänsärystä. Toivottavasti olosi olisi jo parempi.

   Silmät olivat minullakin kieltämättä aika ristissä eilisiltana.

   Poista
 9. Vau mikä suoritus! Tuo Vii5i pitää ehdottomasti lukea, geokätköily <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minulta olisi varmaan jäänyt Vii5i lukematta, jos itse geokätkeilisin, mutta hyvä, jos kaikki eivät ole tällaisia arkajalkoja. :)

   Poista
 10. Onnea suorituksesta :)

  Huomenna tuulet voimistuvat tuntuu olleen suosittu maratonkirja, minullakin se oli pinossa kitalaen puhdistusta varten, mutta en malttanut sitä sittenkään lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Huomenna tuulet voimistuvat on todellakin ollut suosittu tuohon kitalaen puhdistamiseen. Siinä oli monia ajatuksia herättäviä ja hienoja novelleja, joten suosittelen lukemaan, vaikka et maratonilla malttanutkaan. :)

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!