maanantai 29. syyskuuta 2014

Vive la France! -haaste lähestyy loppuaan


Lähes vuosi sitten aloittamani Vive la France! -haaste loppuu 1.10. juuri ennen Turun kirjamessujen alkua. Keskiviikkona on siis viimeinen mahdollisuus blogata Ranska-haasteeseen lukemistaan kirjoista ja käydä linkittämässä blogatut kirjat (haastekooste käy tietysti myöskin) tänne.

Poimin alle haastepostauksen kommenteista niitä, jotka ovat ilmoittaneet lukeneensa haasteeseen ainakin kaksi kirjaa. Kirjoitan tätä kiireellä ja hieman väsyneenä, joten olen pahoillani, jos joku raidan ansainnut ja suorituksestaan ilmoittanut jäi huomaamatta. Unohduksesta saa huomauttaa ja aion käydä katsomassa kommentteja vielä paremmin myöhemmin. Lisään linkkejä haastebloggauksiin sitä mukaan, kun niitä tulee. Arvonnan suoritan ensi viikon aikana.

Hyönteisdokumentti
Kirjakaapin kummitus
Kirjojen lumo (1. ja 2. kirja)
L'amie de l'ABC
Luettua elämää
Oksan hyllyltä
Pinon päällimmäinen (1., 2. ja 3. kirja)
Taikakirjaimet
Villasukka kirjahyllyssä

Kiitos kaikille osallistuneille! Toivottavasti kokemuksenne ranskalaisen kirjallisuuden parissa olivat antoisia eivätkä lopu haasteen päätyttyä. En itse onnistunut haasteessa aivan niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta tuli minunkin luettua sentään muutama ranskalainen kirja.

Virginie Despentes: Baise-Moi (Rape Me)
Grégoire Delacourt: Katseenvangitsijat
Jules Verne: Maailman ympäri 80 päivässä
Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka

Näistä ehdoton oma suosikkini oli Jules Vernen Maailman ympäri 80 päivässä. Aion ehdottomasti lukea lisää Verneä jossakin vaiheessa, vaikka en häneltä ehtinytkään haasteaikana lukea kuin yhden kirjan. Totesin haasteen myötä, että hieman vanhempi ranskalainen kirjallisuus vaikuttaisi olevan enemmän minun juttuni. Ennen haastetta olin ihastunut ainakin Dumas nuoremman Kamelianaiseen ja Dumas vanhemman Kolmeen muskettisoturiin.

4 kommenttia:

 1. Jee, tervetuloa takaisin blogimaailmaan ;) Teenpäs oman koontipostaukseni heti huomenissa! En edes muista, tuliko kaikki raidat täyteen, heh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain jopa luettua kirjankin loppuun! Täytynee blogata vielä toistekin tällä viikolla. Niin ja kiitos. :)

   Jään odottamaan koontipostaustasi. :)

   Poista
 2. En ole vielä tehnyt koontipostausta. Yritän saada sen aikaan lähipäivinä. Tämä oli mukava haaste ja kiva taas nähdä sinua täällä blogimaailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit haasteesta. :) Blogimaailmaan palailukin on ollut kivaa. Tarkoitukseni ei ollut pitää ihan näin pitkää taukoa, muutamaa viikkoa lähinnä ajattelin, mutta tauko hieman venyikin. Nyt bloggaan sitten jälleen uudella innolla.

   Poista

Kommentit ovat kirjabloggaamisen suola ja sokeri. Kiitos!