tiistai 30. joulukuuta 2014

Joululahjoja ja alelöytöjä

Ostokseni kirja-alennusmyynneistäkin voisi oikeastaan laskea joululahjoiksi, sillä sain rahaa joululahjaksi, mutta pidän etenkin ylemmässä kuvassa olevia neljää kirjaa tämänvuotisina joululahjoina. Siina Tiuraniemen Kukkia Birgitalle sain kirjabloggaajien joululahjaringin vuoksi Pihiltä naiselta. Satuin tosin omistamaan kirjan jo, mutta joululahjaksi saamani toinen kappale muistutti minua kirjan olemassaolosta ja se kohosi lukulistallani ylemmäs. Kirjaa on kehuttu sen verran hulvattomaksi, että uskon kirjasta pitäväni. Kiitos vielä Pihille naiselle! Neal Shustermanin UnDividedia olen himoinnut kirjan ilmestymisestä asti, mutta en kirjamessujen jälkeen ostanut lainkaan kirjoja puoleentoista kuukauteen, joten se päätyi omistukseeni vasta muutama kuukausi ilmestymisensä jälkeen. UnDivided on jo luettu ja blogattu. Leann Sweeneyn The Cat, the Quilt and the Corpse on ollut toivelistallani jo kesästä lähtien, sillä kissadekkari kuulostaa vallan ihastuttavalta. Jenny Lawsonin Let's Pretend This Never Happened halusin siksi, että muistan jonkun bloggaajan kehuneen sen todella hauskaksi ja olen viime aikoina kaivannut hauskaa luettavaa.
Tänään kävin tutkimassa, mitä Akateemisen ja Suomalaisen kirjakaupan alennusmyynneissä on tällä kertaa tarjolla. Akateemisesta mukaani tarttuivat Hanna Pylväisen We Sinners (tämä kirja lestadiolaisuudesta on jäänyt joistakin blogeista mieleeni), John Bradshaw'n Cat Sense (tietenkin haluan ymmärtää paremmin kissojen sielunelämää), Aldous Huxleyn Brave New World (tämä dystopiaklassikko on kiinnostanut jo jonkin aikaa mutta on vielä lukematta) ja Arne Nevanlinnan Varma (täysi heräteostos siksi, että en voinut vastustaa 0,45 euron hintaa).

Suomalaisen kirjakaupan alelöydöistä olen eniten innoissani. Simone de Beauvoirin Toinen sukupuoli on pitkään ollut lukulistalla. Syksyllä luin erään kurssin vuoksi kirjasta joitakin lukuja, mutta nyt kun teoksen ensimmäinen osa löytyy omasta hyllystä, se on helpompi lukea loppuun. Asko Sahlbergin Herodes herätti mielenkiintoni jo viime vuonna, mutta en ole järkälettä vielä ehtinyt lukea. Charles Dickensiltä olen lukenut vain Joululaulun, mutta nyt hyllyssäni odottaa myös Kolea talo, joka kuulostaa vallan mielenkiintoiselta tiiliskiveltä.

Alennusmyynnit saivat jälleen kerran kirjahankinnat riistäytymään käsistä, mutta lupaan olla hankkimatta tänä vuonna enää kirjoja. Onneksi lupaus on näin vuoden toisiksi viimeisenä päivänä harvinaisen helppo pitää. Alkuvuodesta täytän vuosia, joten kovin pitkää taukoa en kirjojen ostelussa varmasti pidä, vaikka onhan noita kirjoja kertynyt jo niin paljon, että kohta pitää alkaa harkita vakavasti uuden kirjahyllyn ostamista.

Onko kukaan muu ehtinyt vielä joulun jälkeisiin kirja-aleihin? Mitä mieltä olette minun tekemistäni alelöydöistä?

12 kommenttia:

 1. Olen miettinyt, mennäkö vai eikö mennä... :) Yhden alelöydön tein tänään ihan marketista, mutta Akateeminen ja Suomalainen houkuttelet kovasti. Luultavasti löydän sieltä itseni viikonloppuna....

