keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste: toinen kierros

Varmasti moni muistaa blogimaailmassa noin vuosi sitten kiertäneen Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteen. Minä en silloin vielä kirjablogia pitänyt ja olen harmitellut, etten voinut osallistua. Nyt uskaltauduin ottamaan yhteyttä Kirjamielellä-blogin marjikseen, joka tämän hienon haasteen alunperin keksi. Marjis antoi minulle luvan herättää haaste jälleen henkiin.

Haluaisitko laittaa muita bloggaajia astumaan ulos mukavuusalueeltaan? Pitäisikö jonkun blogisteista lukea kirja, johon hän ei vain syystä tai toisesta osaa tarttua? Ota riski ja rakastu kirjaan antaa mahdollisuuden haastaa toisia bloggaajia lukemaan kirjoja, joita he eivät vielä ole lukeneet eivätkä muussa tapauksessa ehkä ikinä lukisi. Haastettu voi joko löytää uuden rakkauden kohteen tai pysytellä jatkossa entistä mieluummin mieluisaksi kokemallaan kirjallisuusreviirillä.

Haasteen säännöt olen kopioinut suoraan Kirjamielellä-blogista.

Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?
1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.

Lisään haasteeseen liittyvän kuvan loppuviikon aikana sitten, kun ehdin sen ottaa. Haastetta saa siis laittaa eteenpäin ilman kuvaa, koska haasteen henkiin herättelijä on ollut näin saamaton. EDIT. Kuva on lisätty ja kuvaa saa käyttää, kun lähettää haastetta eteenpäin.

Ensimmäisenä haluan haastaa Kirjavalas-blogin Elegian, jolta dystopia-kirjallisuuteen tutustuminen on jäänyt kuulemma vähälle. Haluaisin, että hän lukisi Margaret Atwoodin The Handmaid's Tale -kirjan, joka on pelottava dystopia siitä, miten naiset menettävät oikeutensa ja osasta tulee pelkkiä synnytyskoneita.

Toisena haluan haastaa Rakkaudesta kirjoihin -blogin Annikan, jonka mukavuusalueelle novellit eivät kuulu. En lue niitä kovin paljon itsekään, mutta päädyin siihen, että haluaisin Annikan kokeilevan Hanna-Riikka Kuisman Elinkautista, joka on karu mutta mieleenjäävä novellikokoelma.

Kolmantena haastan Lukuisan Lauran, jonka ansiosta kirjablogeista innostuin niin paljon, että itsekin oman blogin aloitin. Laura ei taida lukea kovin usein fantasiaa, joten haastan hänet lukemaan Michael Enden Tarinan vailla loppua, joka on ainakin minun sydämeni valloittanut fantasiakertomus.

Haluan haasteen heittää vielä yhdelle bloggaajalle eli Lukutoukan kirjablogin Kristalle. Krista taitaa enemmän lukea nykykirjallisuutta, joten haluaisin hänen tarttuvan Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva -klassikkoon.

Odotan aivan innoissani, mitä minut haastetaan lukemaan. Toivottavasti Ota riski ja rakastu kirjaan -haaste jaksaa innostaa bloggaajia vielä toistamiseen.

16 kommenttia:

 1. Jee, ihanaa, että herätit tän haasteen uudelleen henkiin :) Ja kiitos mielenkiintoisesta kirjavalinnasta minulle. Olen nähnyt kirjan pohjalta tehdyn elokuvan, mutta onneksi joskus pienenä, joten en muista tarinasta yhtään mitään. Kiva lukea kirjakin (ja en tosiaan fantasiaa liiaksi asti lue). :D

  Minä haastan sinut lukemaan John Irvingin Garpin maailman. Suosittelin sitä sinulle kesälukemiseksi ja kerroit sen olevan sinulla omana hyllyssä, joten nyt sinun ainakin täytyy siihen tarttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen katsonut elokuvan, tosin ensin luin kirjan. Minä ainakin pidin kirjasta paljon enemmän ja olen lukenut sen monesti, joten mielenkiintoista kuulla, miten kirjan koet. :)

   No nyt sitten on "pakko" lukea Garp. Ei vaan ihan innoissani Irvingiin tutustumista odotan, joten nyt alkaa olla jo vaikka kuinka monta syytä, miksi Garp pitäisi lukea. Kiitos haasteesta! :)

   Poista
 2. Heiiii, miten hyvä idea elävöittää tämä!! Minusta tämä on yksi parhaimmista blogistaniassa kiertäneistä haasteista :) Kiitos ja kumarrus, kun pääsin mukaan <3

  Hiukan hymyilyttää tuo Lauran kommentti ^, minunkin on nimittäin pitänyt Garp lukea - ja ajattelin ajankohdaksi tätä kesää :D

  Voi ei, olen aivan onneton novellien suhteen... Eli erittäin valaisevaa tutustua tuohon teokseen.

  Ja nyt mietin tarkasti, millä teoksella sinut vastahaastan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. :)

   No jos me molemmat luemme Garpin tänä kesänä, on kyllä mielenkiintoista lukea sinunkin ajatuksiasi kirjasta, kun Garp on tuoreessa muistissa. Blogien lukemisen myötä on alkanut tuntua, että olen jäänyt jostakin merkittävästä paitsi, kun en ole lukenut Irvingiä. Täytyy siis korjata tämä vääryys ja kokeilla, ihastunko Garpiin.

   Heti kun aloin ideoida tämän haasteen laittamita uudelleen kiertoon, minulle tuli mieleen sinä ja novellit. :D Myönnän, että minullakin on pieniä ennakkoluuloja novelleja kohtaan, mutta tuosta Elinkautisesta pidän ainakin itse paljon. Hyvin yllättävää, että kaikista noista haastekirjoista olen pitänyt. Kyllä minä toivoisin, ettei Kuisman novellikokoelma ainakaan kasvata kynnystäsi lukea novelleja tulevaisuudessa. :)

   Hui, ihan jännittää, mitä keksit. :)

   Poista
  2. No niin, vastahaaste heitetty! :)

   Poista
 3. Minäkään en blogannut vielä silloin kun tämä haaste oli olemassa, joten ihanaa että toit tämän minunkin tietoisuuteeni ja herätit henkiin tämän haasteen. :) Ja kiitos haastamisesta!

  Käsittääkseni et hirveästi lue chick litiä, joten haastampa sinut lukemaan sitä. Kirjana saakoon toimia Sophie Kinsellan Kevytkenkäinen kummitus, josta ainakin itse pidän suuresti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. :) Ajattelinkin, että saattaisit ilahtua, kun olet myös melko tuore bloggaaja.

   Kovin usein en chick litiä kieltämättä lue. Välillä kuitenkin ja pari Sophie Kinsellan kirjaa olen lukenut, mutta tuota Kevytkenkäistä kummitusta en, joten kiitos haasteesta. :) Chick lit sopii mainiosti kesälukemiseksi, joten kesän aikana tuon Kinsellan kirjan melko varmasti luen.

   Poista
 4. Kiva haaste ♥ Olisi kivaa aada haasteena tämä itsellekin, joten jos sattuu kohdalleni, niin intoudun varmasti mukaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti haaste saapuu vielä sinunkin luoksesi. :)

   Poista
 5. Mua vähän nolottaa, sillä en ole vieläkään lukenut saamaani toista haastekirjaa, joka "Teemestarin kirja". Pitää kunnostautua sillä saralla, varsinkin kun Itärannan kirjaa on paljon kehuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sitä aina ehdi, joten ei tarvitse hävetä. Toivottavasti vielä Teemestarin kirjan luet, sillä ainakin minusta kirja on lukemisen arvoinen. Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä sinä kirjasta ajattelisit.

   Poista
 6. Tama on aivan ihana haaste - mahtavaa, etta se elaa taas ja olen innolla mukana! Olen tahan osallistunut kerran aiemmin ja nolona tunnustan, etta yksi haastekirja on edelleen lukematta, vaikka olen kirjan kylla hankkinut. Tatyykin lukaista sekin asap pois alta.

  Janna juttu muuten, etta viimeksikin sain haastekirjaksi Atwoodin kirjan (edellisella kierroksella kirja oli Alias Grace). Se heratteli ristiriitaisia tunteita, mutta pidin siita. Tama sinun antamasi haastekirja kiinnostaa kovasti, joten ilolla ja mielenkiinnolla sen luen.

  Mietiskelen sinulle haastekirjaa ja ilmoittelen sitten, mihin paadyin. Blogini on nyt hetken tauolla, koska olen reissussa enka ehdi edes lukea. Alkaa kohta tulla vieroitusoireita, kun ei paase lukemaan :D

  Mutta palailen asiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olin päättänyt haastaa sinut lukemaan The Handmaid's Talen, kävin vilkaisemassa blogistasi, oletko kirjasta jo blogannut ja huomasin, että viimeksi sinut oli haastettu lukemaan Atwoodia. The Handmaid's Tale on kuitenkin yksi vaikuttavimpia lukemiani dystopioita ja halusin haastaa sinut mukavuusalueesi ulkopuolelle, joten en kirjaa halunnut kuitenkaan vaihtaa. Vaikka olen täysin rakastunut The Handmaid's Taleen, en ole lukenut Atwoodilta mitään muuta. Hävettää jo tunnustaa, kun tuota lukemaani kirjaa kyllä voisin hehkuttaa vaikka kuinka.

   Mielenkiintoista nähdä, mitä minulle luettavaksi keksit. :) Hyvää reissua! Toivottavasti pääset pian lukemaankin. :)

   Poista
  2. Tämä Handmaid's Tale on oikein hyvä valinta sinulta! En tiedä tulisinko muuten ihan pian tarttuneeksi uudelleen Atwoodin kirjoihin, vaikka ne kovasti kiinnostavatkin. :)

   Poista
  3. No hyvä, että tykkäät valinnastani ja ei haittaa, vaikka kirjailija on jälleen Atwood. :)

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!