  Dickens on hieno löytö. Se kun sattuisi itselläkin vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle kirja-alennusmyynnit ovat kuin taivas. En voi vastustaa niitä ikinä. Nytkin täytyi karsia aika paljonkin sitä, mitä olisi voinut ostaa. Jos päädyt kirja-aleihin, toivottavasti teet hyviä löytöjä.

   Koleita taloja oli Turun Suomalaisessa vino pino. Eiköhän niitä muistakin Suomalaisista löydy. Toivottavasti sinunkin tiellesi sattuisi Dickens.

   Poista
 2. Minä löysin muutaman teoksen Adlibriksen alennuksista. En tilannut kuin pari kirjaa, sillä tämä joulukuu on ollut melkoisen täyteläinen kirjojen suhteen. Haruki Murakamin 1Q84 osien 1 ja 2 yhteisnide oli yksi niistä... On jo sen verran kauan houkutellut, että nyt sen sitten hankin :)

  Herodes on kiinnostanut minua ilmestymisestään lähtien, mutta kirja on niin tiiliskivi, että olen toistaiseksi juossut sitä pakoon. Ehkä joskus, ehkä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en edes tajunnut käydä katsomassa, olisiko Adlibriksellä alennuksia ja taidan jättää katsomatta, mitä siellä olisi, koska kirjoja tuli kannettua kotiin niin paljon noista kivijalkakaupoistakin.

   Minulla on ollut sen kerran lainassa kirjastosta, mutta jäi juuri pituutensa takia lukematta. Ikinä ei tuntunut olevan aikaa. Toivottavasti se nyt tulee luetuksi, kun sen kerran omaksi hankin.

   Poista
 3. Minä olen ajatellut skipata alennusmyynnit kokonaan, ja sen sijaan suunnata ostamaan sitä kirjahyllyä :D

  Hyvältä näyttävät kirjapinosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Minulla on vielä hieman tilaa nykyisissä kirjahyllyissä, mutta jos rohmuan kirjoja tällä tavalla, niin se uusi kirjahylly tulee yllättävän nopeasti ajankohtaiseksi hankinnaksi.

   Poista
 4. Dickens on tosiaan hieno löytö! Hyvä on kirjakin, vaatii kyllä hiukan sisua, jotta pääsee mukaan mutta lopussa lukemisesta nauttii ihan oikeastikin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuota ehkä kesäprojektiksi. Tosin minun on tarkoitus ainakin toinenkin tiiliskiviklassikko (Rikos ja rangaistus) lukea ensi vuonna, joten saa nähdä, saanko luettua molemmat.

   Poista
 5. Wau, hienoja löytöjä! Minä yritän pitää itseni poissa alennusmyynneistä, koska kirjoja tuppaa muutenkin kertymään nurkkiin. Mutta tällaisia postauksia lueskellessa huomaa pian miettivänsä, että pitäisiköhän sittenkin piipahtaa kirjakaupassa... Ihan vain pikaisesti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pikaiset piipahdukset kirjakaupassa alen aikaan tuppaavat päättymään siihen, että kirjakasseja on raahattava kotiin kaksin käsin. Kirjoista ei minullakaan ollut puutetta, mutta kirja-alet ovat vain yksi lempiasioitani enkä oikein ikinä pysty vastustamaan niiden kutsua.

   Poista
 6. Hienoja alennuslöytöjä! Tuo nätti Kolea talo on minullakin (taisi olla noin vuosi sitten tehty alennusostos sekin), toistaiseksi lukemattomana.

  Minäkin varmaan suuntaan perjantaina alennusmyynteihin, kun on muutenkin asiaa kaupungille. Akateemisen netissä näytti olevan pari houkuttelevaa kirjaa, toivottavasti ovat myymälässäkin sitten! Adlibrikselle täytyy myös tehdä tilaus, mutta sieltä tarttuu varmaan sitten muutama pidempään houkutellut normaalihintainen kirja.

  VastaaPoista
 7. Hyviä löytöjä! Tuo Shustermanin sarja kiinnostaa kovasti. Itse en ole alennusmyynteihin vielä päässyt. Ajattelin, josko selviytyisin käymättä. :) Hieman kurkistelin kuitenkin Adlibriksen alea ja harkinnassa on muutaman kirjan kotiuttaminen. Jännä nähdä saanko pitäydyttyä ostamattomuuspäätöksessäni. :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!